با حضور وزیر محترم ارتباطات و فناوری ارتباطات؛
رونمایی از نسل سوم شبکه ملی اطلاعات صبانت
با حضور محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات و مهندس بیدآبادی مدیر عامل صبانت از پروژه های شرکت انتقال داده های نداگستر صبا در حوزه شبکه ملی اطلاعات رونمایی شد.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۴ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۲۲
 
رونمایی از نسل سوم شبکه ملی اطلاعات صبانت
 
با حضور محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات و مهندس بیدآبادی مدیر عامل صبانت از پروژه های شرکت انتقال داده های نداگستر صبا در حوزه شبکه ملی اطلاعات رونمایی شد.

به گزارش تحریرنو ؛ طی مراسمی با حضور دکتر واعظی و مهندس بید آبادی از فاز سوم شبکه ملی اطلاعات صبانت به صورت ویدیو کنفرانس و طی ارتباط مستقیم با شهرک فرهنگیان زنجان، شهر جدید پرند، شهرک صنعتی بوشهر و شهر دلوار استان بوشهر شبکه ثابت شامل تلفن و دیتا بر بستر فیبر نوری این مراکز افتتاح شد.

در بخش دیگری از این مراسم سامانه فروش آنلاین کالای مصرفی (فن آسان) ،سامانه استعلام بهای آنلاین (هابکو) ،سامانه آموزش آنلاین و تولید محتوای آموزشی (رایبد) و راه کارهای اینترنت اشیا نیز در این مراسم رونمایی شد.

در بخشی از این مراسم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن اشاره به برخی از ناملایمات در مسیر ایجاد فضای مجازی پاک گفت: ما به دنبال ایجاد فضای مجازی پاک هستیم و دست یافتن به آن نیازمند همراهی و همکاری تک تک فعالان این بخش و مردم جامعه است.

وی با انتقاد ازکسانی که زیرساخت های ارتباطی را تنها در واگذاری تلفن به مکانی می بینند، گفت: این عده هنوز نمی دانند که رویکرد ارتباطی تغییر کرده و دیگر واگذاری خط تلفن مطرح نیست.

واعظی افزود: نگاه مجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تنها واگذاری تلفن نیست بلکه به دنبال تولید محتوای فاخر ایرانی وتولید برنامه های نرم افزاری به زبان فارسی برای مردم در این شبکه ها هستیم تا مردم دیگر به سمت استفاده از شبکه های خارجی نروند.

عضو هیات دولت به عملکرد یکی از شرکت های تولید کننده برنامه نرم افزاری اشاره کرد که تاکنون موفق به تولید بیش از ۱۲۰ هزار اپلیکیشن شده و حدود ۲۳ هزار گروه در رابطه با اپلیکشین نویسی فعالیت می کنند هم گفت:اکنون تولید محتوا جایگاه خود را یافته است و اعتقاد داریم یک محقق باید بتواند با کمترین هزینه نیازهای علمی خود را دریافت دارد.

واعظی با اشاره به سرمایه گذاری های صورت گرفته در این بخش در چهارسال اخیر هم گفت: سرمایه گذاری ها با این هدف صورت گرفته که همه از مزایایی آن بهره مند شوند و هم مردم سود ببرند.

وی افزود: فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشران توسعه و توانمند ساز سایر بخش ها باشد که هم اشتغال ارزان ایجاد می کند و هم کاهش مشکلات مردم را به دنبال دارد.

واعظی با ابراز تاسف از اینکه برخی که هیچ اطلاعات تخصصی ونه تجربه ای در این زمینه ندارند، اظهار نظر می کنند افزود: برخی رسانه ها هم که هستند که هرکس منفی بافی کند آن را تیتر می کنند و کارشان این است و کاری به چیز دیگر ندارند و اگر چنین افرادی اگر سری به شرکت های بخش خصوصی بزنند خواهند دید کارهای بزرگی که انجام شده همه بربستر زیرساخت های داخلی بوده است.

