هنرمندی که در روز تولدش به خاک سپرده شد
پیکر صمد پلسنگی، پیشکسوت رادیو و تئاتر در روز بهدنیا آمدنش بر روی دستان رادیوییها بهسمت خانهی ابدی بدرقه شد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۱۴
پیکر صمد پلسنگی، پیشکسوت رادیو و تئاتر در روز بهدنیا آمدنش بر روی دستان رادیوییها بهسمت خانهی ابدی بدرقه شد.
تحریرنو: پیکر صمد پلسنگی، بازیگر پیشکسوت نمایشهای رادیویی که شامگاه چهارشنبه، ۲۴ دیماه بهعلت ایست قلبی درگذشت، صبح ۲۸ دیماه از مقابل ساختمان رادیو بهسمت قطعهی هنرمندان بهشت زهرا (س) تشییع شد تا این هنرمند در روز تولدش بهخاک سپرده شود.
صدرالدین شجره، اکبر زنجانپور، حمید منوچهری، محمد عمرانی، حمیدرضا هدایتی، میرطاهر مظلومی، عباس توفیقی، بهرام ابراهیمی، قربان نجفی، مهین نثری، مجتبی طباطبایی، بیوک میرزایی، مینا شجاع، رامین پورایمان، صفا آقاجانی، شهرام گیلآبادی، مهدی دهقاننیری، محمدرضا قربانی (مدیر جدید رادیو نمایش)، فریدون اسماعیلی و... از هنرمندانی بودند که در مراسم تشییع پیکر صمد پلسنگی حضور داشتند.
صدرالدین شجره، بازیگر پیشکسوت تلویزیون و رادیو در این مراسم گفت: من از ۱۴ سالگی صمد را میشناختم و از دوران دبیرستان با او بودم. زمانیکه در سن ۱۴ سالگی وارد رادیو شدم، صمد پلسنگی در آن دوران کارگردانی برنامههای نمایشی رادیو را برعهده داشت.
وی گفت: او از لحاظ شخصیت انسانی همیشه برایم ارزشمند بود و یکی از ویژگیهای بسیار خوب او در تمام ۵۰ سالی که با او آشنایی داشتم، این بود که هیچوقت از او دروغ نشنیدم.
شجره همچنین در ادامهی صحبتهایش یادآور شد که صراحت لهجه، روشنی و شفافی، قلب مهربان، راستگویی، رفیقبازی از جمله ویژگیهای مهم صمد پلسنگی بود و طی این دوران خیلی کم پیش آمد که صمد پشت کسی حرف بزند که نتواند مقابلش همان حرف را بزند. او بینهایت دوست بود، در صورتیکه دوستانش بینهایت به او پشت کردند.
وی در پایان گفت: یکی دیگر از ویژگیهای صمد پلسنگی این بود که همیشه همه حرفهایش را بازگو میکرد و اجازه نمیداد چیزی در دلش بماند. او امروز تنهای تنهای تنها شد و حتی خانوادهی خودش را از دست دادهاست. در تمام عمر تا لحظهای که زنده بود هیچوقت از او دروغ نشنیدم و همیشه از او صراحت و محبت دیدم.
اکبر زنجانپور، بازیگر پیشکسوت تئاتر، تلویزیون و رادیو هم بعد از تسلیت برای درگذشت صمد پلسنگی به حضار و هنرمندان خاطرنشان کرد: ما هنرمندان رادیو در قیاس با هنرمندان دیگر کشور شاید از نظر سواد و مهارت کاری به لحاظ بازیگری بالاتر باشیم، چراکه بازیگری را خوب بلدیم درحالیکه در جاهای دیگر اینطور نیست. بازیگران در رادیو نه ثروتی دارند و نه شناختهشدنی هستند. آنها مدام کار میکنند اما کسی آنها را نمیشناسند درحالیکه در تلویزیون اینگونه نیست. بنابراین از مسئولان نمایش رادیویی این تقاضا را دارم که هنر همکاران رادیویی را بیشتر معرفی کنند.
وی سپس تصریح کرد: صمد پلسنگی از بسیاری از افرادی که تریبون در اختیارشان است و حرف میزنند کارش را بهتر بلد بود. چرا نباید کسی متوجه شود که صمد بیمار بود؟ خیلی از هنرمندان بزرگ ما اواخر عمرشان با افسردگی ما را ترک کردند. متاسفانه افسردگی و فراموشی بلای جای ما رادیوییها شده است. اکنون آرزو میکنم صمد پلسنگی به وسط بهشت برود چون لایق همان جاست.
حمید منوچهری، دوبلور پیشکسوت هم در سخنانی گفت: هر آنچه که باید دربارهی صمد گفته میشد، گفته شد و همه خوبیهایش را همه میشناسند. در طول مدتی که با صمد پلسنگی کار میکردم او حتی یک ثانیه هم دیر به محل کارش نیامد. صمد عاشق کارش بود، او انسانی منضبط بود و تا آخرین لحظه با عشقِ تمام کارکرد. دوستان بدون هیچ به رادیو میآیند و با تمام وجود کارشان را عرضه میکنند اما حداقلی که باید به آنها داده شود، داده نمیشود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: روح صمد پلسنگی شاد. پردهها کنار بروند و صمد عزیز به بهشت برود.
صمد پلسنگی از بازیگران قدیمی نمایش رادیویی و تئاتر بود. پلسنگی چهارشنبهی هفتهی گذشته بهعلت ایست قلبی و بیماری در آسایشگاه درگذشت.