از مستند "آقا جلال و مستر رابرت" رونمایی شد
جلال مقامی در مراسم رونمایی از مستندش با عنوان "آقا جلال و مستر رابرت" گفت: متاسفانه این صدا، صدای مطلوب من نیست. می‌گویند تنها صداست که می‌ماند اما ظاهرا این صدا، برای ما کم‌کم در حال خاموش شدن است.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۲۲:۴۸
 
از مستند "آقا جلال و مستر رابرت" رونمایی شد
 
جلال مقامی در مراسم رونمایی از مستندش با عنوان "آقا جلال و مستر رابرت" گفت: متاسفانه این صدا، صدای مطلوب من نیست. می‌گویند تنها صداست که می‌ماند اما ظاهرا این صدا، برای ما کم‌کم در حال خاموش شدن است.

تحریرنو: مراسم رونمایی از مستند جلال مقامی ساخته‌ی ابوالفضل توکلی با حضور جلال مقامی و تعدادی دیگر از گویندگان پیش‌کسوت از جمله بهروز رضوی، منوچهر والی‌زاده، علی همت مومیوند و هم‌چنین امیر تاجیک (مدیر شبکه‌ی مستند سیما)، فرهنگ جولایی (از تهیه‌کنندگان قدیمی و پیش‌کسوت رادیو)، علی سیفی (مدیر شبکه‌ی رادیویی جوان)، سیاوش عقدایی (گوینده‌ی رادیو)، محمد آفریده (مشاور مدیر شبکه‌ی مستند سیما) و جمعی از دوست‌داران جلال مقامی عصر امروز، دوشنبه ۲۰ اردی‌بهشت ۹۵ در فرهنگ‌سرای ابن‌سینا برگزار شد.

در ابتدای این مراسم جلال مقامی در سخنانی کوتاه گفت: راضی به این نبودم که به‌خاطر منِ حقیر به خودتان زحمت بدهید.

او با اشاره به وضعیت صدای حال حاضرش، گفت: متاسفانه این صدا، صدای مطلوب من نیست. می‌گویند تنها صداست که می‌ماند اما ظاهرا این صدا برای ما کم‌کم در حال خاموش شدن است.

این صاحب صدای ماندگار در عرصه‌ی دوبله ضمن تشکر از مدیر شبکه‌ی مستند و دست‌اندرکارانی که در ساخت این مستند تلاش کرده‌اند یادآور شد: پس از تماشای فیلم متوجه خواهید شد که این مستند بخشی از زندگی من است. اگر قرار بود به همه‌ی زندگی من در این مستند پرداخته شود یک فیلم ۵هزار ساعته در انتظارش بود!

این پیش‌کسوت عرصه‌ی دوبله با یادآوری خاطره‌های شیرین دوران جوانی گفت: جوانی که رفت اما این فیلم نشان می‌دهد که چه‌قدر پیر شده‌ام و چه خوب است که به‌تدریج به این مرحله رسیدم. این خود یک لطف است که در این مسیر به مشکل بزرگی برخورد نکردم و اگر این مشکلات در مراحلی به‌جایی رسید که به مو بند بود، لطف خداوند بود که شامل حال من شد.

او در پایان شعر معروف سهراب سپهری را با عنوان "اهل کاشانم" را برای حاضران خواند و سپس گفت: امیدوارم پس از پایان فیلم خسته‌تان نکرده باشیم.

در بخش دیگری از این مراسم مدیر شبکه‌ی مستند گفت: ما جمع شده‌ایم فیلمی را ببینیم که به‌واسطه‌ی اعتماد شبکه‌ی مستند به جوانان خلاق با بودجه‌ی کم ساخته شده است.

تاجیک گفت: باعث افتخار است که این شبکه بستر لازمی را فراهم کرده است که جوانان قابلیت‌های خودشان را نشان دهند. به‌نوعی‌که وقتی سطح هنری این آثار را دیدم بالاتر از آن چیزی بود که انتظار داشتم.

او سپس از جلال مقامی به‌خاطر هم‌کاری‌اش در ساخت این مستند قدردانی کرد و گفت: آقای مقامی در ساخت این مستند هم‌کاری بسیاری با ما داشتند. فشردگی در این کار به‌قدری بالا بود اما باورمان نمی‌شود که با تعداد تصاویر محدود کاری قوی ارائه شده باشد. این فیلم دارای تصاویر آرشیوی بسیار غنی است.

تاجیک در پایان سخنانش از پخش این فیلم مستند از شبکه‌ی مستند در روز جمعه ساعت ۱۴ خبر داد.

