رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی ایران؛
مشکلات دندانی ایرانی ها بدون بیمه حل نمی شود
رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی ایران گفت: مشکلات دندان های مردم بدون بیمه حل نمی شود.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۰۳
 
مشکلات دندانی ایرانی ها بدون بیمه حل نمی شود
 
رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی ایران گفت: مشکلات دندان های مردم بدون بیمه حل نمی شود.

به گزارش تحریرنو نشست خبری یازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران با حضور دکتر باقر شهنی زاده رئیس انجمن،دکتر پارسا آتش‌رزم دبیر علمی کنگره، دکتر مهرداد پنج نوش مشاور علمی رادیولوژی و دکتر آرزو علایی مشاور علمی بیماری‌های دهان و دندان و جمعی از اصحاب رسانه در محل این انجمن برگزار شد.

در ابتدای این نشست خبری دکتر باقر شهنی زاده اظهارداشت: ۳۰ هزار دندانپزشک در کشور فعالیت می کنند که ۷۰ درصد آنها را دندانپزشکان عمومی تشکیل می دهند.

وی با تاکید بر اینکه مردم در مراجعه به دندانپزشکان باید بهترین خدمات را دریافت کنند، افزود: این موضوع شامل همه دندانپزشکان عمومی و... می شود.

شهنی زاده با انتقاد از شرکت هایی که همراه با واردات وسایل و دستگاه های دندانپزشکی نسبت به آموزش محصولات خود اقدام می کنند، گفت: متاسفانه برخی از این شرکت ها، آموزش را به تجارت تبدیل کرده اند. در حالی که حوزه اختیارات آموزش باید تعریف شود.

وی تاکید کرد: مشکلات ناشی از تجاری سازی آموزش، دامنگیر گروه پزشکی شده است.

شهنی زاده با عنوان این مطلب که آموزش نباید با تجارت مخلوط شود، افزود: در حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد درمان های دندانپزشکی در مطب های خصوصی انجام می شود، در حالی که وظیفه ما این است که آموزش های دندانپزشکی را به جای تجاری سازی، علمی کنیم.

رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی ایران، ادامه داد: وزارت بهداشت وقتی پروانه واردات می دهد، هیچ مجوزی برای آموزش نمی دهد و آموزش، وظیفه دانشکده های دندانپزشکی، انجمن ها و... است.

شهنی زاده در ادامه به وضعیت خدمات دندانپزشکی در کشور اشاره کرد و افزود: مشکلات دندانی بدون بیمه حل نمی شود.

وی با عنوان این مطلب که اکثریت مردم برای کشیدن دندان به درمانگاه های دندانپزشکی می روند، گفت: افراد کمتری توان مراجعه به مطب دندانپزشکی را دارند.

شهنی زاده با اشاره به حداقل حقوق کارگران که ۹۲۰ هزار تومان است، افزود: نمی توان با این بودجه به مطب دندانپزشکی رفت.

وی همچنین به رقم خط فقر که ۳.۵ میلیون تومان تعیین شده است، اشاره کرد و گفت: با این میزان درآمد هم، مشکلات دندانی وجود خواهد داشت.

رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی ایران با عنوان این مطلب که هزینه های دندانپزشکی بالا نیست، افزود: میزان درآمدها کم است.

شهنی زاده با بیان این مطلب که پروژه بهداشت دهان و دندان تاکنون ۲ تا ۳ بار در کشور اجرا شده است، گفت: متاسفانه این برنامه به کاهش پوسیدگی منجر نشده است.

وی با اشاره به خدمات پیشگیری از پوسیدگی دندان ها برای کودکان ۶ تا ۱۴ ساله، افزود: هر چند این جمعیت کشور تحت پوشش پیشگیری قرار می گیرند، ولی نکته ای که هست اینکه آنها به درمان دندان ها هم نیاز دارند.

در بخش دیگری از این نشست خبری دکتر مهرداد پنج‌نوش دبیر مشاور علمی رادیولوژی یازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندان‌پزشکان عمومی ایران با اشاره به خطر اشعه ایکس برای مادران باردار گفت: یکی از حساس‌ترین بافت‌های بدن نسبت به اشعه ایکس، بافت‌های در حال رشد هستند، از این‌رو برای مادران و جنین آن‌ها دریافت اشعه ایکس اصلا مناسب نیست، لذا توصیه می‌شود از درمان‌های غیرضرور که با اشعه ایکس همراه است، خودداری شود.

