ارکسترها بالاخره بودجه گرفتند
مدیر‌کل دفتر موسیقی گفت:‌ مشکل بودجه حل شد و هم‌اکنون بودجه‌ای معادل دو میلیارد تومان برای خرید ساز، تجهیز کتاب‌خانه و بازسازی سالن‌ها اختصاص و دو میلیارد نیز برای دست‌مزد رهبران و قراردادهای نوازندگان به ارکسترها داده می‌شود.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۷ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۱۱
 
ارکسترها بالاخره بودجه گرفتند
 
مدیر‌کل دفتر موسیقی گفت:‌ مشکل بودجه حل شد و هم‌اکنون بودجه‌ای معادل دو میلیارد تومان برای خرید ساز، تجهیز کتاب‌خانه و بازسازی سالن‌ها اختصاص و دو میلیارد نیز برای دست‌مزد رهبران و قراردادهای نوازندگان به ارکسترها داده می‌شود.

تحریرنو: پیروز ارجمند، مدیر‌کل دفتر موسیقی وزارت ارشاد گفت:‌ مشکل بودجه حل شد و هم‌اکنون بودجه‌ای معادل دو میلیارد تومان برای خرید ساز، تجهیز کتاب‌خانه و بازسازی سالن‌ها اختصاص و دو میلیارد نیز برای دست‌مزد رهبران و قراردادهای نوازندگان به ارکسترها داده می‌شود. در خصوص واگذاری و تنفیذ اعطای مجوز کنسرت‌ها به خود شهرستان‌های مربوطه گفت: تنفیذ به‌معنای واگذاری کامل کنسرت‌ها به شهرستان‌ها نیست، نظارت دفتر موسیقی در این زمینه هم وجود خواهد داشت. متاسفانه در گذشته دفتر موسیقی در بحث نظارت عمل‌کرد خوبی نداشته و در حال حاضر هم در بخش‌هایی در این زمینه ضعیف هستیم. ما در واقع از تقاضای کنسرت شهرستان‌ها باخبر می‌شویم و خودمان آن‌ها را پی‌گیری خواهیم کرد.

وی افزود: متاسفانه دفتر موسیقی در طول سالیان اخیر تمام پتانسیل آن خرج اعطای مجوزها شده‌است. موسیقی کشور ما مشکلات زیادی دارد و نباید تمام پتانسیل آن صرف صدور مجوز شود. همیشه مدیران کل درگیر مجوز بوده‌اند. ما در همین سال ۹۳، ۱۴۴۰ مجوز صادر کردیم و این رقم بسیار زیاد است و تمام انرژی مرکز موسیقی را می‌گیرد.

ارجمند با اشاره به لغو برخی از کنسرت‌ها در شهرستان‌ها گفت: دفتر موسیقی به‌غیر از یک کنسرت تا به‌حال هیچ کنسرتی را لغو نکرده است ما از حالا مجوزهای ۵ ماه بعد را اعطا می‌کنیم و این اتفاقی است که تاکنون موسیقی شاهد آن نبوده است.

پیروز ارجمند در ادامه با اشاره به ارزان‌سازی بلیط کنسرت‌ها نیز گفت: در بخش برگزاری کنسرت‌ها با شرکت‌ها و سالن‌ها به توافق رسیدیم که قیمت خوانندگان و شرکت‌ها به‌صورت گردشی در سالن‌های مختلف متفاوت باشند به‌عنوان نمونه حداقل و حداکثر قیمت بلیط‌ها کم می‌شود یعنی از کف ۱۰هزار تومان بلیط‌فروشی آغاز می‌شود. کنسرت‌ها نباید کالای لوکس فرهنگی باشند.

وی افزود: در همین راستا دو سالن فرهنگ‌سرای بهمن و فرهنگ‌سرای خاوران در جنوب تهران فعالیت خواهند کرد. ما در خصوص قیمت‌های بالایی که برخی از سالن‌ها برای کنسرت‌ها در‌نظر می‌گرفتند فعالیت‌هایی را انجام دادیم، از جمله قیمت تالار وزارت کشور برای برگزاری کنسرت را که ۱۲۰میلیون تومان بود به یک‌سوم رساندیم.

وی در خصوص آغاز اجراها در برج میلاد نیز گفت: کنسرت‌های پاپ از این پس در برج میلاد هم برگزار خواهد‌شد و در این زمینه هم هیچ مشکلی نخواهیم داشت.

ارجمند ادامه داد: در زمینه‌ی اعطای مجوز به کنسرت‌های سنتی رشدی ۴ برابری و در خصوص اجراهای کلاسیک رشدی ۵ برابری را داشتیم.

وی در خصوص اعطای مجوز به آلبوم اولی‌ها نیز گفت: از این پس خوانندگانی که می‌خواهند برای بار اول مجوز بگیرند باید در شورای آزمون خوانندگی دفتر موسیقی شرکت کنند و به‌نظرم این اتفاق به کیفیت بهتری در زمینه ارائه موسیقی خواهد انجامید از این پس خوانندگان نیز حق اجرای پلی‌بگ در کنسرت‌ها را ندارند.

ارجمند در خصوص هم‌کاری با نیروی‌انتظامی نیز گفت: کماکان در حال تدوین شیوه‌نامه‌ی مشترک هستیم که در این شیوه‌نامه هر یک از اجزای برگزاری کنسرت وظایف خود را خواهند دانست.

مدیر‌کل دفتر موسیقی در خصوص بودجه‌ی اختصاص یافته به ارکسترها نیز گفت: خوش‌بختانه مشکل بودجه از طرف سازمان برنامه‌و‌بودجه حل شد و هم‌اکنون بودجه‌ای معادل دو میلیارد تومان برای خرید ساز، تجهیز کتاب‌خانه و بازسازی سالن‌ها اختصاص یافته و هم‌چنین دو میلیارد دیگر نیز برای دست‌مزد رهبران و قراردادهای نوازندگان به ارکسترها داده می‌شود.

وی ادامه داد: رهبران ارکستر قراردادهای سه‌ماهه با ما امضا می‌کنند که در پایان هر‌ماه در صورت تایید این قرارداد تمدید می‌شود در ارکستر ملی هم‌کاری ما با آقای فخرالدینی قطعی شده و در ارکستر کل نیز با دکتر عسگری هم‌کاری خواهیم کرد. در مورد ارکستر سمفونیک در حال مذاکره با منوچهر صحبایی هستیم.

ارجمند در پایان گفت: ارکسترها به‌طور قطع به جشنواره‌ی موسیقی فجر می‌رسند و هم‌چنین ارکستر صدا‌و‌سیما نیز به خوانندگی سالار عقیلی و رهبری نادر مرتضی‌پور در جشنواره حضور خواهند داشت.
کد مطلب: 2082