بخش دیگری از این مراسم به سخن‌رانی بهروز رضوی از گویندگان پیش‌کسوت رادیو و عرصه‌ی دوبله اختصاص داشت.

او گفت: چه فیلم‌هایی که به نمک و مدد این صدا (جلال مقامی) دیدید. جلال می‌گفت که این صدا، صدای مطلوب من نیست اما من می‌گویم این صدا با همین کیفیت آن جلالیت را دارد، چرا‌که به‌هر‌حال مسیر نوجوانی، جوانی و میان‌سالی و پیری انکارناپذیر است و خدا‌را‌شکر که این مسیر بدون مکافات طی شد.

رضوی سپس ضمن تشکر از شبکه‌ی مستند سیما که ساخت چنین مستندهایی را فتح باب کرده‌ است، یادآور شد: به‌هر‌حال بسیاری از افرادی که در عرصه‌ی هنری فعالیت می‌کنند، هیچ‌گاه به اجرت خودشان دست نمی‌یابند به‌نوعی هزینه‌ها در خور زحمتی که می‌کشند نیست، به‌ویژه در این ایام. اما ساخت چنین مستندهایی جای تشکر دارد که ذکر خیری را از ما باقی می‌گذارد و امروز خوش‌حالم که این ذکر خیر از جلال مقامی برای ما خواهد ماند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تشکر از تلاش‌های احمد توکلی - کارگردان این مستند - گفت: امیدواریم زحمات آقای توکلی بی‌اجر نماند؛ چرا که سرعت عمل بالایی را در کارش دارد. این فیلم کمتر از یک ماه آماده شد و این به خاطر سرعت عمل و شتاب دست‌اندرکاران این فیلم بود.

بهروز رضوی شتاب‌زدگی را وجه منفی در این فیلم عنوان کرد و سرعت عمل را وجه مثبت سازندگان این مستند دانست.

احمد توکلی، سازنده‌ی مستند "آقا جلال و مستر رابرت" در سخنانی کوتاه علت شتاب‌زدگی در ساخت این مستند را که بهروز رضوی به آن اشاره کرد این‌گونه عنوان کرد: شتاب‌زدگی ما در شبکه‌ی مستند به‌حضور آقای تاجیک برمی‌گردد که به‌عنوان مثال یک کاری که مدت پنج‌سال برای آن باید صرف کرد در یک سال انجام می‌دهیم، بنابراین این شتاب‌زدگی و سرعت عمل به‌خاطر شتاب ایشان برای به سرانجام رسیدن کارهاست.

او سپس با بیان این‌که ساخت مستندهایی از جنس "آقا جلال و مستر رابرت" از راه دل وارد می‌شود، گفت: حقیقت این است که در ساخت این نوع مستندها نمی‌توانیم کوتاه بیاییم و بدون پژوهش جلو برویم. یکی از آرزوهایم ساخت چنین مستندهایی بود. وقتی شرایط ساخت این فیلم از بهروز رضوی شکل گرفت خدمت استاد مقامی هم رسیدم و از ایشان برای ساخت این مستند دعوت کردم، البته ایشان نگرانی‌هایی داشتند اما ما به او قول دادیم که در این مسیر مورد اذیت واقع نشود هرچند که ایشان را کمی خسته کردیم.

توکلی سپس گفت: در این مستند حس دل‌تنگی در صدای جلال مقامی احساس می‌شود.

در بخش دیگری از این مراسم مختار هوشنگی مدیر تامین و پخش شبکه‌ی مستند سیما جزییاتی را درباره‌ی پخش این فیلم به حاضران ارائه داد و در سخنانی کوتاه یادآور شد: برخورد با صحنه‌هایی از برنامه‌ی دیدنی‌ها که سال‌ها پیش از تلویزیون پخش می‌شد برای ما یادآور یک خاطره بازی است. زمانی وقتی برنامه دیدنی‌ها را می‌دیدیم دوست داشتیم فقط مجری حضور داشته باشد، چرا‌که چهره‌ی او و متانت‌اش بسیار بالا بود.

در این مراسم هم‌چنین عنوان شد که صدای ماندگار دیگری که قرار است مستند شود "منوچهر والی‌زاده" خواهد بود. این هنرمند پیش‌کسوت که در مراسم حضور داشت مورد تشویق حضار قرار گرفت.

فیلم کامل مستند جلال مقامی با عنوان "آقا جلال و مستر رابرت" نیز به نمایش درآمد.
کد مطلب: 5434