معاون هنری وزیر ارشاد و مدیر مرکز موسیقی وزارت ارشاد در پیام هایی جداگانه، درگذشت ساسان سپنتا پژوهشگر موسیقی را تسلیت گفتند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۵ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۴۵
معاون هنری وزیر ارشاد و مدیر مرکز موسیقی وزارت ارشاد در پیام هایی جداگانه، درگذشت ساسان سپنتا پژوهشگر موسیقی را تسلیت گفتند.
تحریرنو: معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پیامی درگذشت ساسان سپنتا، استاد دانشگاه و پژوهشگر موسیقی و ادبیات را تسلیت گفت.
در پیام علی مرادخانی آمدهاست: بالندگی هنر ایران، همان اندازه که مرهون آثار هنرمندان است، مدیون استادان و پژوهشگرانی است که زندگی خود را یکسره وقف بررسی عالمانه و نشر متعهدانهی هنر و دانش هنری میکنند. مرحوم دکتر ساسان سپنتا، که خود هنرمند بود و هنرمندزاده، عمر گرانبهایش را صرف کاوش در فرهنگ و هنر ایران و زبان فارسی کرد و آثاری برجا گذاشت و شاگردانی تربیت کرد که نام و یادش را جاودان میکنند. درگذشت آن استاد بزرگوار را به خانوادهی محترمش و جامعهی فرهنگی و دانشگاهی ایران تسلیت میگویم و برای بازماندگان و دوستدارانش آرزوی صبر و شکیبایی دارم.
همچنین پیروز ارجمند مدیر مرکز موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درگذشت دکتر ساسان سپنتا، استاد دانشگاه و پژوهشگر موسیقی و ادبیات را تسلیت گفت.
در پیام پیروز ارجمند آمدهاست: شناخت هنر والا و حفظ ارزشهای آن بیتردید نیازمند محققان و اندیشمندانی است که عمر گرانمایهی خویش را صرف پژوهش شناخت و شناساندن هنر به نسلهای پس از خود میکنند. به یقین نام و یاد پژوهشگران و اندیشمندان تا آن زمان که علم برجاست، بر زبانها جاریست. فقدان دکتر سپنتا را به جامعهی موسیقی تسلیت میگویم و برای این معلم والا مقام طلب رحمت و مغفرت الهی را دارم.
ساسان سپنتا، پژوهشگر، مؤلف و استاد دانشگاه بود. از او دهها مقالهی تخصصی در رشتههای ادبیات، زبانشناسی و موسیقی در نشریات متعدد و همچنین کتابهای "تاریخ تحول ضبط موسیقی در ایران"، "چشمانداز موسیقی ایران" و "آواشناسی فیزیکی زبان فارسی" منتشر شده و همچنین جلد سوم کتاب "سرگذشت موسیقی ایران" با تصحیح او چاپ شدهاست.
ساسان سپنتا از شاگردان علینقی وزیری، روحاله خالقی، ابوالحسن صبا، آرمیک گورگین و محمود تاج بود.
سپنتا در سال ۱۳۳۸ آثار صوتی نفیس استادان موسیقی عصر ناصرالدین شاه را که بر استوانههای مومی دستگاه فنوگراف ضبط شده بود و مدتی بیش از شصتسال بهعلت عدم راهکارهای فنی متروک و بلااستفاده مانده بود کشف و با ساختن و ابداع ادوات دستساز و تمهیدات فنی بازیابی صوتی کرد و تحلیل و توصیف سبک و ویژگیهای هنری آثار بازیابی شده را در برنامههای رادیو تلویزیونی، تلویزیون ملی ایران در سالهای دههی ۱۳۵۰ عرضه کرد.
ساسان سپنتا که متولد سال ۱۳۱۳ بود، شنبهشب، سوم آبانماه در منزلش درگذشت.