دکتر پنج‌نوش دبیر مشاور علمی رادیولوژی ادامه داد و گفت: قصد داریم در این کنگره از جدیدترین دستگاه‌های رادیوگرافی رونمایی کنیم. یکی از محورهای کنگره این موضوع خواهد بود که برای یک بیمار چند رادیوگرافی لازم است و بیشتر از آن می‌تواند آسیب‌زا باشد. شرکت‌های تجاری وقتی می‌خواهند در مورد دستگاه‌های رادیوگرافی صحبت کنند فقط مزایای آن دستگاه‌ها را بیان می‌کنند اما در این همایش قصد داریم در کنار بیان مزایا، معایب دستگاه‌ها را نیز ارائه دهیم.

دبیر مشاور علمی رادیولوژی یازدهمین کنگره دندان‌پزشکان عمومی ایران در مورد اشعه ایکس و مزایا و معایب آن گفت: استفاده از اشعه ایکس می‌تواند مضر باشد و اثرات سوئی بر روی بیمار بگذارد اما مزایای آن‌را نیز نباید از یاد ببریم. آنچه باید در عمل رخ بدهد این است که بایدبه نسبت حاد بودن بیماری، حداقل اشعه ایکس مورد نیاز تخمین زده شود. اشعه ایکس در بلند مدت باعث از بین رفتن سلول‌ها می‌شود. اما باید بدانیم که میزان اشعه ایکس دریافتی از یک سفر دو ساعته با هواپیما بیشتر از یک رادیوگرافی دندان است.

وی در نهایت با اشاره به خطر اشعه ایکس برای مادران باردار گفت: یکی از حساس‌ترین بافت‌های بدن نسبت به اشعه ایکس، بافت‌های در حال رشد هستند، از این‌رو برای مادران و جنین آن‌ها دریافت اشعه ایکس اصلا مناسب نیست، لذا توصیه می‌شود از درمان‌های غیرضرور که با اشعه ایکس همراه است، خودداری شود.

پنج‌نوش با اشاره به حساسیت کشیدن دندان عقل گفت: جراحی دندان عقل بدلیل وجود این دندان در کنار عصب فک می‌تواند ایجاد خطر کند. در برخی موارد از بین رفتن عصب فک در حین جراحی دندان عقل رخ داده است که فرد را تا پایان عمر دچار آسیب کرده است. رادیوگرافی سه بعدی می‌تواند این خطر را کاهش دهد چرا که موقعیت دقیق عصب فک پیدا می‌شود و جراح می‌تواند با علم به آن جراحی را با خیال راحت انجام دهد.

دکتر شهنی زاده با اشاره به مبحث بیمه‌ها در حوزه دندان‌پزشکی گفت: بیمه‌های تکمیلی امروز ایمپلنت را تحت پوشش قرارداده‌اند، اما بطور کلی برای حل مشکلات دندان مردم باید بیمه‌ها وارد شوند. طیف وسیعی از مردم نمی‌توانند مشکلات دهان و دندان خود را حل کنند، چرا که توانایی لازم مالی در این زمینه را ندارند.

رئیس انجمن دندان‌پزشکان عمومی ایران در آستانه برگزاری کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران با اشاره به برگزاری کنگره در محل برج میلاد گفت: در انجمن دندان‌پزشکی عمومی ایران ۱۳ انجمن تخصصی با گرایش‌های مختلف دندانپزشکی داریم و این کنگره در تاریخ ۲۱ الی ۲۴ دی‌ماه برگزار می‌شود.

رئیس انجمن دندانپپزشکان عمومی ایران در مورد وظیفه این انجمن گفت: وظیفه ما آموزش علم دندان‌پزشکی به فارغ‌التحصیلان حوزه دندان‌پزشکی است. این انجمن بزرگترین طیف دندان‌پزشکان کشور را که دندان‌پزشکان عمومی کشور هستند، پوشش می‌دهد.

