کلاهبرداری از کاربران با حراجی‌های اینترنتی به بهانه اعیاد
حراجی‌های اینترنتی به مناسبت اعیاد شعبانیه می‌تواند منجر به سوءاستفاده مجرمان سایبری شود و کاربران فضای مجازی باید با احتیاط نسبت به سایت‌های فیشینگ و توجه به سایت‌هایی که نماد اعتماد الکترونیکی دارند، مانع از سرقت اطلاعات و کلاهبرداری شوند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۲۱
 
کلاهبرداری از کاربران با حراجی‌های اینترنتی به بهانه اعیاد
 
حراجی‌های اینترنتی به مناسبت اعیاد شعبانیه می‌تواند منجر به سوءاستفاده مجرمان سایبری شود و کاربران فضای مجازی باید با احتیاط نسبت به سایت‌های فیشینگ و توجه به سایت‌هایی که نماد اعتماد الکترونیکی دارند، مانع از سرقت اطلاعات و کلاهبرداری شوند.

به گزارش تحریرنو ؛ کارشناسان و متخصصان فعال در حوزه امنیت سایبری بر این باورند که حملات فیشینگ با ارسال یک لینک از وب سایت آلوده به ایمیل و پیام‌رسان کاربران آغاز می‌شود و قربانیان با دست خود روی وب‌سایت آلوده مذکور کلیک کرده و به سوالات موردنظر هکرها مبنی بر اطلاعات شخصی نظیر گذرواژه حساب‌های کاربری آن‌ها پاسخ داده و در آخر، به دام مجرمان سایبری می‌افتند.

به عبارتی دیگر می‌توان گفت هکرها در حملات سایبری هیچ تلاشی برای دستیابی مخفیانه به اطلاعات و حساب‌های کاربری قربانیان انجام نمی‌دهند بلکه تنها با هدایت کاربران به وب سایت‌های آلوده موردنظرشان، از اطلاعات و داده‌های آنان سوءاستفاده می‌کنند و به دستگاه‌های الکترونیکی آنها دسترسی پیدا خواهند کرد.

افراد سودجو با استفاده از عدم آگاهی افراد، اقدامات شوم خود را در فضای مجازی دنبال می‌کنند. از جمله اینکه با راه‌اندازی سایت‌های جعلی که شبیه به سایت‌های اصلی است، به ربودن اطلاعات افراد، اغلب برای سوءاستفاده‌های مالی اقدام می‌کنند. توجه نکردن به سایت‌هایی که نماد اعتماد الکترونیکی دارند، می‌تواند منجر به سوءاستفاده‌های این‌چنینی شود.

دام مجرمان سایبری در حراجی‌ها

هم‌چنین در ایام عید، شاهد افزایش حراجی‌ها در سایت‌ها و کانال‌های مختلف در فضای مجازی هستیم که مجرمان با دادن وعده‌های تخفیف ویژه و ارزان اقدام به کلاهبرداری از کاربران می‌کنند. به همین دلیل پلیس فتا به کاربران اینترنتی که به دنبال خرید در فضای مجازی هستند، توصیه می‌کند مراقب باشند در دام مجرمان سایبری که به بهانه تخفیف ویژه اعیاد، اقدام به سرقت اطلاعات و کلاهبرداری از طعمه‌های خود می‌کنند، نیفتند.

اولین پیش‌فرض برای حقیقی و سالم بودن خدمات یک فروشگاه اینترنتی، ارائه کالاهای مجاز است. در صورتی که فروشگاهی کالای غیرمجاز به فروش می‌رساند و قیمت و شرایط ارائه‌شده کالای مورد نظر بیش از حد عالی به نظر می‌رسد و یا فروشنده بی‌دلیل و به طرزی مشکوک اطلاعات حساب بانکی شما را می‌پرسد، لازم است بیش‌تر احتیاط کنید چون به احتمال بسیار بالا، به قصد کلاهبرداری به وجود آمده است.

هنگام تصمیم به خرید از فروشگاه‌های اینترنتی، از تجربه‌ی دوستان و آشنایان نزدیک درباره خریدهای آنلاین استفاده کرده و از فروشگاه‌هایی که سابقه‌ی ارائه‌ی خدمات مطلوب دارند، خرید کنید و از سایت‌های ناشناس و نامعتبر و سایت‌هایی که پیشنهادات اغواگرانه برای خرید مطرح می‌کنند، خرید نکنید. هم‌چنین برخی از فروشندگان با درج تبلیغ در سایت‌های واسطه‌گر درخواست واریز پیش‌پرداخت برای تحویل کالا دارند. اما بهتر است تا زمانی که جنس مورد نظر خود را دریافت و از کیفیت آن اطمینان حاصل نکرده‌اید، وجهی را پرداخت نکنید.

شهروندان باید مراقب باشند هنگام پرداخت وجه خریداری‌شده به سایت‌های فیشینگ ارجاع داده نشوند، راه تشخیص سایت‌های فیشینگ در قسمت URL سایت کاملاً واضح است و کاربران باید حتماً دقت کنند که در کنار آدرس سایت، عبارت https:// ذکر شده باشد. توصیه می‌شود کاربران فضای مجازی از فروشگاه‌هایی خرید کنند که دارای نماد اعتماد الکترونیکی باشد. هم‌چنین حتماً هنگام وارد کردن اطلاعات بانکی خود، از صفحه کلید مجازی استفاده کنند و بهتر است رمز اول و دوم بانکی خود را هر از چند گاهی تغییر دهند که مانع برداشت غیر مجاز از حساب بانکی خود شوند.
کد مطلب: 18227