سید کامل تقوی نژاد خبرداد؛
درآمد ۶۶۷ هزار میلیارد ریالی مالیات در سال ۱۳۹۴
رئیس سازمان امور مالیاتی کشورگفت: ۹۰ درصد درآمد مالیاتی در قانون بودجه ۹۴ محقق شده است و در سال ۹۴مالیات مستقیم و ارزش افزوده ۶۶۷ هزار میلیارد ریال بوده که ۹۴ درصد از بودجه مصوب پیش‌بینی شده است.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۴۰
 
درآمد ۶۶۷ هزار میلیارد ریالی مالیات در سال ۱۳۹۴
 
رئیس سازمان امور مالیاتی کشورگفت: ۹۰ درصد درآمد مالیاتی در قانون بودجه ۹۴ محقق شده است و در سال ۹۴مالیات مستقیم و ارزش افزوده ۶۶۷ هزار میلیارد ریال بوده که ۹۴ درصد از بودجه مصوب پیش‌بینی شده است.

به گزارش خبرنگارتحریرنو ،نشست خبری سازمان امور مالیاتی کشور صبح امروز ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ با حضور"سید کامل تقوی نژاد" رئیس سازمان امور مالیاتی کشور و اصحاب رسانه درسازمان امور مالیاتی کشور برگزارشد.

درابتدای این نشست خبری" سید کامل تقوی نژاد" رئیس سازمان امور مالیاتی کشور اظهارداشت: در سال گذشته ۶۶۷ هزار میلیارد ریالی درآمد مالیات تحقق یافته که این درآمد ۶۶۷ هزار میلیارد ریالی از مالیات مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده حاصل شده است.

رئیس سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: ۹۰ درصد درآمد مالیاتی در قانون بودجه ۹۴ محقق شده است و در سال ۹۴مالیات مستقیم و ارزش افزوده ۶۶۷ هزار میلیارد ریال بوده که ۹۰ درصد از بودجه مصوب پیش‌بینی شده و همچنین نسبت به وصولی سال ۹۳ حدود ۱۶ درصد رشد دارد.

وی ادامه داد: ۴۲۱ هزار میلیارد ریال سهم مالیات مستقیم ۹۶ درصد بودجه مصوب محقق شده و نسبت به سال ۹۳، ۱۷ درصد رشد داشته، همچنین مالیات ارزش افزوده ۲۴۶ هزار میلیارد ریال درآمد کسر شده که نسبت به سال ۹۳، ۱۳.۵ درصد رشد داشته و ۸۰ درصد بودجه محقق شده است.

رئیس سازمان امور مالیاتی کشورگفت‌: ۱۱۴ هزار میلیارد ریال عوارض از محل مالیات بر ارزش افزوده به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌ها واریز شده است، همچنین نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی GDP رقم ۶.۳ درصد است که اگر عوارض به آن افزوده شود ۶.۹۸ درصد خواهد بود و نیز نسبت مالیات به هزینه‌های جاری ۴۸.۹ درصد خواهد بود.

وی با اشاره به موضوع سرکشی حساب‌های بانکی و بازبینی سپرده‌های بانکی مردم تصریح کرد: سازمان مالیاتی چنین برنامه‌ای ندارد، البته رسیدگی به این موضوعات حق ما است و ماده ۱۶۹ مصوب قانون مالیات‌ها به طور دقیق اختیار این کار را به ما داده است. باید از اختیار قانون استفاده کنیم تا درمورد درآمدهای مالیاتی مورد سوال قرار نگیریم و تمامی اطلاعات هویتی، اطلاعاتی و پایگاه‌های مورد نظر در امر تشخیص مالیات مورد استفاده قرار خواهد گرفت و اگر ماموری تخلفی کرد، نیز با همین قانون با آن برخورد خواهد شد و مجرم است.

به گفت معاون وزیر اقتصاد در بررسی‌های اخیر به یکسری حساب‌های مشکوک برخوردیم و در همین راستا سال گذشته در یک مورد مشکوک ۶۳۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی وجود داشت.