وی با گلایه از تجاری‌سازی بحث آموزش در حوزه دندانپپزشکی گفت: یکی از معضلات حوزه کاری ما این است که عده‌ای از همکاران ما تجاری‌سازی را با‌ بحث آموزش خلط کرده‌اند. یعنی آمده‌اند آموزش خود را فدای کار تجاری کرده‌اند، بدین ترتیب که وقتی می‌خواهند جنس خاصی را بفروشند، آن‌را می‌اورند و آموزش می‌دهند تا بتوانند آن‌را بفروشند. اما رسالت انجمن دندان‌پزشکان عمومی ایران این است که آموزش را جدای کار تجاری انجام دهد. اینکه شرکت‌های تجاری می‌آیند کار تجاری انجام می‌دهند کار درستی نیست. شرکت‌های تجاری نباید به بهانه معرفی کالایشان وارد کار آموزش بشوند.

شهنی‌زاده با اشاره به مبحث بیمه‌ها در حوزه دندان‌پزشکی گفت: بیمه‌های تکمیلی امروز ایمپلنت را تحت پوشش قرارداده‌اند، اما بطور کلی برای حل مشکلات دندان مردم باید بیمه‌ها وارد شوند. طیف وسیعی از مردم نمی‌توانند مشکلات دهان و دندان خود را حل کنند، چرا که توانایی لازم مالی در این زمینه را ندارند. من معتقدم هزینه دندان‌پزشکی بالا نیست بلکه این درآمد مردم است که پایین است. ما در عرصه دندان‌پزشکی در سال‌های اخیر افزایش قیمت نداشته‌ایم چرا که کشش آن میان مردم وجود ندارد.

وی در ادامه با معرفی علل سرطان‌های حوزه دهان گفت: استفاده از ناس، تابش اشعه خورشید در برخی مناطق، نگهداشتن سیگار بر روی لب، پک محکم زدن به سیگار، همه و همه می‌تواند باعث سرطان دهان شود.

رئیس انجمن دندانپپزشکان عمومی ایران در مورد خمیردندان‌های سفیدکننده که در رسانه‌های مختلف تبلیغ می‌شوند گفت: بجای استفاده از خمیردندان سفیدکننده باید به فکر جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها باشیم چرا که پوسیدگی است که باعث از بین رفتن سفیدی دندان‌ها می‌شود.

در ادامه دکتر پارسا آتش‌رزم با اشاره به هزینه‌های بالای پروتزهای مبتنی بر ایمپلت گفت: در کشور حدود ۵ الی ۶ میلیون نفر داریم که دچار بی‌دندانی کامل هستند. پروتزهای مبتنی بر ایمپلنت بدلیل هزینه‌های بالایی که دارند متاسفانه نمی‌توانند همه‌گیر باشند. حتی در کشوری مثل آمریکا حداکثر ۱۰% مردم می‌توانند این نوع پروتز را انجام دهند، باید توجه داشت که پروتزها هم مثل خود دندان‌ها نیاز به مسائل بهداشتی و نگهداری‌های خاص خود دارند. همچنین باید دانست که درمان‌های مبتنی بر ایمپلنت باید تا ۵ سال هر سال یکبار رادیگرافی شود تا استخوان آسیب نبیند.

دبیر علمی یازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران در آستان برگزاری این کنگره گفت: موضوع کنگره امسال دندانپپزشکی دیجیتال، اصول، کارایی و محدودیت‌ها می‌باشد. علت استفاده از دندانپزشکی دیجیتال افزایش سرعت و دقت در دندان‌پزشکی است. در این کنگره آخرین فناوری‌های دندان‌پزشکی دیجیتال در تشخیص و درمان بیماری‌های مربوط به دندان بررسی خواهد شد. در این کنگره استفاده از اسکنرها برای قالبگیری و نرم‌افزارها در طراحی و ساخت ارائه خواهد شد.

آتش‌رزم در مورد سایر برنامه‌های کنگره اظهار داشت: یک سمپوزیسم یک روزه در مورد لیزر و کاربردهای آن، یک سمینار یک روزه در مورد سرامیک‌ها و نقش مهم آن در بازسازی و زیباسازی دندان‌ها خواهیم داشت. یک سمینار در مورد پروتزهای دندانی نیز خواهیم داشت. پروتزهای دندانی به دو نوع ثابت و متحرک تقسیم می‌شوند و آن دسته که از دهان خارج می‌شوند جزء پروتزهای متحرک محسوب می‌شوند.

