با تصمیم اعضای مجمع کشورهای صادرکنندهی گاز، محمد بن صالح الساده، وزیر انرژی و صنعت قطر بهعنوان رئیس مجمع کشورهای صادرکننده گاز و بیژن زنگنه وزیر نفت ایران بهعنوان نایبرئیس این مجمع انتخاب شدند تا از ژانویهی ٢٠١٦ این مسئولیت را عهدهدار شوند.
به گزارش تحریرنو، در ادامهی نشست عادی عصر امروز (شنبه) مجمع کشورهای صادرکنندهی گاز در هتل هما، مقرر شد هجدهمین نشست وزارتی جی.یی.سی.اف هفدهم نوامبر ٢٠١٦ در دوحهی قطر برگزار شود.
همچنین در این نشست، حسین کاظمپوراردبیلی بهعنوان رئیس هیئت اجرایی مجمع صادرکنندگان گاز برگزیده شد. وی نمایندهی هیئت عامل ایران در اوپک نیز هست.
براساس تصمیم اعضای کشورهای صادرکنندهی گاز، در هفدهمین نشست وزارتی، عضویت جمهوری آذربایجان بهعنوان ناظر در این مجمع پذیرفته و قرار شد این کشور از اجلاس بعدی در نشست وزارتی حضور یابد. همچنین در این نشست، اعضا بودجهی سال آیندهی مجمع را تصویب کردند.
همچنین محمدحسین عادلی، با رای وزیران عضو مجمع کشورهای صادرکنندهی گاز برای دومینبار بهعنوان دبیرکل این مجمع (جی.یی.سی.اف) انتخاب شد.
عادلی از سال ۲۰۱۳ پست دبیرکلی جی.یی.سی.اف را برعهده دارد و با انتخاب دوباره، تا سال ۲۰۱۷ عهدهدار این مسئولیت خواهد بود.
کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، ایران، گینه استوایی، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا و امارات ۱۲ عضو اصلی و هلند، نروژ، عراق، عمان، پرو و جمهوری آذربایجان نیز بهعنوان ۶ عضو ناظر این نهاد هستند.
صبح امروز نیز نشست فوقالعادهی وزیران عضو مجمع کشورهای صادرکنندهی گاز با هدف تعیین دستور کار اجلاس سران و بررسی بیانیهی پایانی به ریاست بیژن زنگنه وزیر نفت ایران برگزار شد.
در پایان نشست صبح، بیانیهی پایانی مجمع کشورهای صادر کنندهی گاز (جی.یی.سی.اف) که قرار است در اجلاس سران مورد بررسی قرار گیرد به تصویب رسید.
سومین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکنندهی گاز نیز روز دوشنبه (دوم آذرماه) با حضور سران ۹ کشور و به ریاست حجتالاسلاموالمسلین حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران در تهران برگزار خواهد شد.
تاکنون حضور رئیسان جمهوری کشورهای بولیوی، روسیه، گینه استوایی، نیجریه، ونزوئلا و عراق و همچنین نخست وزیر الجزایر در این اجلاس قطعی شده است. رئیس جمهوری ترکمنستان نیز بهعنوان میهمان ویژه در این اجلاس حضور خواهد یافت.
کشورهای عضو مجمع صادرکنندگان گاز، ٤٢درصد از تولید گاز جهان، ٦٧درصد از ذخایر گازی جهان، ٣٨درصد از انتقال گاز با خط لوله و ٨٥درصد از تجارت گازطبیعی مایع شده (الانجی) را در اختیار دارند.
کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا و امارات ١٢عضو اصلی این مجمع جهانی بهشمار میروند و هلند، نروژ، عراق، عمان و پرو بهعنوان اعضای ناظر در مجمع کشورهای صادرکنندهی گاز حضور دارند.