تقوی‌نژاد به مودیانی که بدهی مالیاتی دارند، خبری خوش داد و گفت: اگر مودیانی که بدهی مالیاتی دارند تا پایان شهریور ماه بدهی خود را پرداخت نکنند جرایم آنها بخشوده خواهد شد.

معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه مالیات بر ارزش افزوده از سال ۸۹ تاکنون اجرا می‌شود تصریح کرد: ۵۴۲ هزار مؤدی در سامانه مالیات ارزش افزوده ثبت نام کردند که ۷۱ هزار نفر آن در سال ۹۴ بوده است. همچنین ۱۳۰۴ میلیارد ریال مالیات ارزش افزوده و ۴۹۲ هزار میلیارد ریال عوارض دریافت شده است و در این راستا ۷ میلیون و ۳۱۴ هزار اظهارنامه الکترونیکی ثبت شده که یک میلیون و ۸ هزار مورد آن مربوط به سال ۹۴ است.

تقوی‌نژاد با بیان اینکه ۱۲ هزار و ۵۶۱ میلیارد ریال مالیات ارزش افزوده تاکنون به تولیدکنندگان استرداد شده است بیان داشت: در بحث کد فروشان اقتصادی تاکنون ۱۵۰۰ شرکت شناسایی شدند و اسامی این شرکت‌ها در سامانه در دسترس عموم مردم قرار دارد. هفته گذشته شرکتی را پیدا کردیم که ۹۰ مهر جعلی از آن کشف شد.

وی در مورد صندوق فروش مکانیزه یادآور شد: قانون به این موضوع تاکید داشته و البته لایحه‌ای در این زمینه تهیه شده که در مجلس است و هرکسی صندوق مکانیزه را نصب کند هزینه خرید صندوق از مالیات مؤدی کم می‌شود. روابط سخت‌افزاری و نرم‌افزاری آن در حال بررسی بوده و با اتاق اصناف هماهنگی‌های مختلفی صورت گرفته است. به محض تصویب قانون نسبت به اجرا اقدام می‌کنیم. باید ۳ میلیون و ۲۰۰ واحد صنفی به این صندوق‌ها مجهز شوند.

به گفته معاون وزیر اقتصاد در بحث نفع صندوق فروش مکانیزه بنا به اظهار مؤدیان به آنها اعتماد خواهیم کرد و در مرحله اول راستی آزمایی براساس اظهار مردم خواهد بود.

رئیس سازمان امور مالیاتی به آموزش ۵۲۸ هزار مؤدی و مأمور مالیاتی اشاره کرد و گفت: در رابطه با معوقات و مطالبات مالیاتی به دنبال شفافیت در اطلاعات مؤدیان هستیم، بخشی از افزایش درآمدها از این محل پیش‌بینی شده است، در حال حاضر ۴۲۱ هزار میلیارد ریال کل معوقات بوده که اصل مالیات آن ۱۷۸ هزار میلیارد ریال و جریمه آن ۲۴۳ هزار میلیارد ریال است و به طور خاص در یک ماه گذشته دستوری صادر شده تا پرونده‌های مشاغل سال ۹۳ تا پایان امسال قطعی شود حق نداریم در این زمینه بلاتکلیفی ایجاد کنیم.

تقوی‌نژاد به واکاوی پرونده‌هایی پرداخت که با عبور از هیأت‌های حل اختلاف و شورای عالی مالیاتی در وزارت اقتصاد رسیدگی می‌شود، یادآور شد: این پرونده‌ها مهندسی معکوس شده تا مشکلات آن احصاء شود که چرا به این مرحله کشیده، باید حلقه‌های قبل از آن فعال شود و تلاش داریم پرونده‌های حل اختلاف مالیاتی به روز شوند.

رئیس سازمان مالیاتی اولویت اول سازمان را اجرای کامل طرح جامع مالیاتی دانست و گفت: از دهه ۸۰ مطالعات شروع شده و پس از چندین سال بخش نرم‌افزاری آن توسط شرکت بول فرانسه انجام شد اکنون در پورتال ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار پرونده ثبت شده است.

