«چراغ گاز» شیوا زمانفر در گالری ژاله بر روی دیوار میرود
گالری ژاله با رویکرد توجه به آثار هنرمندان جوان توان و برنامه ی خود را بر روی نمایش آثار هنرمندان با استعداد و پتانسیل بالا گذاشته است.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۴۶
 
«چراغ گاز» شیوا زمانفر در گالری ژاله بر روی دیوار میرود
 
گالری ژاله با رویکرد توجه به آثار هنرمندان جوان توان و برنامه ی خود را بر روی نمایش آثار هنرمندان با استعداد و پتانسیل بالا گذاشته است.

به گزارش تحریرنو از روابط عمومی این گالری در روز جمعه ۲۴ دی شیوا زمانفر هنرمند نقاش و کاریکاتوریست نخستین نمایشگاه انفرادی نقاشی خود را در گالری ژاله برگزار و با عنوان «چراغ گاز» به تماشا در میآورد.

او در این نمایشگاه نزدیک به ۱۰ تابلوی نقاشی و یک چیدمان با محوریتیکی از مجسمه های خود ارائه کرده است که در واقع این مجموعه را تکمیل می کند.آثار نقاشی زمانفر همگی سیاه و سفید هستند و او سعی کرده با اتخاذ رویکردی رئالیستی در خلق اثر هنری- مفهوم مورد نظر خود را که این مجموعه بر اساس آن شکل گرفته را به ببیننده منتقل کند.

او درباره عنوان این نمایشگاه می گوید«چراغ‌گاز» امروزه عنوان یکی از مسائل مورد بررسی در حوزه روانشناسی است که عنوان آن از عنوان نمایشنامه‌ای برجسته که نسخه‌های بسیاری از آن در تئاتر و سینما ساخته‌شده می آید.این نمایشنامه در سال ۱۹۳۸ توسط یک نمایشنامه‌نویس برجسته بریتانیایی به نام پاتریک همیلتون نوشته‌شده است. البته به نظر می‌رسد که ایده‌ی اصلی این نمایشنامه از یک قصه مردمی فرانسوی قرن هفدهمی به نام «ریش آبی» گرفته‌شده باشد.

زمانفر در توضیح بیشتر این مفهوم می گوید:«چراغ‌گاز »داستان شوهری است که در راستای نقشه‌ی مجرمانه‌ای که در سر دارد، می‌خواهد همسرش را روان‌پریش جلوه دهد. او برای این‌که به همسرش بقبولاند که روانی شده است، نور چراغ‌های گاز خانه را دست‌کاری می‌کند و بعد هنگامی‌که همسرش به کم‌وزیاد شدن نور چراغ‌های گاز خانه اشاره می‌کند، مرد ادراک او را به پرسش می‌کشد و طوری وانمود می‌کند که انگار این اتفاق هرگز رخ نداده است. دست‌کاری کردن در وقایع- زنش را به این سمت سوق می‌دهد که واقعاً به دیوانه شدن خود باور پیدا کند.
او معتقد است که این ماجرا زن یا مرد بردار نیست و می تواند برای هر جنسیتی رخ بدهد و او چون خود زن بوده و به نوعی شبیه به این اتفاق را در زندگی شخصی خود لمس کرده و در آثارش چهره ای زنانه نمایان شده است.او درباره ابعاد مختلف این نوع از خشونت در جامعه می گوید:این نوع از خشونت را می توان در حتی امور ساده تری هم بازشناخت ، مثلا زمانی که یک خانواده از فرزندشان می خواهند که در مدرسه شاگرد اول بشود در واقع علیه او خشونتی را اعمال کرده اند که به اندازه فراوانی به او آسیب رسانده است.

زمانفر درباره فضای سیاه و سفید آثارش نیز می گوید:من اگر می خواستم این تابلوها را رنگی کار کنم شاید هیچ گاه نمی توانستم حسی که در پس زمینه آثارم بود را منتقل کنم.من حتی در یکی دو تا از تابلوها به صورت امتحانی از رنگ استفاده کردم اما در نهایت تابلوهای سیاهو سفید بهتر از هر نوع برخوردی می توانست نگاه مورد نظر من در این آثار را به مخاطب منتقل کند.

«چراغ گاز» روز جمعه ۲۴ آذر ماه از ساعت ۱۶ افتتاح و علاقمندان میتوانند همه روزه به جز شنبه ها تا چهارم دی از نمایشگاه بین ساعات ۱۵ تا ۲۱ در خیابان ایرانشهر – کوچه نوشهر پلاک ۳ بازدید نمایند.
کد مطلب: 14181