مدیر کل امنیتی و انتظامی استانداری كرمان؛
منشا بیش از ۷۰ درصد گروگانگیری ها در استان کرمان مطالبات مواد مخدر است
خلیل همایی با بيان اينكه منشا بیش از ۷۰ درصد گروگانگیری ها در استان کرمان مطالبات مواد مخدر است، گفت: منشا تولید قاچاق و عرضه مواد مخدر در هر سطحی، اقتصادی است و اگر با این حوزه برخورد کنیم می‌توانیم زودتر به نتیجه برسیم.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۵۱
 
منشا بیش از ۷۰ درصد گروگانگیری ها در استان کرمان مطالبات مواد مخدر است
 
خلیل همایی با بيان اينكه منشا بیش از ۷۰ درصد گروگانگیری ها در استان کرمان مطالبات مواد مخدر است، گفت: منشا تولید قاچاق و عرضه مواد مخدر در هر سطحی، اقتصادی است و اگر با این حوزه برخورد کنیم می‌توانیم زودتر به نتیجه برسیم.

به گزارش تحریرنو از روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان كرمان؛ خليل همایی در دوره آموزشی جواد الائمه (ع) گفت: اين دوره که توسط ستاد مبارزه با موادمخدر ریاست جمهوری و به ابتکار آن با هدف بهینه سازی روش‌های شناسایی اموال قاچاقچیان وضربه زدن به بنیان اقتصادی قاچاقچیان مواد مخدر تشكيل شد، می‌تواند منشا مبادله افکار و اندیشه ها در برخورد با مواد مخدر در حوزه تولید، عرضه و مصرف باشد.

وي گفت: در گذشته رویکرد مقابله با اعتیاد با شلاق درمانی همراه بود اما امروز مراکز دی آی سی وجود دارد و درمان اعتیاد در کشور مطرح شده و رویکرد و نگاه به اعتیاد اساساً تغییر کرده است.

مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری کرمان با تاکید بر اینکه تغییر رویکرد در حوزه مقابله با مواد مخدر کار بسیار ارزشمندی است، عنوان کرد: منشا تولید قاچاق و عرضه در هر سطحی، اقتصادی است و اگر با این حوزه برخورد کنیم می توانیم زودتر به نتیجه برسیم.

همایی در ادامه به تجزیه و تحلیل قوانین ۱۰۷ ساله مبارزه با موادمخدر در ایران پرداخت و گفت: اولین قانون مدون ایران با موضوع تحدید تریاک در سال ۱۲۸۹هجری شمسی به تصویب رسید و تاکنون ۱۰۷ سال از تصویب این قانون گذشته است که در مجموع ۶۰ قانون و نظامنامه ر شامل می شود. رویکردهای این قوانین و نظامنامه ها را در سه گروه اقتصادی، تشدید مجازات ها و توزیع و کشت تحت کنترل می توان دسته بندی کرد.

وی افزود: در سال های بین ۱۳۳۴ تا ۱۳۴۷ تشدید مجازت ها اعمال شده است که در این دوره شدت برخورد در مبارزه با مواد مخدر به مراتب از آنچه که امروز انجام می دهیم، بیشتر بوده است به گونه‌ای که برای ۱۰ گرم هروئین مجازات اعدام وجود داشت و کار رسیدگی به پرونده های قاچاقچیان به دادگاههای نظامی آن زمان واگذار شده بود.

مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری کرمان همچنين خاطرنشان کرد: قیمت‌های عمده فروشی هر کیلوگرم هروئین به نقل از یکی از گزارش‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال‌های گذشته در پاکستان چهار هزار دلار بوده که در انگلستان به ۴۵ هزار دلار افزایش یافت و این موضوع نشان دهنده ارزش افزوده و گردش مالی منحصر به فرد موادمخدر در چرخه‌ی تولید تا مصرف و سودآوری آن می‌باشد که برای قاچاقچیان انگیزه ایجاد می‌كند.

تریاک یکی از عوامل حمله آمریکا به افغانستان

همایی با بیان اینکه فروشندگان خیابانی مواد مخدر در واشنگتن ماهیانه ۳۶۰۰ دلار درآمد دارند، گفت: بعد از حضور طالبان در افغانستان چون یک گروه عقیدتی بود در ابتدا فریب خورد و ابزار غرب واقع شد اما بعد از آنکه با آمریکا دچار مشکل شده، طالبان میزان تریاک را از پنج هزار و ۸۰۰ تن به زیر ۱۰۰ تن کاهش داد که تقریبا صفر معادل صفر بود. لذا یکی از دلایلی که آمریکا و غرب به افغانستان حمله کرد موضوع تریاک و مواد مخدر بوده است که ارزش افزوده صدها برابری را از بانک های غربی خارج کرد و آنها را در آستانه ورشکستگی قرار داد.

وي افزود: هزينه هاي مبارزه با مواد مخدر در ایران حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان براورد شده است که طبق برخی برآوردها اکنون به حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان رسیده که یک و نیم برابر درآمدهای مالیاتی و سه چهارم درآمدهای نفتی و ۲۹ درصد درآمد ملی کشور است.

مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری کرمان ادامه داد: در حال حاضر بین ۴۵ تا ۶۵ درصد جمعیت زندان‌ها درگیر موارد مخدر و اعتیاد هستند و بخش مهمی از توان دستگاه قضایی و پلیس درگیر موضوع مواد مخدر است، لذا باید به سمت رویکرد متفاوتی حرکت کنیم و این اقدام ستاد برای بهینه‌سازی روش‌های شناسایی اموال و ضربه‌زدن به بنیان‌های اقتصادی شبکه های تولید و قاچاق نقطه عطفی محسوب می شود و بسیار موثر خواهد بود.
کد مطلب: 11835