سرپرست سازمان سینمایی درباره صدور مجوز برای رسانهها، شفافیت مالی پروژههای سینمایی، برخی حواشی مربوط به فیلم سینمایی «متری شش و نیم» و افتتاحیه فیلم فجر توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش تحریرنو ؛ حسین انتظامی که در چهارمین روز از سیوهفتمین جشنواره فیلم فجر در محل پردیس سینمایی ملت حضور یافته بود، در جمع خبرنگاران، در پاسخ به پرسشی درباره صدور مجوز و قوانین موجود برای حضور رسانهها و شبکههای اطلاعرسانی در این جشنواره گفت: بر اساس آئیننامهای که برای جشنوارههای وزارتخانه و حوزههای تخصصیاش در حال نگارش است و امیدواریم تا پایان سال منتشر شود، چارچوب اصول کلی جشنواره اعلام میشود. طبعاً یکی از بخشهای آن مربوط به تعامل با رسانهها است و اینکه چگونه رسانههای تخصصی بتوانند از ظرفیت آن جشنواره استفاده کنند.
سرپرست سازمان سینمایی درباره صدور مجوز و فعالیت قانونی رسانههای کشور و موانعی که بر سر راه قانونی شدن آنها وجود دارد، بیان کرد: به همت هیأت نظارت بر مطبوعات، رسانههای مکتوب و پایگاههای خبری، زمان صدور مجوزشان طولانی نیست و به حدود چهار تا پنج ماه رسیده است؛ بنابراین رسانههایی که در این قالبها نمیگنجد معمولاً از مرکز رسانههای دیجیتال وزارت مجوزهای لازم را میگیرند.
انتظامی درباره بحث شفافیت مالی پروژههای سینمایی و نظارت سازمان سینمایی، تصریح کرد: بحث شفافیت آن قدر جامع است که وقتی محقق شود، دستگاههای دولتی ضوابط و میزان حمایت خودشان را اعلام میکنند و مشخص میشود بر چه اساس این حمایتها صورت گرفته، چه اولویتهایی وجود داشته، بستههای حمایتی به چه شکل بوده و از همه مهمتر از ضوابط خود را بیان کنند.
او اضافه کرد: بحث دیگر در خود صنف است، یعنی اگر در یک رابطه مشخص و دقیق همه فعالیتها، هزینهها، اسپانسرها و قراردادها سازوکار مشخصی پیدا کنند همانطور که خانه سینما در حال انجام آن است از آسیبها جلوگیری میشود و شفافیت شکل میگیرد. وقتی چارچوبها، شفاف شود خود به خود سهم نظارت سازمان سینمایی هم مشخص میشود.
انتظامی در پاسخ به پرسشی درباره حواشی ایجادشده برای فیلم سینمایی «متری شش و نیم»، درباره مشکل این فیلم و همچنین نسبت جشنواره با نهادها و سازمانهای بیرونی که در کار این جشنواره دخالت میکنند، توضیح داد: جواب صریح و روشن را دبیر جشنواره اعلام کرده است و من در حوزههای تخصصی دخالت نمیکنم و وقتی جشنواره دبیر دارد، من وارد این موضوعات نمیشوم.
او همچنین ادامه داد: اصل تعامل بد نیست اما فیلمهایی که در جشنواره حضور دارند فیلمهایی هستند که از مسیر جشنواره طی طریق کردند؛ یعنی کمیته انتخاب آنها را برگزیده است و سال دوم یا سومی است که به همه فیلمها پروانه نمایش داده میشود و بعد از آن فیلمها وارد جشنواره میشوند برای اینکه بعدها برای اکران فیلم مشکلی به وجود نیاید و نسخهای که در جشنواره نمایش داده میشود در بیرون از جشنواره هم روی پرده برود.
وی درباره حاشیههای بهوجود آمده درباره مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم فجر و اینکه برخی رسانهها از ترانه اجرا شده در انتهای نمایشِ این مراسم با عنوان تکخوانی زن یاد کرده بودند، با بیان اینکه تکخوانی در این مراسم صورت نگرفته است، طرح این پرسش را اساساً منتفی دانست.
سرپرست سازمان سینمایی همچنین درباره فیلمهایی که در جشنواره امسال حضور دارد، اظهار کرد: اکنون هرگونه اظهارنظری که صورت بگیرد، ممکن است بر روی داوری تأثیر بگذارد؛ بنابراین ما باید از مسیر داوری صیانت کنیم تا آرا دقیق و پاکی داشته باشیم.
او همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره تناسب فیلمهای حاضر در جشنواره سیوهفتم با چهلسالگی انقلاب اسلامی اظهار کرد: فیلمهای حاضر در جشنواره امسال آثاری هستند که در طی یک سال گذشته ساخته شده و مجموعه اهل فن هم فیلمهای سال گذشته را دیدند و همه اذعان دارند که کیفیت و مضامین فیلمها ارتقا پیدا کرده است.
سرپرست سازمان سینمایی درباره فضای امسال جشنواره گفت: فضای امسال جشنواره شاد و با نشاط بوده و خوشبختانه مسیری که جشنواره در طی این سالها طی کرده، هر سال بهتر از سال قبل بوده و امیدواریم این روند ادامه پیدا کند.