معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: روزانه ۵۴ نفر در حوادث رانندگی در کل کشور فوت می کنند و ۱۱۰ نفر نیز معلول می شوند و ۹۰هزار نفر هر سال به سرطان مبتلا میشوند که آمار بالایی است.
به گزارش تحریرنو، علیاکبر سیاری روز شنبه در کارگاه گرافیک کمپن شهروند سالم در مجموعهی فرهنگی شهدای هفتم تیر افزود: این تعداد مرگ ناشی از تصادفات معادل سقوط یک هواپیما در هفته است.
معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: چهار عامل اصلی خطر برای سلامت مردم عبارتاند از کم تحرکی، سیگار، غذای ناسالم و مصرف الکل، ۱۹میلیون ایرانی تحرک کافی ندارند، سیگاریها در کشور سالانه ۱۰هزار میلیارد تومان را دود میکنند و با این کار خطر سرطان در بین افراد سیگاری ۲۳ برابر افرادی عادی است و ۶۰هزار نفر از مرگ های کشور با مصرف سیگار مرتبط است.
سیاری اضافه کرد: هر ایرانی بهطور متوسط روزانه ۱۰ تا ۱۲ گرم نمک مصرف میکند در حالی که این میزان برای افراد سالمند باید سه گرم و برای جوانان حداکثر ۵ گرم باشد.
همچنین هر نفر حداکثر روزانه ۲۵ گرم قند استفاده کند در حالی که فقط در یک آبمیوهی صنعتی ۲۵ گرم قند وجود دارد.
معاون وزیر بهداشت به چهار عامل خطر رفتاری نیز اشاره کرد و افزود: چهار عامل فشار خون، قند خون، اضافه وزن و چربی نیز نقش مهمی در افزایش مرگومیر در کشور دارد بهعنوان مثال ۱۰میلیون نفر ایرانی دچار فشار خون بالا هستند که نیمی از آنها از این بیماری خود ندارند. فشارخون باعث مرگ سالانه ۱۲هزار نفر در کشور میشود.
سیاری اضافه کرد: ۷میلیونو۳۰۰هزار نفر در کشور قند خون بالا دارند و ۵میلیون نفر نیز در کشور به دیابت مبتلا هستند ۲۴میلیون نفر نیز اضافه وزن دارند در حالیکه همه این رفتارهای مخاطرهآمیز با پیشگیری و آموزش به مردم قابل کنترل است.
معاون وزیر بهداشت افزود: سرطان، سکتهی قلبی، سکتهی مغزی، دیابت و بیماریهای تنفسی، مهمترین عوامل مرگومیر در کشور هستند، سالانه ۹۲هزار نفر بر اثر سکتهی قلبی، ۴۳هزار نفر بر اثر سکتهی مغزی و ۳۰هزار نفر بر اثر سرطان در کشور جان خود را از دست می دهند.
هر سال ۹۰هزار نفر به سرطان مبتلا میشوند
وی گفت: سالانه ۹۰هزار نفر در کشور به سرطان مبتلا میشوند و هماکنون بین ۳۰۰ تا ۴۰۰هزار فرد مبتلا به سرطان در کشور داریم که درمان مستقیم آنها سالانه دوهزار میلیارد تومان و با احتساب هزینههای غیرمستقیم آنها سالانه ۶هزار میلیارد تومان هزینه به کشور تحمیل میکنند.
سیاری اضافه کرد: مسئلهی مهم دیگر اعتیاد است که سن ابتلا به آن در کشور پایین آمده است،ایدز و طلاق هم جزو بیماریها و آسیبهایی است که روزبهروز ابعاد آن گسترش می یابد بنابراین از هنرمندان میخواهیم در این زمینهها با ابزار هنری که در اختیار دارند برای آگاهسازی مردم و پیشگیری از این مخاطرات همکاری کنند.
وی گفت: سلامت بهمعنای برخورداری هر انسان از رفاه کامل جسمی،روانی، اجتماعی و معنوی است و وزارت بهداشت با چهار استراتژی، جلب مشارکت بیشتر مردم، گسترش همکاری بین بخشی، استفاده از تکنولوژیهای ارزان و در دسترس و توزیع عادلانه امکانات بهدنبال کاهش مرگومیر و ارتقای سلامت مردم است.
معاون بهداشت وزیر بهداشت افزود: هدف وزارت بهداشت این است که تا ۱۰ سال آینده ۲۵درصد از میزان مرگهای نابههنگام در کشور کم شود و برای رسیدن به این هدف بزرگ همکاری همه دستگاهها، مردم و هنرمندان را طلب میکنیم.