معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران؛
ارائه دانش فنی احداث دریاچه شهدای خلیج فارس به دانشجویان رشتههای مرتبط
نشست "واکاوی تجربههای حاصل از اجرای پروژه دریاچه شهدای خلیج فارس" با حضور جمعی از اساتید، پژوهشگران و دانشجویان رشتههای عمران، محیط زیست و مهندسی آب در ساختمان اداری تصفیهخانه این دریاچه برگزار شد.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۵۷
نشست "واکاوی تجربههای حاصل از اجرای پروژه دریاچه شهدای خلیج فارس" با حضور جمعی از اساتید، پژوهشگران و دانشجویان رشتههای عمران، محیط زیست و مهندسی آب در ساختمان اداری تصفیهخانه این دریاچه برگزار شد.
به گزارش تحریرنو به نقل از معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران، طی این نشست که با هدف ترویج و نشر درسآموختهها و دانش فنی تولید شده در پروژه احداث دریاچه ۱۳۲ هکتاری غرب پایتخت برگزار شد، علاوه بر تشریح دستاوردهای حاصل از طراحی و اجرای پروژه، مروری بر مطالعات مربوط به پایش کیفیت آب دریاچه انجام شد و روشهای نمونهبرداری و آنالیز آب براساس استانداردهای مورد استفاده در این مطالعات مورد تشریح قرار گرفت.
چالشهای مهم طراحی و اجرای بزرگترین دریاچه مصنوعی کشور، از دشواریهای احداث بند انحرافی روی رودخانه کن و سیستم انتقال آب گرفته تا مشکلات آببندی سطح وسیع دریاچه با استفاده از لایههای ژئوتکستایل و ژئوممبران، از دیگر مباحث مطرح شده در این نشست علمی- تخصصی بود.
در این نشست همچنین ضرورت احداث تصفیهخانه دریاچه شهدای خلیج فارس و چالشهای طراحی و اجرای آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نحوه عملکرد این واحد با توجه به راهاندازی آن طی هفتههای اخیر به دقت تشریح شد. تصفیهخانه دریاچه قادر است با ظرفیت ۴۰۰ لیتر بر ثانیه، آب رودخانه کن را طی ماههای مجاز آبگیری از کدورت و همچنین املاح فسفر پاک کرده و در سایر ماههای سال نیز با پشتیبانی سیستم بازچرخانی آب، به بهبود کیفیت آب دریاچه بپردازد.
جلسه پرسش و پاسخ و انجام بازدید میدانی از بخشهای مختلف تصفیهخانه دریاچه شهدای خلیج فارس، پایانبخش این نشست بود. گفتنی است دریاچه شهدای خلیج فارس که به رویای ۴۰ ساله شهروندان تهرانی برای بهرهمندی از یک پهنه وسیع آبی رنگ واقعیت بخشید، پروژهای به کارفرمایی معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران بوده و مجری آن سازمان مهندسی و عمران شهر تهران بوده است. کلنگ اجرای این پروژه در مهرماه سال ۱۳۸۹ به زمین خورد و پس از حدود ۳۰ ماه عملیات طاقت فرسای عمرانی، در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۲ امکان بهره برداری از دریاچه فراهم شد.