همتی رئيس كل بيمه مركزی در ديدار نوروزی با خبرنگاران ضمن ارائه گزارشی از عملكرد سال ۹۵صنعت بيمه رئوس برنامه های بيمه مركزی در سال ۱۳۹۶را نيز اعلام كرد.
به گزارش تحریرنو ؛ رئيس كل بيمه مركزی با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال اقتصاد مقاومتی، توليد- اشتغال از استقبال بيمه مركزی در پيشبرد اين هدف خبر داد و گفت: طبق برآورد ما حدود ۱۱۰هزار نفر شاغل در صنعت بيمه است كه نشان دهنده پتانسيل بالای صنعت بيمه در حوزه اشتغال است و مطمئنا اگر بتوانيم از روش های جديد فروش بيمه همانند استارت آپ ها بهره ببريم، شغل بيشتری در صنعت بيمه ايجاد می شود. چرا كه در دنيا بخش های خدماتی حرف اول را در زمينه اشتغال می زنند و بيمه نيز از بخش های مثبت و مهم خدمات به شمار می آيد كه رفاه و آسايش مردم را تامين مي كند.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و امور بين الملل، همتی يكي از محورهایی كه برای تحقق فرمان مقام معظم رهبری قابل اجرا است را توسعه كمی و كيفی صنعت بيمه دانست و گسترش شبكه فروش و پرداخت خسارت را از مهمترين شرايط توسعه كمی اعلام كرد و گفت: خوشبختانه صنعت بيمه در سال گذشته ۲۲درصد رشد داشته و ضريب نفوذ بيمه به بالای۲.۱درصد رسيده است.
رئيس كل بيمه مركزی، ابراز اميدواری كرد كه با برنامه ريزی های انجام شده، ضريب نفوذ بيمه بتدريج به استانداردهای بين المللی نزديك شود.
وی گفت: البته ضريب نفوذ بيمه ايران از سطح منطقه منا كه ۱.۸درصد است بالاتر بوده اما در مقايسه با ميانگين ساير كشورهای جهان نياز به تلاش بيشتری داريم كه بنا داريم با تمركز بر روی بيمه های عمر خيلی سريع به استاندارهای جهانی نزديك شويم.
همتی در خصوص عملكرد سال گذشته صنعت بيمه گفت: پی گيری تصويب و نيز اجرای قانون جديد بيمه شخص ثالث يكی از اقدامات مهم و اساسی سال گذشته صنعت بيمه بود كه باتوجه به ابعاد مختلف و كارهاي كارشناسی اين قانون، اجرای كامل آن نياز به هماهنگی نهادهای مرتبط با آن دارد و ۱۶آيين نامه دارد كه تعدادی از آن ها در شورای عالی بيمه تدوين و به دولت جهت تصويب نهایی ارسال شده و الباقی نيز تا چند ماه آيند تدوين و تصويب می شود.
رئيس كل بيمه مركزی عدم نياز به الحاقيه را مهمترين ويژگی قانون جديد بيمه شخص ثالث دانست و گفت: خوشبختانه مردم امسال دغدغه خريد الحاقيه نداشتند.
همتی تاكيد بر ذخيره گيری لازم برای خسارات معوق شخص ثالث را از ديگر اقدامات مهم بيمه مركزی در سال گذشته دانست و گفت: اين مهم در حيطه نظارت مالی بيمه مركزی است و اميدوارم كه با توجه به تعميق نظارت مالی در بيمه مركزی، بتدريج ديگر انباشتی مانند كسری ذخاير معوق بيمه شخص ثالث نداشته باشيم.
همتی نظارت on site بر شركت های بيمه را سومين اقدام اساسی سال گذشته بيمه مركزی دانست و گفت: برای اين مهم مديريت جديدی در معاونت نظارت بيمه مركزی تشكيل شده است كه كار نظارت on site بر شركت های بيمه را انجام می دهند كه تا كنون چندين شركت نيز مورد بررسی قرار گرفته است.
رئيس كل بيمه مركزی كاهش سرمايه اوليه شركت های بيمه را چهارمين اقدام بيمه مركزی اعلام كرد و گفت: حداقل سرمايه مورد نياز برای تاسيس موسسه بيمه بدون توجه به امكان تامين آن بالا درنظر گرفته شده بود كه بعد از چهارسال شركت های بيمه نتوانستند آنرا تامين كنند و خوشبختانه توانستيم مصوبه دولت را برای كاهش سرمايه اوليه شركت هاي بيمه بگيريم كه مطابق آن، سرمايه تاسيس شركت بيمه مستقيم مبلغ يك هزار ميليارد ريال، سرمايه مورد نياز براي صدور پروانه فعاليت موسسه بيمه مستقيم در رشته بيمه های غير زندگی ۳۰۰ميليارد ريال، بيمه های زندگی و مستمری ۲۰۰ميليارد ريال و بيمه های مختلط ۵۰۰ميليارد ريال و حداقل سرمايه مورد نياز براي تاسيس و شروع به فعاليت موسسات بيمه اتكایی نيز ۲هزار و پانصد ميليارد ريال مصوب شد كه شركت های بيمه موظفند تا پايان سال ۹۶نسبت به اين افزايش اقدام كنند و اگر شركتی نتواند به اين مصوبه عمل كند بايد برای ادغام و يا كاهش مجوزهای صدور خود اقدام كند چرا كه فرصت دوباره ای نخواهند داشت.
