تقوی نژاد در نشست خبری مطرح کرد؛
معافیت‌های مالیاتی خاص باید ساماندهی شود
تقوی نژاد با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی می‌داند که برخی ممکن است درآمد کلان داشته باشند، ولی از پرداخت مالیات معاف باشند، اظهار کرد که معتقدیم معافیت‌های مالیاتی باید ساماندهی شوند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۲۲
 
معافیت‌های مالیاتی خاص باید ساماندهی شود
 
تقوی نژاد با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی می‌داند که برخی ممکن است درآمد کلان داشته باشند، ولی از پرداخت مالیات معاف باشند، اظهار کرد که معتقدیم معافیت‌های مالیاتی باید ساماندهی شوند.

به گزارش خبرنگار تحریرنو ، سید کامل تقوی نژاد در نشست خبری که با حضور اصحاب رسانه ها در سازمان امور مالیاتی برگزار شد،  درباره معافیت های مالیاتی نابجا که برخی از افراد و سازمان ها از آن استفاده می کنند گفت: ما هم اعتقاد داریم که معافیت‌های مالیاتی باید ساماندهی شوند. ما معافیت ها را بررسی کردیم و متوجه شدیم که برخی معافیت‌ها در حالی اعمال می شود که افراد مشمول ممکن است درآمدهای کلان داشته باشند.

وی با آوردن مثالی گفت: اکنون درآمد مدارس غیر انتفاعی بیش از دانشگاه‌هاست و برخی از آنها سالانه ١٥ میلیون تومان از دانش آموزان دریافت می‌کنند، ولی مالیات پرداخت نمی‌کنند.

تقوی نژاد ادامه داد: برخی توسط قانونگذار معاف شده‌اند که به نظر من باید ساماندهی شوند و اکنون معافیت‌های مالیاتی بخش‌های مختلف برای ساماندهی در دست بررسی است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی بیان کرد: در چهار ماه نخست سال جاری ٢٧ هزار و ٥٠٠ میلیارد تومان درآمد مالیاتی داشتیم که این میزان حاکی از رشد ٢٩ درصدی درآمد مالیاتی نسبت به مدت مشابه سال قبل است و تحقق ٩٥ درصدی را نسبت به بودجه مصوب و تحقق ٩٩.٥ درصدی نسبت به پیش بینی سازمان را نشان می‌دهد.

او ادامه داد: همچنین از کل درآمد مالیاتی وصول شده حدود ١٦ هزار و ٦٠٠ میلیارد تومان از طریق مالیات مستقیم محقق شده که نشان دهنده تحقق ٩٩ درصدی نسبت به پیش بینی بودجه و رشد ٢٥ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل است. در بخش مالیات بر ارزش افزوده نیز در آمد چهار ماهه سازمان ١١ میلیارد تومان بوده است که نشان دهنده تحقق ٨٩ درصدی نسبت به بودجه مصوب و رشد ٣٥ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل است.

رئیس سازمان امور مالیاتی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در سال ۱۳۹۴، ‌۳۵۰۰ میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده به عنوان عوارض در حساب شهرداری‌ها و بهداری‌ها ریخته شده است، گفت: همچنین از محل مالیات بر ارزش افزوده ۲۷۰۰ میلیارد تومان به طرح سلامت تخصص یافت و سهم طرح سلامت از مالیات ارزش افزوده در چهار ماه سال نخست جاری نیز ۹۲۰ میلیارد تومان بوده است.

وی همچنین گفت: در چهار ماه نخست سال ۱۳۹۵ حدود ۵ میلیون و ۴۴۷ اظهار نامه الکترونیکی توسط اشخاص حقیقی و حقوقی بابت عملکرد سال ۱۳۹۴ ثبت شده است که حاکی از رشد ۱۱ درصدی نسبت به سال قبل است.

معاون وزیر اقتصاد در بخشی از سخنانش با بیان اینکه از ابتدای اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده حدود ۱۳۰ هزار میلیارد تومان مالیات و عوارض وصول شده است، گفت: ۸۸ هزار میلیارد تومان آن بابت مالیات و ۵۲ هزار میلیارد تومان آن بابت عوارض برای شهرداری ها و دهداری‌ها وصول شده است.

او به صندوق های مکانیزه فروش که یکی از اقدامات مهم سازمان امور مالیاتی در جهت اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده است بیان کرد: تاکنون ۱۷۲ هزار صندوق مکانیزه فروش نصب شده است و در قانون پیش‌بینی شده که این میزان به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار عدد برسد.

تقوی نژاد نسبت درآمد مالیاتی به تولید ناخالص داخلی در سال ۱۳۹۴ را حدود ۶.۳ درصد با احتساب عوارض ۷.۲ درصد، ‌نسبت درآمد مالیاتی به هزینه‌های جاری در سال ۱۳۹۴، ۴۶.۴ درصد، نسبت درآمد مالیاتی به درآمد عمومی بودجه را ۳۹.۴ درصد اعلام و اظهار کرد: پیش‌بینی ما این است که در سال ۱۳۹۵ نزدیک به ۸۶ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی داشته باشیم که نسبت به عملکرد سال ۱۳۹۴ رشد ۲۹ درصدی را نشان می‌دهد.

رئیس سازمان امور مالیاتی بیان کرد: برای تحقق پیش‌بینی‌های مالیاتی در سال ۱۳۹۵ اقدامات جدی را در دستور کار داریم و تصمیم داریم نه از طریق افزایش نرخ بلکه از طریق شناسای مودیان جدید به صورت جدی با فرار مالیاتی مقابله کنیم. مطالبات قطعی شده را وصول کرده و پرونده های جاری را تعیین تکلیف کنیم.

او معوقات سازمان امور مالیاتی را در حدود ۴۹ هزار میلیارد تومان عنوان و بیان کرد: ۲۸ هزار میلیارد تومان مربوط به جرائم و ۲۱ هزار میلیارد تومان مربوط به مالیات‌های پرداخت نشده است. از ابتدای سال ۱۳۹۵ تا تیرماه ۴۵۰۰ میلیارد تومان از معوقات را وصول کردیم.

رئیس سازمان امور مالیاتی فرار مالیاتی را بین ۱۳ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان عنوان و درباره دلائل آن توضیح داد: اقتصاد غیر رسمی، عدم شفافیت در نظام پولی بانکی و نبود نظام جامع اطلاعاتی مالیاتی از جمله دلایل فرار مالیاتی در ایران است و ما برای مقابله با فرار مالیاتی همکاری نهادهای امنیتی قضایی و غیره را می‌طلبیم تا با این پدیده شوم مقابله کنیم.
کد مطلب: 7204