عضو انجمن جراحان ارتوپدی اطفال مطرح کرد؛
بهترین درمان پاچنبری برای کودکان چیست
عضو انجمن جراحان ارتوپدی اطفال با اشاره به اینکه اگر بعد از جراحی، کلاب فوت عود کند، درمان آن بسیار پیچیده می شود، گفت: از هر هزار نفر نوزاد متولد شده ۳ تا ۴ نفر مبتلا به پاچنبری مادرزادی می شوند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۵۱
 
بهترین درمان پاچنبری برای کودکان چیست
 
عضو انجمن جراحان ارتوپدی اطفال با اشاره به اینکه اگر بعد از جراحی، کلاب فوت عود کند، درمان آن بسیار پیچیده می شود، گفت: از هر هزار نفر نوزاد متولد شده ۳ تا ۴ نفر مبتلا به پاچنبری مادرزادی می شوند.

به گزارش تحریرنو از روابط عمومی انجمن جراحان ارتوپدی ایران دکتر محسن کرمی در حاشیه بیست و پنجمین کنگره انجمن جراحان ارتوپدی ایران در ارتباط با موضوع کلاب فوت یا پا چنبری اظهار داشت: در دنیا از هر هزار نفر نوزاد متولد شده ۳ تا ۴ نفر مبتلا به این بیماری مادرزادی می شوند و علت دقیق این مشکل هنوز مشخص نشده است همچنین در پسربچه ها این بیماری شایع تر است.

وی با بیان اینکه ژنتیک می تواند یکی از عوامل به وجود آمدن کلاب فوت می تواند باشد، گفت: البته یک علت یا ژن خاص را نمی توانیم عامل ایجاد کلاب فوت بدانیم اما هنگامی که یک ژن خاص این بیماری در خانواده ای باشد، فرزند این خانواده ۳ تا ۴ برابر احتمال بیشتری داشته که مبتلا به کلاب فوت شود.

فوق تخصص ارتوپدی اطفال و ستون فقرات در ارتباط با راه های درمان پا چنبری عنوان کرد: در گذشته بیشتر موارد درمان کلاب فوت جراحی بود اما در حال حاضر کلاب فوت ها با گچ گرفتن درمان می شوند.

کرمی ادامه داد: برای درمان نوزادان و کودکان مبتلا به پا چنبری هر چندگاهی پای آنها گچ گرفته می شود تا مشکل آنها برطرف شود اما آنچه که اهمیت عمده در بهبود این روش دارد این بوده که والدین کودک همکاری خوبی را با پزشک داشته باشند به این معنا که بعد از درمان، باید بریس خاص طولانی مدت یا حرکات اصلاحی تا حدود ۴ تا ۵ سالگی و در برخی ۷ سالگی گذاشته تا بیماری عود نکند.

وی خاطر نشان کرد: متأسفانه در گذشته بیشتر کودکان جراحی می شدند و امروز نیز گاهی جراحی انجام می شود که می تواند وضعیت بیمار را بسیار بد کند به این معنا که اگر بعد از جراحی بیماری عود کند دیگر قابل درمان نیست و کار بسیار پیچیده می شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: برای درمان پاچنبری باید تلاش شود حدالمقدور از جراحی خودداری کرد و بر اساس پروتکل های که در کل دنیا انجام می شود یعنی تنها با گچ گیری کلاب فوت را درمان کرد.

کرمی بیان داشت: اگر والدین نکات گفته شده به خصوص بستن بریس برای کودک را در شب ها رعایت کنند معمولا عود این بیماری کمتر از ۵ درصد می شود اما اگر بریس بسته نشود سبب عود مجدد بیماری شده که با وجود این مسئله درمان بسیار سخت می شود.

وی در پایان گفت: پوشیدن کفش مخصوص در درمان کلاب فوت تأثیر چندانی ندارد بلکه بستن بریس ها به خصوص در شب ها اهمیت زیادی دارد اما اگر بیماری عود کرده یا نظر جراح مبنی بر پوشیدن کفش مخصوص در طول روز باشد ممکن است استفاده از این کفش ها به کودک توصیه شود.

گفتنی است، بیست و پنجمین کنگره انجمن جراحان ارتوپدی ایران تا ۳ آذر در هتل المپیک در حال برگزاری است .در کنگره امسال ۱۱ سخنران خارجی از کشورهای آمریکا، کره، ترکیه، آلمان ، کلمبیا، انگلستان، کانادا، اتریش حضور دارند.

همچنین در بیست و پنجمین کنگره انجمن جراحان ارتوپدی ایران ۶ ری لایو سرجری هیپ، دست ، تروما، زانو ، مچ پا، شانه در حال برگزاری است.
کد مطلب: 13971