سرپرست دفتر مرکزی انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش به آیین چهارشنبه سوری نگاه سلبی ندارد بلکه این آیین را فرصتی برای یادگیری دانش آموزان قلمداد می کند.
به گزارش تحریرنو، نورعلی عباسپور روز چهارشنبه در نشست خبری افزود: آموزش و پرورش به این آیین به عنوان رویکردی تربیتی می نگرد، از این رو توصیه می شود، با مشارکت سایر سازمان ها، برنامه های مناسب تدارک دیده شود.
وی ادامه داد: آیین چهارشنبه سوری را نمی توان نفی کرد اما باید بررسی کرد که چگونه می توان این آیین را غنیمت شمرد و از آن در راستای یادگیری دانش آموزان، مسوولیت پذیری و تفکر آنها گام برداشت.
سرپرست دفتر مرکزی انجمن اولیا و مربیان بیان داشت: حدود ۹۰ هزار مدرسه در سراسر کشور دارای ۸۰۰ هزار عضو انجمن اوبیا و مربیان هستند که می توان از این ظرفیت برای ایجاد لحظاتی شاد و مفرح بهره گرفت.
عباسپور یادآور شد: معلمان نیز می توانند در کلاس درس به آیین چهارشنبه سوری به عنوان یک تکلیف نگاه کنند و مهارت شاد بودن را به دانش آموزان بیاموزند.
وی با توصیه به استفاده از مواد بی خطر در چهارشنبه آخر سال گفت: از آیین ها و سنت های کهن می توان به نحو مطلوبی برای انتقال تجارب دست اول به دانش آموزان استفاده کرد و آموزش و پرورش به آیین چهارشنبه سوری نگاه ایجابی دارد.
سرپرست دفتر مرکزی انجمن اولیا و مربیان افزود: می توان از مجموعه آیین هایی که روی شخصیت دانش آموزان تاثیرگذار است برای ایجاد لحظاتی شاد بهره برد و این صحنه تبدیل به تجربه مفید یادگیری برای دانش آموزان شود.
وی گفت: معلمان بدنبال فرصتی برای یادگیری دانش آموزان هستند و آیین چهارشنبه سوری صرف نظر از اینکه چه جایگاه و پیشنیه ای دارد، می تواند همانند یک فعالیت اردویی به عنوان یک فرصت یادگیری تلقی شود.
عباسپور اظهار کرد: این آیین تابعی از فرهنگ بومی هر منطقه است و آموزش و پرورش نمی تواند یک دستورالعمل مشخص برای مدارس سراسر کشور درباره نحوه برگزاری مراسم چهارشنبه سوری تدوین کند، بلکه سیاست آموزش و پرورش این است که فرصت های یادگیری در محیط های منطقه ای و محلی شکل بگیرد.
وی یادآور شد: چهارشنبه سوری فرصتی برای شاد کردن بچه ها است و باید انجمن اولیا و مربیان با همفکری یکدیگر، متناسب با هر منطقه و محله برنامه هایی برای این روز تدارک ببینند.
سرپرست دفتر مرکزی انجمن اولیا و مربیان اضافه کرد: چه بخواهیم و چه نخواهیم بچه ها و خانواده ها تمایل دارند لحظاتی از روز چهارشنبه سوری را به شادی بگذرانند و باید این لحظات را با طراحی برنامه های متناسب با نیاز محلی و بومی و علاقه دانش آموزان هدایت کنیم.
عباسپور خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش با استفاده از هر گونه مواد خطرناک مخالف است اما تاکید می کند که اولیا با رعایت موارد امنیتی در کنار بچه های خود لحظات شادی را رقم بزنند.