با حضور وزرای ارتباطات و علوم؛
نخستین پارک علمی فناوری اطلاعات در کشور راه اندازی شد
نخستین پارک علم و فناوری تخصصی کشور در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور وزرای ارتباطات و علوم و استاندار البرز افتتاح شد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۶
 
نخستین پارک علمی فناوری اطلاعات در کشور راه اندازی شد
 
نخستین پارک علم و فناوری تخصصی کشور در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور وزرای ارتباطات و علوم و استاندار البرز افتتاح شد.

به گزارش تحریرنو ؛ با حضور محمود واعظی و محمد فرهادی وزاری ارتباطات و علوم نخستین پارک علم و فناوری کشور افتتاح گردید؛ در این پارک علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات علاوه بر زیرساختهای قانونی مطرح در قوانین کشوری که به شرکت های فناور مستقر در پارک حق استفاده از مزایای منطقه آزاد را می دهد از زیر ساخت های مالی، ارتباطاتی و آزمایشگاه های مدرن برخوردار خواهد بود. این پارک علم و فناوری در زمینی به وسعت ٢٤ هکتار در کیلومتر ٢٦ بزرگراه تهران - کرج واقع شده است.

در ابتدای این مراسم محمد خوانساری رئیس مرکز تحقیقات مخابرات ایران با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان تولید و اشتغال، گفت: اشتغال زایی و توسعه اقتصادی بدون توسعه اتصال دانش بنیان امکان پذیر نیست.

وی با اشاره به توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در دنیا به عنوان توسعه دیجیتال در دنیا مطرح است، اظهار کرد: موضوعات فناورانه‌ای مانند اینترنت اشیا، رایانش ابری، داده‌های بزرگ و نسل پنجم موجب تحول و ارزش آفرینی در در بخش های مختلف می شود.

خوانساری تاکید کرد: در جریان نوآوری و ارزش آفرینی، بخش خصوصی، نقش اصلی را دارد و کسب و کارهای نو آورانه را به بازار های بزرگ تبدیل می کند و برای اینکه ایده ها تبدیل به ثروت شوند، نیاز به زنجیره ای دارد که پار کهای علم و فناوری کامل کننده این زنجیره هستند و نبود آن باعث توقف این زنجیره می شود.

وی با بیان اینکه تلاش‌هایی در دولت تدبیر و امید برای زیر سازی هایی کسب و کارهای نو آورانه انجام شده است، افزود: از طرفی دسترسی به بازار برای استارتاپها و شرکت های نوپا تسهیل شده است و بنگاه های کوچک و متوسط نقش کلیدی‌تری در توسعه اقتصادی دارند.

رئیس مرکز تحقیقات مخابرات ایران تصریح کرد: بنگاه ها برای رشد خود نیاز به زیست بوم دارند و این زیست بوم مکان محور است و امکانات مورد نیاز در نقطه ای باید فراهم باشد تا با استفاده از این امکانات هر چه سریعتر ایده ها تبدیل به صنعت و توسعه اقتصادی شود.

وی هدف این پارک علم و فناوری در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را تسریع در زنجیره ایجاد شرکت ها و فناوری ها در این حوزه بیان کرد و گفت: پارک فناوری یکی از خطوط مقدم اقتصاد مقاومتی است که کمک به انتقال و بومی سازی دانش و فناوری و سرمایه می کند و باعث جذب منابع و سرمایه های شرکت های بین المللی در این حوزه می شود.

خوانساری تاکید کرد: تفاوت عمده ای بین این پارک و پارک های علم و فناوری های دیگر در کشور وجود دارد به طوری که این پارک به عنوان نخستین پارک سمت صنعت در تکمیل ارتباط با بازار ایده های نو فعالیت می کند.

وی به برنامه ارایه شده برای دریافت مجوز این پارک از وزارت علوم اشاره کرد و افزود: تا سال ۱۴۰۰ به دنبال استقرار ۵۴ شرکت داخلی و شرکت های بزرگ بین المللی هستیم تا اشتغال در لبه‌های تکنولوژی در این حوزه ایجاد شود.

رئیس مرکز تحقیقات مخابرات ایران به سابقه راه اندازی این پارک اشاره کرد و گفت: کارهای مطالعاتی این پارک از سالهای ۸۱ و ۸۲ آغاز شد و در سال ۸۴ قراردادی برای مالکیت این پارک انجام شد اما تا سال ۹۴ متوقف بود و از این سال قرار داد به روز و با اخذ مجوز های لازم و در دو سال گذشته، کارهای آماده سازی و اجرایی در این پارک انجام شد.

وی همزمان با این مراسم از اعلام فراخوان پذیرش شرکت ها خبر داد و افزود: با اعلام نتیجه این فراخوان شرکت های نو پا با مجوز مرکز رشد دانشگاه تهران پذیرش و مستقر می شوند.

خوانساری گام نخست فعالیت در این پارک را آماده سازی و استقرار شرکت ها در ۷ ساختمان بازسازی شده اعلام کرد.

بنا بر اعلام، استقرار و همکاری شرکت های معتبر داخلی و بین المللی در جهت رفع نیازهای ملی و فتح بازار های جهانی از دیگر اهداف پارک علم و فناوری ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
در حال حاضر این پارک دارای ۱۷ هزار متر مربع ساختمان قابل بهره برداری است که تا خرداد ماه ۹۷ به طور کامل بازسازی شده و در اختیار شرکت های متقاضی قرار می گیرد.

همچنین برنامه‌های عملیاتی پارک، مجموعه از فعالیت های مشخص برنامه ریزی شده است که با تأمین اعتبارات لازم انجام می شود، شرکت ها برای ورود به برنامه ها و بهره گیری از مزایای آن از طریق فرآیند پذیرش، گزینش شده و طی دوره معین اهداف برنامه مربوطه را دنبال کرده و به انتها می رسانند.

اهم این برنامه ها عبارتند از: برنامه توسعه شرکت های جوان، برنامه شبکه سازی مراکز رشد علم و فناوری و مراکز نوآوری دانشگاه ها، برنامه تضمین خرید در مقابل تضمین کیفیت کالا و خرید خدمات با هدف توسعه نوآوری، برنامه بین المللی سازی از طریق پروژه های پیشران برنامه نوآوری باز (نوآوری با شما، تولید و فروش با ما) از طریق سازمانهای توسعه ای مستقر در پارک، برنامه جذب و حفظ استعدادهای برتر (برنامه کار و زندگی)، برنامه مهاجرت به داخل متخصصان و استعدادهای برتر ایرانی ساکن خارج از کشور.

بنابر این گزارش ؛ حجم بازار فناوری اطلاعات کشور از ۱۵ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۹۲ به ۴۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۹۶ رسیده و طبق برنامه ششم توسعه قرار است تا پایان این برنامه به ۱۲۰ هزار میلیارد تومان برسد.
کد مطلب: 12599