تصویرگری شخصیتهای داستانی روی چتر
نمایشگاه تصویرگریهای الهه جوانمرد و زهرا امیریگانه با عنوان "زیر چتر آبان" در نگارخانهی "زمستان" خانهی هنرمندان ایران افتتاح شد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۳۶
نمایشگاه تصویرگریهای الهه جوانمرد و زهرا امیریگانه با عنوان "زیر چتر آبان" در نگارخانهی "زمستان" خانهی هنرمندان ایران افتتاح شد.
به گزارش تحریرنو، در این نمایشگاه تصویرگریهای قصهمحور با موضوعات متنوع و الهامگرفته از قصههای نویسندگان مختلف از الهه جوانمرد و تصویرگریهای شخصیتمحور و قصهمحور از زهرا امیریگانه روی چترهای رنگی بهنمایش گذاشته شده است. امیریگانه که تصویرسازیهایش را روی چتر انجام داده، کارشناس ارشد رشته نقاشی است.
این هنرمند دربارهی ایدهی خلق این آثار، اظهار کرد: من از دوران تحصیل دانشگاهی به تصویرگری علاقهمند بودم و مرز مشخصی بین نقاشی و تصویرگری قائل نبودم. ایدهی کار کردن روی چتر نیز فکر میکنم از آنجا آمده است که من در شهر باران، بندر انزلی، زندگی میکنم. بهنظرم دیدن چترهای تیره باعث شد که به تصویرگری روی چترها بپردازم و تصویرهایم را سهبعدی ارائه دهم. البته خوانش این آثار در نهایت بهصورت دوبعدی صورت میگیرد.
او افزود: من از اکریلیک در خلق آثار روی چتر استفاده کردم و این چترها یا آثار هنری، بسته به اینکه مخاطب چهطور به آنها نگاه کند، قابلیت استفادهی کاربردی نیز دارند. البته در نظر من این آثار مثل تصویرسازیهای قبلیام هستند با این تفاوت که روی متریال متفاوتی خلق شدهاند. دربارهی موضوعات آثار هم باید بگویم که برخی از این آثار داستان بودهاند و همراه با متنهایشان کار شدهاند و برخی دیگر بیشتر شخصیتپردازی هستند.
امیریگانه همچنین دربارهی دو اثر طراحی با مداد نیز گفت: این آثار در واقع نوعی کاراکترسازی هستند که برای مهرههای شطرنج طراحی شدهاند.
جوانمرد نیز با تاکید بر جذابیت این آثار برای کودکان در عین حرفهای بودن، گفت: بیش از ششسال است که به تصویرسازی میپردازم و حدود سهسال است که بهصورت حرفهای در این زمینه فعالیت میکنم. پیش از این، یک نمایشگاه انفرادی در خانهی هنرمندان ایران برگزار کردم و در نمایشگاههای گروهی مختلفی شرکت داشتهام. بهنظر من، کتابهایی که اکنون در بازار هستند و اتفاقا از سطح کیفی خوبی برخوردارند، بیشتر تصویرسازیهایی دارند که مورد پسند بزرگترها است.
در صورتیکه باکیفیت بودن نباید مانعی در مقابل جذابیت برای کودکان باشد. من سعی کردم طوری تصویرگری کنم که هم بچهها و هم بزرگترها دوست داشته باشند. بههرحال نباید فراموش کنیم که زیبایی اثر باید همراه با جذابیت برای کودکانی باشد که داستان برای آنها روایت میشود.
این هنرمند دربارهی آثار ارائهشده در نمایشگاه، افزود: این آثار اغلب داستانی هستند و با موضوع کار شدهاند. بهعنوان مثال یک مجموعه مربوط به پسربچهای است که در داستان او، هم اعداد و هم رنگها آموزش داده میشوند. در نمونههای دیگر، آثاری با عناوین "قصههای مامانی"، "آبگیر"، "اژدها" و... به نمایش درآمده است. چند اثر نیز بهصورت تکاثر کار و ارائه شدهاند.
در این نمایشگاه از هر هنرمند ۱۵ اثر تصویرسازی در ابعاد متنوع در معرض دید عموم قرار گرفته است. این آثار بین ۳۰۰ تا ۴۵۰هزار تومان قیمتگذاری شدهاند.
این نمایشگاه تا دوم آذرماه ادامه خواهد داشت و علاقهمندان میتوانند برای دیدن آثار هر روز از ساعت ۱۳ تا ۲۰ به نشانی خیابان آیتاله طالقانی، خیابان شهید موسویشمالی، باغ هنر، خانهی هنرمندان ایران مراجعه کنند.