دبیر علمی یازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران ادامه داد: عمر قابل قبول برای روکش‌های دندانی ۵ الی ۶ سال است که البته به نحوه نگهداری و اینکه آیا درمان دیگری بر روی آن دندان انجام شده است یا نه بستگی دارد.

در ادامه دکتر لیلا عطایی با انتقاد از تبلیغات تلویزیونی در مورد خمیردندان‌های سفیدکننده گفت: این تبلیغات متاسفانه یک امر اشتباه را رواج می‌دهد. خمیردندان‌هایی که ادعا می‌شود سفیدکننده است حتی در برخی موارد باعث حساس کردن دندان‌ها می‌شود، بصورتی‌که در برخی موارد آسیب‌های طولانی مدت را به دندان‌های افراد وارد کرده است.

دکتر لیلا عطایی دندانپزشک عمومی در حوزه زیبایی در نشست خبری یازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپپزشکان عمومی ایران گفت: زیباسازی دندن‌ها اخیرا بین مردم ما رایج شده است. در فضای مجازی تبلیغاتی دیده می‌شود که بدون تراش، دندان‌ها را زیبا کنیم و چرا که اگر دندان تراش بخورد فاجعه درست می‌کند، اما برخی دیگر می‌گویند اگر دندان را تراش ندهیم لثه آسیب می‌بیند، لذا یکی از محورهای کنگره چالش بین این دو نگرش خواهد بود. البته اینکه اصلا زیباسازی دندان را انجام بدهیم یا نه، خود یک بحث مفصل دیگر است، اما اگر بخواهیم زیباسازی انجام بدهیم از چه روشی استفاده کنیم بهتر است در درجه بعدی مطرح می‌شود.

عطایی با انتقاد از تبلیغات تلویزیونی در مورد خمیردندان‌های سفیدکننده گفت: این تبلیغات متاسفانه یک امر اشتباه را رواج می‌دهد. خمیردندان‌هایی که ادعا می‌شود سفیدکننده است حتی در برخی موارد باعث حساس کردن دندان‌ها می‌شود، بصورتی‌که در برخی موارد آسیب‌های طولانی مدت را به دندان‌های افراد وارد کرده است.

در بخش دیگری از این نشست خبری دکتر آرزو علایی متخصص بیماری‌های دهان گفت: سرطان دهان در حالت حاد حتی می‌تواند باعث مرگ بیمار نیز بشود. سرطان می‌تواند از یک قرمزی یا سفیدی غیرعادی یا زخم طولانی مدت یا برآمدگی‌های غیرعادی شروع شود.

دبیر مشاور علمی بیماری‌های دهان و دندان در یازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران گفت: هر بیماری لثه بدلیل افزایش پوسیدگی‌ها و جرم‌ها در دهان می‌باشد که این امر باعث می‌شود هرگونه ایمپلنت یا عمل خاص بر روی دندان انجام نشود چرا که باید ابتدا لثه‌ها را درمان کرد.

این متخصص بیماری‌های دهان گفت: دهان نیز می‌تواند مثل سایر اعضای بدن دچار سرطان شود. این سرطان در حالت حاد حتی می‌تواند باعث مرگ بیمار نیز بشود. سرطان می‌تواند از یک قرمزی یا سفیدی غیرعادی یا زخم طولانی مدت یا برآمدگی‌های غیرعادی شروع شود، لذا بیماران می‌توانند در صورت مشاهده هر یک از این علامت‌ها به متخصصین مراجعه کنند تا از همان ابتدا جلوی سرطان گرفته شود.

علایی در نهایت با اشاره به مضرات سیگار گفت: سیگاری‌ها معمولا در کف زبان دچار مشکلاتی می‌شوند. سیگار باعث تغییر ظاهر و فرم سلول‌ها شده که در نهایت می‌تواند حتی به سرطان ختم شود.

یازدهمین کنگره سالانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران با محوریت دیجیتال؛ اصول، کارایی و محدودیت ها ۲۱ تا ۲۴ دی ماه با حضور متخصصان و محققان در مرکز همایش های برج میلاد برگزار می شود.
کد مطلب: 8970