کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با انتشار فراخوان یازدهمین جشنواره دوسالانه بینالمللی پویانمایی (انیمیشن) تهران، مقررات این جشنواره را اعلام کرد.
به گزارش تحریرنو به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، این دوره از جشنواره همچون دورههای گذشته در چهار بخش «مسابقه»، «خارج از مسابقه»، «نمایش ویژه» و «چشمانداز» از ۱۲ تا ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ در تهران برگزار خواهد شد.
فیلمسازان ایرانی و خارجی میتوانند از ۹ تیر تا ۱۴ آبان ۱۳۹۷ با مراجعه به سایت جشنواره به نشانی www.tehran-animafestival.ir ثبتنام کنند.
تاریخ انتخاب آثار نیز نیمه اول آذر اعلام شده است.
دبیرخانه این جشنواره تنها فیلمهایی با فرمتهای Quick time (.mov file), MPEG۴(H.۲۶۴), Blu-ray, DVD(pal) را پذیرا است.
بخش «مسابقه» این جشنواره پذیرای نسخههای (Quick time (.mov file) (H۲۶۴ or proes Resulation ۱۹۲۰*۱۰۸۰) با شرایطی همچون گزینش حداکثر سه قسمت از مجموعهها و سریالها و همچنین آثار تبلیغی شامل فیلمهای آموزشی، صنعتی و تبلیغاتی است.
این در حالی است که گزینش آثار بخش مسابقه بر عهده شورایی است که اعضای آن را ستاد جشنواره انتخاب خواهد کرد و دستاندرکاران تهیه و تولید آثار این بخش امکان شرکت در ترکیب هیأت داوران را نخواهند داشت و همچنین نمایندهای از جشنواره بدون داشتن حق رای در نشستهای هیات داوران حضور دارد.
بر اساس این فراخوان، هیأت داوران در بخش مسابقه ایران آثار تولید شده پس از سال ۱۳۹۳ و در بخش مسابقه بینالملل آثار خارجی ساخته شده پس از ژانویه ۲۰۱۵ را مورد داوری قرار خواهند داد.
هیأت داوران بخش مسابقه ایران و بینالملل جوایزی شامل تندیس طلایی، نقرهای و برنزی به فیلمهای اول تا سوم اهدا خواهند کرد، همچنین تندیس طلایی، نقرهای و برنزی، جایزه ویژه هیأت داوران، جایزه ویژه دبیر جشنواره نیز به بهترین فیلم، کارگردانی، فیلمنامه، انیماتور، پایاننامه دانشجویی، اثر تلویزیونی، اثر تبلیغی، فیلم تجربی، دستآورد فنی و هنری، فضاسازی، موسیقی، صداگذاری، اثر بلند و... اختصاص داده میشود.
بر اساس این خبر، آثار بخش خارج از مسابقه، همارزش با آثار بخش مسابقه است و به دلایلی مانند مطابقت نداشتن با مقررات حضور در بخش مسابقه، عضویت یکی از سازندگان در هیأت داوری و تکمیل شدن ظرفیت مورد نظر بخش مسابقه، به نمایش در میآیند.
بخش «نمایش ویژه» به شیوه غیررقابتی و به منظور فراهم کردن عرصهای پویا برای تبادل تجربه و اندیشه هنرمندان و ایجاد زمینهای مناسب برای ارزیابی جایگاه آثار ایرانی در مقایسه با آثار سایر کشورها شکل گرفته و گزیدهای از آثار برگزیده جشنوارههای مختلف جهانی و مروری بر آثار یک مکتب یا سبک ویژه از جمله مواردی است که در این بخش به نمایش گذاشته خواهد شد.
بر همین اساس، نمایش آثار بخش «چشمانداز» با تأکید بر جنبههای آموزشی و اطلاعاتی، به شیوه غیررقابتی و با گزینش از میان تولیدات کشورهای مختلف صورت میپذیرد که در آن پرداختن به موضوعهایی مانند معرفی استعدادهای نوپا، تبیین جایگاه پویانمایی در آثار تبلیغی و مروری بر آثار یک فیلمساز مورد توجه قرار خواهد گرفت.
دبیرخانه این جشنواره در مقررات عمومی این فراخوان بر ثبتنام از طریق پایگاه اینترنتی به نشانی www.tehran-animafestival.ir تأکید و اعلام کرده تنها فیلمهای ارسالی که کد رهگیری بر روی آنها درج شده است را میپذیرد.
این گزارش میافزاید حداقل سن کارگردان برای پذیرش اثر در جشنواره، ۱۶ سال تمام است و برای مجموعههایی که هر قسمت داستان مستقلی دارد لازم است برای هر قسمت ثبتنام جداگانه انجام و کد رهگیری مستقل دریافت شود در غیر اینصورت دبیرخانه جشنواره تنها قسمت نخست آن مجموعه را در جشنواره شرکت خواهد داد.
فراهمسازی بستری شایسته برای تبادل اندیشهها و آموختهها از طریق گردآوری و عرضه هدفمند آثار، کشف توانمندیها و تشویق نوآمدگان عرصه پویانمایی به ابتکار و نوآفرینی و گسترش تواناییها با طرح تکنیکها و نگرشهای تازه برای دستیابی به کیفیتی افزونتر از جمله اهداف این جشنواره به شمار میرود.