رئیس سازمان غذا و دارو گفت: داروهای تولید داخل با قیمت بسیار مناسب به دست بیماران میرسد و قیمت داروهای داخلی یکدهم قیمت داروهای وارداتی است.
به گزارش تحریرنو ؛ غلامرضا اصغری رئیس سازمان غذا و دارو در افتتاحیه هجدهمین کنگره آسیایی داروسازی بالینی و نهمین همایش داروسازی بالینی ایران با بیان اینکه ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز در کشور تولید میشود، گفت: خوشبختانه با تلاش محققان توانستیم به این اقدام ارزشمند دست پیدا کنیم که این اتفاق یک رکورد در هر کشوری به شمار میرود.
اصغری تصریح کرد: عمده این داروهای تولیدی در دسته داروهای ژنریک قرار دارند که با قیمت متوسط دراختیار تمام بیماران قرار میگیرد.
رئیس سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: با توجه به توانمندی متخصصان داخلی، این وضعیت وجود دارد که تولیدات داخلی بیش از پیش افزایش پیدا کند.
وی در خصوص قیمت داروهای تولید داخل توضیح داد: در حال حاضر داروهایی که در داخل کشور تولید میشوند، یک دهم داروهای وارداتی قیمت دارند و با قیمت مناسب دراختیار بیماران قرار میگیرد.
اصغری گفت: لیست تمام داروهای مورد نیاز کشور و همچنین مواد اولیه لازم برای تولید این داروها دراختیار محققان قرار میگیرد و تمام تلاش ما این است که این اقلام در داخل کشور تولید شوند. با تولید دارو در داخل کشور، سهم بازار داخلی دراختیار تولیدکنندگان ایرانی قرار میگیرد و واردات آن دارو کاهش پیدا میکند.
رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به پرسشی در خصوص افزایش دو برابری قیمت داروی انسولین گفت: این خبر صحت ندارد و قیمت داروی انسولین دو برابر نشده است.
وی بیان داشت: باید توجه داشته باشیم که در بخش سرپایی ۷۰ درصد از قیمت داروها توسط سازمانهای بیمهگر پرداخت شده و ۳۰ درصد باقیمانده توسط بیماران پرداخت میشود.
وی افزود: در خصوص داروی انسولین ۹۰ درصد قیمت دارو توسط سازمانهای بیمهگر پرداخت میشد و بیمار تنها ۱۰ درصد هزینه را پرداخت میکرد که با تغییراتی که صورت گرفته است، در حال حاضر نسبت پرداختی بیمار و بیمهها مانند سایر داروها تنظیم شده است، اما باید توجه کنیم که این بخشنامه هنوز ابلاغ نشده و در حال بررسی است.
رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه توضیح داد: قیمت این دارو برای افراد زیر ۱۵ سال به همان صورت قبلی محاسبه خواهد شد و افراد بالای ۱۵ سال باید ۳۰ درصد قیمت دارو را بپردازند و ۷۰ درصد دیگر توسط سازمانهای بیمهگر پوشش داده خواهد شد.
اصغری با اشاره به انتشار اخباری در زمینه کمبود برخی از داروها توضیح داد: در مواقعی با مشکل توزیع برخی از داروها مواجه میشویم که بلافاصله این موضوع پیگیری و رسیدگی خواهد شد.
وی در پایان گفت: در حال حاضر موجودی سه ماه بازار تأمین شده است و مشکلاتی که گزارش میشود به دلیل کمبود دارو نبوده بلکه بیشتر این موارد به کمبود نقدینگی بیمارستانها و مشکلات توزیعی داروها مرتبط است و خوشبختانه کمبود دارویی نداریم.
نهمین همایش داروسازی بالینی ایران و هجدهمین کنگره آسیایی داروسازی بالینی با محوریت داروسازی بالینی ، داروسازی بیمارستانی ، فارماکواپیدمیولوژی ، فارماکواکونومی ، فارماکوژنومیکس، فارماکوکینتیک، فارماکودینامیک از امروز ۳۰ خرداد لغایت ۱ تیر در مرکز همایش های رازی با حضور سخنرانانی از کشورهای آلمان، انگلستان، آمریکا، کانادا، چین، سنگاپور، اندونزی، فیلیپین، هند مالزی، تایلند، امارات، عربستان، پاکستان، ویتنام، نپال و نیجریه در حال برگزاری است.