عضو هیات دولت بیان کرد: دولت باید ابتداء برروی زیرساخت ها و توسعه آنها سرمایه گذاری کرده و موانع را برطرف کند و بستررا برای رشد بخش خصوصی فراهم کند.

واعظی با بیان اینکه بخش خصوصی که نمی تواند برای به دست آوردن هرچیزی با دستگاه های مختلف رایزنی کند گفت: ما باید به عنوان دولت برویم و راه را برای بخش خصوصی هموار کنیم تا این بخش بتواند کارخود راانجام دهد.

با افکار بسته ای مواجه هستیم که تنها به دنبال بستن همه چیز هستند

وی به صحبت های برخی که همواره تاکید بربستن همه چیز دارند اشاره کرد و ادامه داد: آیا با بستن کار درست می شود؟ اگر یک کارآفرین و سرمایه گذار اطمینان نداشته باشد می تواند سرمایه گذاری کند ،هر چندکه اکنون با افکار بسته ای مواجه هستیم که تنها به دنبال بستن همه چیزهستند.

عضو شورای عالی فضای مجازی گفت: آنچه که دردولت عمل می شود براساس فرمایشی است که مقام معظم رهبری بارها و بارها داشته اند و ایشان نگاهشان به حوزه فضای مجازی نگاه فرصت و تهدید است.

واعظی افزود: مقام معظم رهبری اعتقادی به بستن همه چیز در این فضا ندارند بلکه اعتقادشان بر این است که بایدفرصت ها گسترش داده شود و برای کاهش و به صفر رساندن تهدید ها مرتب آگاه باشیم و برنامه ریزی کنیم و این برنامه ای است که دولت دارد دنبال می کند و ماهم این راه را دنبال می کنیم.

عضوهیات دولت به شعار امسال که تولید و اشتغال است اشاره کرد و اذعان داشت: برخی فکر می کنند اشتغال تنها در جاهایی است که کارخانه ها فعالیت می کنند درحالی که ما اعتقاد داریم بخش تولید محتوا هم اشتغال زا است.

واعظی با بیان اینکه تولید محتوا و تولید اپلیکیشن اقتدار داخلی را افزایش می دهد و گفت: همواره در این مسیرگام برخواهیم داشت به رغم همه فشارهایی که برما وارد می شود و طبق برنامه ریزی هایی که انجام شد قرار بود اواخر تیرماه و یا اوایل مردادماه فاز سوم شبکه ملی اطلاعات رونمایی شود که این امر صورت گرفت.

واعظی گفت: هرکاری که در رابطه با شبکه ملی اطلاعات انجام داده ایم، برخی آن را نمی بینند و می پرسند چی شده است.

وی افزود:ما اینکار را از شرکت های فعال بخش خصوصی آغاز کرده ایم و مقرر است خود این بخش کارهایی که در فاز سوم شبکه ملی اطلاعات قرار است انجام دهد را اطلاع رسانی کنند.

عضوکابینه دولت یازدهم عنوان کرد: زمانی موضوع شبکه ملی اطلاعات زیرساخت ها بود و ما برای بیش از دو سال همه امکانات و توانایی را مصروف گسترش شبکه انتقال در سراسر کشور و افزایش دسترسی ها کردیم.

واعظی گفت: سال گذشته و در هفته دولت اعلام شد زیرساخت ها آماده شده است و از آن زمان تاکنون به دنبال ایجاد بخش محتوا و اپلیکیشن بوده ایم که تنها وظیفه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به تنهایی نیست بلکه همه باید کمک کنند.

عضوشورای عالی فضای مجازی جامعیت فضای مجازی یک کشور را به گونه ای که مردم کشور دیگر نیازی به مراجعه به دیگر کشورها نداشته باشند را وظیفه یک نهاد ندانست و افزود: وظیفه وزارت ارتباطات در این زمینه اقتصادی کردن همه فعالیت ها است.

واعظی گفت: نمی توان با دستور بخش خصوصی را وادار به تولید محتوا کرد بلکه باید به گونه ای عمل شود و مقررات گذاشته شود که برای بخش خصوصی صرفه اقتصادی داشته باشد تا محتوای تولیدی را الکترونیکی کند.