تقوی نژاد به موضوع عدالت و شفافیت در مالیات پرداخت و اظهارداشت: ضرورت اجرای طرح جامع علاوه بر افزایش درآمدهای مالیاتی، کارایی و اثربخشی فرایندها، کاهش هزینه‌های مالیاتی و شفافیت را افزایش می‌دهد و می‌تواند رابطه ناسالم احتمالی میان ممیز و مؤدی را قطع کند و در حال حاضر رسیدگی به یک پرونده مالیاتی یک میلیون تومان هزینه دارد و با استقرار مدیریت ریسک بخشی از اظهارنامه مؤدیان بدون رسیدگی قابل قبول خواهد بود و فقط ۱۰ درصد پروژه‌ها بررسی‌ خواهند شد و بخش عمده طرح جامع مالیاتی تا بهمن سال ۹۵ بهره‌برداری برسد و افزود: پایگاه اطلاعات مؤدیان تشکیل شده و به صورت درخط از دیگر سازمان‌ها نیز استعلام اطلاعاتی گرفته خواهد شد.

به گفته معاون وزیر اقتصاد، درآمد مالیاتی بودجه سال ۹۵، ۸۶ هزار میلیارد تومان بوده که مجلس نیز با افزوده هزار میلیارد به آن به ۸۷ هزار میلیارد تومان رسید که ۳۰ درصد رشد داشته و نسبت به بودجه مصوب دولت ۱۶ درصد افزایش داشته است، همچنین ۱۷ درصد در مالیات‌های مستقیم و ۱۳ درصد رشد در مالیات ارزش افزوده مشاهده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اصول سازمان، عدالت، شفافیت، سلامت و فرهنگ‌سازی مالیاتی است عنوان کرد: تحقق مالیات نه با فشار به اصناف و نه با افزایش نرخ‌ها بلکه از طریق شناسایی مؤدیان کشف فرار مالیاتی، وصول مطالبات و گسترش پایه‌های مالیاتی خواهد بود و نمی‌خواهیم به تولید فشار وارد شود و با آنها مدارا می‌کنیم تا مالیات تقسیم و حداکثر بخشودگی جرایم برای فعالیت واحد اعمال شود.

معاون وزیر اقتصاد به موضوع مالیات مناطق آزاد و ویژه اقتصادی پرداخت و یادآور شد: مشوق‌ها و معافیت‌های مالیاتی به این مناطق اختصاص یافته که باید تجدید نظر شود. این مناطق سکوی صادراتی باید باشند، اما محلی برای واردات کالاها شده است.

تقوی‌نژاد امسال را سال اخلاق حرفه‌ای برای مأموران مالیاتی دانست و خاطرنشان کرد: با سامانه جامع ارتباط مؤدی و ممیز قطع می‌شود و باید رفاه و معیشت مأموران تأمین باشد و پس از آن اگر ماموری یک میلیون تومان پول بگیرد اخراج خواهد شد و این موضوع را از من مطالبه کنید.

رئیس سازمان امور مالیاتی در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سوال خبرنگاران درخصوص مالیات بر تسعیر نرخ ارز اظهارداشت: کلیه صادرکنندگان از مالیات معاف هستند و فقط ۲۰ درصد خام فروشی نیز از مالیات معاف بوده و مابقی باید مالیات بپردازند و حتی اگر صادرکنندگان ارزشان دچار تغییر شود، زیان آنها هزینه قابل قبول مالیاتی خواهد بود، موافق نیستیم که صادر کننده به بهانه افزایش قیمت دلار، ارز خود را نگه دارد که البته این موضوع در مجلس نیز معاف از مالیات شده است.

وی با تاکید بر اینکه سال ۹۵ هیچ نرخ مالیاتی افزایش نمی‌یابد، تصریح کرد: از امسال شیوه مالیاتی علی‌الرع حذف خواهد شد و ماده ۱۳۱ قانون نرخ‌ها و طبقات را اصلاح کرده؛ در حال حاضر مالیات مشاغل کمتر از ۵ درصد درآمدهای مالیاتی کشور را تشکیل می‌دهد.

