بهمن کاظمی؛
مذهب و حکمت به هم پیوند خورده اند
یک موسیقی شناس اقوام و ملل بیان کرد: حکمت باستان به سرزمینی می گویند که تنها چیزی که می توان به آن نسبت داد حکمت است، اینکه چطور مذهب را به حکمت پیوند داد مهم است که البته این دو کاملا به هم وصل هستند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۷
 
مذهب و حکمت به هم پیوند خورده اند
 
یک موسیقی شناس اقوام و ملل بیان کرد: حکمت باستان به سرزمینی می گویند که تنها چیزی که می توان به آن نسبت داد حکمت است، اینکه چطور مذهب را به حکمت پیوند داد مهم است که البته این دو کاملا به هم وصل هستند.

به گزارش تحریرنو از روابط عمومی موسسه پوپیتر؛ جلسه حکمت باستان و موسیقی مذهبی ایران با سخنرانی بهمن کاظمی موسیقی شناس اقوام و ملل روز گذشته در آکادمی موسیقی پوپیتر برگزار شد.

بهمن کاظمی در ابتدای این جلسه با اشاره به حکمت باستان ، افزود : حکمت باستان به سرزمینی می گویند که تنها چیزی که می توان به آن نسبت داد حکمت است، اینکه چطور مذهب را به حکمت پیوند داد مهم است البته این دو کاملا به هم وصل هستند.

وی درباره تفاوت انسان شرقی و غربی گفت: انسان شرقی و غربی خواستگاه متفاوتی دارند، انسان در ابتدا فرشته بود ولی به زمین برخورد می کند و زمین گیر می شود، حال طرز برخورد انسان غربی و شرقی با این زمین خوردن فرق دارد.

این محقق موسیقی افزود: انسان غربی بعد به زمین آمدن عقل ابزاری را به کار می گیرد و موجودی ابزارساز می شود به طوری که حال هر چه استفاده می کنیم محصول انسان غربی است.

کاظمی درباره انسان شرقی بیان کرد: انسان شرقی پس از به زمین آمدن همه چیز را فراموش نکرد و یم بخش از او باقی ماند، وی ابزار خیال را به کار گرفته است.

وی همچنین با اشاره به تاریخ انسان شرقی توضیح داد: محل سکونت وی در بیشه بوده است مردم شرقی محرم هم بوده اند و دردهایشان نیازی به گفتن نداشته است.

بهمن کاظمی افزود: سرزمین شرق مهداندیشه ای است که وقتی سرزمینش را از لحاظ جغرافیایی نگاه می کنید از یونان تا چین کشیده شده.

وی با اشاره به نشانه های اندیشمندی انسان شرقی گفت: تمام کشورها الفبا دارند، ساده ترین ولی پرمحتوا ترین کلمه فارسی "آب" است که از ترکیب حرف اول و دوم حروف الفبا به وجود آمده است، در هیچ زبانی این کلمه را به این صورت زیبا و مهم نمی توان یافت درواقع نشانه های اندیشمندان الفبا و مغ ها بوده اند.

این پژوهشگر موسیقی با اشاره به ضعیف شدن فرهنگ جامعه ایران تصریح کرد: در جامعه ایران بعضی از مردم ۷۰۰ کلمه در دایره لغاتشان دارند و تا آخر عمر با همان ها زندگی می کنند و روزهایشان را می گذرانند که مهم ترین کلمه این دایره لغات پول است.

کاظمی با اشاره به عوض نشدن سنت های گذشگان گفت: مدل لباس خیلی از زن های ایرانی هنوز مانند گذشتگان است.

وی درباره ارزش گذاری ایران باستان بیان کرد: در این سرزمین دو منشاء قدرت وجود دارد اولی بره که نشان دهنده منابع ماورایی و دیگری شیر است که منبع قدرت زمینی است.

این موسیقی شناس اقوام و ملل با اشاره به حجاری های موجود از زمان اشکانیان و هخامنشایان بیان کرد: در حجاری های آن زمان شکل شیری را می بینید که نشان دهنده قدرت زمینی است.

وی درباره اهمیت مادر در گذشته بیان کرد: مادر در گذشته از اهمیت و احترام بسیار بالایی برخوردار بوده است که شاخه های نژادی و ذاتی را به بچه منتقل می کرده است.

کاظمی همچنین درباره موسیقی چمری و فانی فانی توضیح داد: موسیقی چمری که مربوط به قوم لک زبان که یکی از با تاریخ ترین مردمان کشور ما هستند، موسیقی برای عزاداری است.
وی افزود: مردم لک زبان حتی شنیدن اتفاقی این موسیقی را مگر در مراسمات عزاداری جایز نمی دانند.

این پژوهشگر ادامه داد: در موسیقی فانی فانی تنبور نواخته می شود، تنبور که نشان دهنده آدم و هوا است در بعضی خانه ها در بهترین موقعیت قرار گرفته است و مردم درباره آن می گویند که تا هزاران خانه اطراف آنجا نادرستی وجود ندارد.

کاظمی درباره موسیقی فانی فانی بیان کرد: موسیقی فانی می خواهد بگوید که همه فانی هستند فقط امام حسین جاودان است.
کد مطلب: 13538