عضو هیات دولت افزود: اکنون در کشور به صورت هفتگی یک نوآوری و خلاقیت و کسب و کارجدید عرضه می شود و این نشانه اقتصادی شدن است.

وی از سرایت چنین فعالیت هایی به شهرها و روستاها ابراز خوشحالی کرد و گفت: بخش خصوصی از این فضا سازی هایی که برخی چهارساله در حال انجام دادن هستن و از این به بعد هم خواهند کرد ترسی به خود راه ندهند.

واعظی ادامه داد: آنچه که مهم است این است که حریم خصوصی رعایت شود زیرا حریم افراد برای دولت و نظام مهم است و باید حفظ شود.

به گفته وی، امنیت باید در شبکه بالا رود و این مختص ایران نیست و هکرها از قبل بوده اما باید امنیت توسط شرکت های داخلی افزایش یابد.

واعظی به فعالان شبکه های اجتماعی توصیه کرد: محتواهایی که صحیح نیستند و درشان فرهنگ ایرانی و مخالف اعتقادات دینی ما هست را خود پالایش کنند.

عضوشورای عالی فضای مجازی بیان کرد: در زمینه فرصت و تهدید بودن فضای مجازی فرصت ها باید به سرعت افزایش یابد و تهدید ها توسط خود فعالان رصد شود.

وزیرارتباطات به تفکری که معتقد است همه چیز با بستن درست می شود اشاره کرد و گفت: تجربه نشان داده با بستن همه چیز نمی توان شغل ایجاد کرد ضمن آنکه نوآوری ها پدید نخواهد آمد علاوه برآن مسدود کردن مردم را به سمت استفاده از فیلترشکن ها هدایت خواهد کرد.

واعظی با بیان اینکه ما با تفکر بستن مخالف هستیم گفت : آنچه که ما با آن موافق هستیم یکی هرچه می توانیم در راستای سالم سازی و پاک سازی انجام دهیم و دیگر فرهنگ سازی است.

وزیرارتباطات گفت: وقتی فرهنگ سازی از جانب ما و صدا وسیما صورت گیرد در رابطه با پدیده نو فضای مجازی مردم استفاده صحیح خواهند کرد.

واعظی گفت: همکاری مردم با شرکت های ارایه کننده محتوا و دولت کمک خواهد کرد فرصت های فضای مجازی افزایش یافته و تهدیدها کاهش یابد.

عضوهیات دولت برحمایت از بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: وظیفه دولت حمایت از شرکت های فعال بخش خصوصی است و دردولت اعتقادداریم باید بخش خصوصی حمایت شود تا اقتصاد شکوفا شود.

واعظی با بیان اینکه حمایت از بخش خصوصی اقتصاد را اقتصادی خواهد کرد گفت: در دولت دوازدهم نگاه حمایتی از بخش خصوصی بیشتر خواهد بود و وزرا تنها وزیر بخش خود نخواهند بود و همه بخش ها را حمایت خواهد کرد.

فاز آزمایشی اینترنت اشیا در حال انجام است

وزیر ارتباطات در مورد وضعیت اینترنت اشیا در کشور گفت: در ایران و برخی کشور ها برای اینترنت اشیا برنامه ریزی می کنند و تا چند سال آینده انسان، اشیا و محصولات به اینترنت متوصل می شود.

واعظی افزود: برای هوشمند سازی منازل، مدارس و فضاهای کسب و کار کمیته ویژه ای در مخابرات در حال اجرای فاز آزمایشی اینترنت اشیا هستند تا بتوانیم این فناوری را همگام با سایر کشورها در ایران به ویژه در کلانشهرها اجرایی کنیم.

وی در مورد تقابل کسب و کارهای سنتی با کسب و کارهای اینترنتی خاطرنشان کرد: هم اکنون کسب و کار در تمام دنیا به سمت اینترنت پیش می رود و مردم آزادی انتخاب دارند تا از کدام روش استفاده کنند.
کد مطلب: 12340