همتی ارائه مجوز براي بيمه های تخصصی را از ديگر اقدامات اعلام كرد و گفت: در سال جديد فقط شركت های بيمه تخصصی مجوز فعاليت می گيرند و همچنين شركت های بيمه موظفند حساب های بيمه های زندگی و غير زندگی را از هم جدا كنند چرا كه بيمه های عمر، بيمه بلند مدت است و نهاد ناظر بايد از توانایی ايفای تعهدات بلند مدت شركت های بيمه مطمئن شود.
رئيس كل بيمه مركزی از شروع مبادلات بيمه ای با شركت های بيمه خارجی پس از برجام خبر داد و گفت: واگذاری هاي خوبی آغاز شده و تفاهم هایی نيز با شركت های بيمه خارجی مطرح منعقد شده است. با توجه به علاقه شركت های بيمه خارجی به كار با صنعت بيمه ايران علی رغم اختلاف نظرهای اوليه توانستيم با رعايت اصول كاری خود به تفاهم برسيم و امسال شاهد ارتباطات بيشتری خواهيم بود.
وی حل مشكل بيمه توسعه را از ديگر اقدامات بيمه مركزی اعلام كرد و گفت: ما تا پايان سال گذشته حدود ۶۵۰ميليارد تومان از خسارت های بيمه گذاران كه عمدتا مربوط به بيمه شخص ثالث بود را با كمك بيمه ايران پرداخت كرديم و حدود ۳۰۰ميليارد تومان ديگر باقی مانده كه منوط به ارائه دارایی های لازم از سوی مالكين اين شركت خواهد بود و لازم می دانم از حمايت های دادستان محترم تهران و دادسرای جرائم پولی و مالی در اين پرونده قدردانی كنم.
همتی ارتقاء ظرفيت سامانه سنهاب در سال گذشته را بسيار خوب ارزيابی كرد و گفت: اين سامانه توانایی های زيادی دارد و ما در سال گذشته توانستيم برای اولين بار صورت های مالی اتكایی اجباری را توسط اين سامانه انجام دهيم كه تحول بزرگی بود. همچنين پالايش و شناسایی نمايندگان دو شغله و فاقد مجوز از ديگر امكانات اين سامانه بود كه اميدوارم در سال جديد ساير بخش های آن را تكميل كنيم.
وی از حذف ماليات بر ارزش افزوده بيمه ها در ماه های آينده خبر داد و گفت: در لايحه جديد اين موضوع ديده شده است كه در صورت تصويب در مجلس تا چهار ماه ديگر ۹درصد همه بيمه نامه ها ارزان تر می شوند.
همچنين تدوين و تصويب لايحه صندوق حوادث طبيعی، ارائه ۳مجوز برای تاسيس شركت بيمه جديد، ارائه ۲مجوز برای فعاليت دفاتر ارتباطی خارجی، ارتقاء سطح توانگری مالی شركت های بيمه، ساماندهی صدور بيمه خودروهای صفر كيلومتر در يك اقدام هماهنگ از سوی سنديكای بيمه گران ايران با هماهنگی بيمه ايران و رسيدگی به ۲۵۰۰شكايت مكتوب و ۲۳۰۰۰شكايت تلفنی و حضوری، كاهش ميزان تعداد روزهای رسيدگي به شكايات از ۲۲به ۶روز از ديگر اقدامات مهم بيمه مركزی در سال ۱۳۹۵بوده است.
همتی در بخشی ديگری از سخنان خود از اجرایی نمودن آيين نامه حاكميت شركتی در شركت های بيمه در نيمه اول سال، اجرایی نمودن تدريجی IFRS(گزارشگری مالی بين المللی)، و موظف نمودن شركت های بيمه تا پايان شش ماهه اول سال برای ارائه گزارش خود بر اين مبنا، اجرایی كردن تشكيل صندوق بيمه حوادث طبيعی در چارچوب اقتصاد مقاومتی برای كاهش سوخت ملی در حوادث طبيعی، شتاب دادن به سهم بيمه عمر، پيگيری روابط بيمه اتكایی با شركت های معتبر خارجی و تسهيل جذب سرمايه گذاری خارجی در صنعت بيمه و تقويت زيرساخت های نرم افزاری و سخت افزاری سامانه سنهاب به عنوان مهمترين برنامه های سال ۱۳۹۶بيمه مركزی ياد كرد.