رئیس سازمان مالیاتی از تفاهم با اصناف خبر داد و گفت: امسال مالیات اصناف افزایش نخواهد یافت و مالیات خود را راحت‌تر و شفاف‌تر پرداخت می‌کنند و تصمیمی برای اخذ مالیات از سپرده بانکی اتخاذ نشده، ولی مطالعاتی در این راستا وجود دارد حتی با وجود نرخ سود سپرده منفی باز هم برخی کشورها از آن مالیات اخذ می‌کنند. گزارش سازمان مالیات در این راستا در حال نهایی شدن است البته افرادی که از محل سپرده‌ها ارتزاق می‌کنند باید جدا شوند، اجرای عادلانه قانون مد نظر است.

تقوی نژاد در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود خواهر و مادر و فرزند یک وزیر شرکت‌های زیادی دارند آیا وزیر و اعضای کابینه مالیات می‌دهند، تاکید کرد: مالیات حق دولت است و بلامنازع قانون مورد نظر بوده و فرد مطرح نیست حتی هشدارهایی از سوی دانه درشت‌ها داده شد که به حوزه آنها ورود نکنیم، اما سازمان هیچ خط قرمزی ندارد.

وی در مورد اینکه گفته شد یک شرکت بابت پرداخت مالیات ورشکست شده و ۱۵۰۰ نیروی خود را اخراج کرده است، تصریح کرد: این مؤدی از سال ۸۷ پرونده مالیاتی تشکیل داده و همان زمان زیان اعلام کرده است اما پس از بررسی سود احصاء شد، سود قابل پرداخت در سال ۸۴ این شرکت ۱۰ میلیارد تومان بوده و یک سال نیز سود پایینی را اعلام کرد. این شرکت ۱۱ سال است که زیان اعلام می‌کند در صورتی که دفاتر آن همه واهی بود، طبق بررسی‌ها ۱۰۰ میلیارد تومان بدهی مالیاتی این شرکت بوده و یک ریال هم پرداخت نکرده است. اینکه گفته می‌شود بابت پرداخت مالیات تعطیل شده کذب است و با این موضوعات مماشات نمی‌کنیم و با کمک رسانه‌ها آنها را افشا می‌کنیم، قطعاً وقتی این شرکت ۱۱ سال مالیات نداده حامیانی دارد که باید به جامعه معرفی شوند.

وی در پاسخ بر اخذ مالیات از محل تجدید ارزیابی دارایی شرکت‌ها بیان داشت: هزینه‌های استهلاک جزء هزینه‌های قابل قبول مالیاتی خواهد بود و قطعاً موضوع قدرت وام‌دهی بانک‌ها و رقابت و افزایش تولید شرکت‌ها مد نظر است تا از دست نرود، اختیار جدی داده شده تا بعد از تجدید ارزیابی در زمان فروش، مابه‌التفاوت آن به روز مشمول مالیات بشود.

وی عنوان داشت: این ماده بسیار پیشرفته و شفاف است و تمامی اطلاعات معاملات اقتصادی و غیره در آن وجود دارد، باید همه دستگاه‌ها در این زمینه همکاری کنند و این اطلاعات فقط در امر تشخیص مالیات استفاده خواهند شد، در حال حاضر جلسات متعددی با بانک مرکزی و دیگر دستگاه‌ها برگزار شده و نحوه همکاری مشخص شده است، تا بهمن‌ماه بخش عمده اطلاعات در امر مالیات در این پایگاه تکمیل می‌شود.

تقوی‌نژاد در مورد باند ارتشاء در سازمان مالیاتی گفت: این موضوع مربوط به کد فروشان اقتصادی است و خواهر یکی از کارمندان در یک شرکت حضور داشته و با آنها همکاری کرده و این فرد و شرکت را سازمان شناسایی کرد.
کد مطلب: 5344