رئیس سازمان بهزیستی کشور خبرداد:
اجباری‌شدن غربال‌گری شنوایی، بینایی وآزمایش ژنتیک قبل از ازدواج
انوشیروان محسنی‌بندپی با اشاره به اعتبار هزار میلیارد تومانی اشتغال معلولان در سال جاری گفت: متاسفانه از این رقم تا به امروز ۱۰۰میلیارد تومان جذب شده که امیدواریم امسال بقیه‌ی اعتبارات در اختیار ما قرارگیرد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۳۶
 
اجباری‌شدن غربال‌گری شنوایی، بینایی وآزمایش ژنتیک قبل از ازدواج
 
انوشیروان محسنی‌بندپی با اشاره به اعتبار هزار میلیارد تومانی اشتغال معلولان در سال جاری گفت: متاسفانه از این رقم تا به امروز ۱۰۰میلیارد تومان جذب شده که امیدواریم امسال بقیه‌ی اعتبارات در اختیار ما قرارگیرد.

به گزارش خبرنگار تحریرنو، نشست خبری "سازمان بهزیستی کشور" امروز به‌مناسبت "روز جهانی معلولان با شعار دسترسی وتوان‌مندسازی برای همه آن‌ها" با حضور انوشیروان محسنی‌بندپی، رئیس سازمان بهزیستی کشور و اصحاب رسانه درسازمان بهزیستی کشور برگزار شد.

دراین نشست خبری انوشیروان محسنی‌بندپی، رئیس سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: سازمان بهزیستی تلاش می‌کند تا خدمات به‌موقع و در سطح قابل قبولی را به معلولان ارائه کند.

محسنی‌بندپی درخصوص اقدامات سازمان بهزیستی در جهت حمایت از دانش‌آموزان آسیب‌دیده‌ی شین‌آبادی گفت: افتتاح حساب پس‌انداز به بهره‌ی بانکی به مبلغ ۱۵میلیون تومان برای ۱۳ دانش‌آموز با معلولیت شدید یکی از اقدامات سازمان بهزیستی بوده، ضمن این‌که درصدد هستیم با انتخاب مشاوران نسبت به ارتقای روحیه دانش‌آموزان اقدام کنیم و براساس برنامه‌ریزی انجام‌شده یک‌میلیاردو۲۴میلیون تومان برای دانش‌آموزان آسیب‌دیده‌ی شین‌آبادی تخصیص داده شده که البته اختصاص اعتبارات به دانش‌آموزان براساس میزان سوختگی خواهد بود.

وی تصریح کرد: پیش‌گیری از بروز و شیوع آسیب‌های اجتماعی و معلولیت‌ها یکی از سیاست‌های سازمان بهزیستی و استراتژی این سازمان محسوب می‌شود و براساس برنامه‌ریزی انجام‌شده در استان کرمان، غربال‌گری شنوایی، بینایی و آزمایش ژنتیک قبل از ازدواج به‌صورت اجباری شده است، به‌طوری‌که تا نوزادی غربال‌گری شنوایی نکند، از شناسنامه برخوردار نخواهد بود.

محسنی‌بندپی خاطرنشان کرد: بر همین اساس طبق تفاهم‌نامه‌ی صورت‌گرفته در استان کرمان، کودکانی که غربال‌گری بینایی نکنند، در مدرسه ثبت‌نام نخواهند شد، ضمن این‌که تا زوجی آزمایش‌های ژنتیک انجام ندهند، ازدواج آن‌ها ثبت نخواهد شد و هزینه‌ی آزمایش ژنتیک افراد بی‌بضاعت توسط سازمان بهزیستی پرداخت خواهد شد و در این زمینه محدودیتی برای پرداخت هزینه وجود ندارد.

وی ادامه داد: استراتژی دوم سازمان بهزیستی مناسب‌سازی معابر و اماکن و برخورداری معلولان از وسایل کمک‌توان‌بخشی است که در این راستا جلسات منظمی با وزیر کشور به‌عنوان رئیس شورای مناسب‌سازی برگزار شده است و در همین زمینه مناسب‌سازی معابر و اماکن با مشارکت استان‌داران و شهرداری‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور به لایحه حمایت از حقوق معلولان اشاره و گفت: اصل نخست این لایحه به‌صورت مستقیم به دسترسی آسان این افراد جهت تردد در معابر و اماکن و هم‌چنین وسایل کمک‌توان‌بخشی اشاره کرده است و در این زمینه سازمان اقدامات لازم را صورت داده است.

وی با اشاره به تامین وسایل کمک‌توان‌بخشی تصریح کرد: این طرح در راستای تاکید شخص رئیس‌جمهور انجام شده است و هم‌اکنون در برخی استان‌های محروم از جمله استان‌های ایلام، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسان‌جنوبی، لرستان، بوشهر و... وسایل کمک‌توان‌بخشی در اختیار معلولان قرار گرفته است.

برای توزیع وسایل کمک‌توان‌بخشی شاخص‌ها و اولویت‌هایی پیش‌بینی شده است که از آن جمله می‌توان به این نکته که وسایل کمک‌توان‌بخشی حتما بایستی داخلی باشند، اشاره کرد، ضمن این‌که در توزیع وسایل کمک‌توان‌بخشی می‌بایست ضوابط و مقررات خرید وسایل رعایت شود.

وی با اشاره به عنایت رئیس مدیریت و برنامه‌ریزی کشور با اشاره به اختصاص اعتبارات ویژه جهت تامین وسایل کمک‌توان‌بخشی در سایر استان‌ها خاطرنشان کرد: طی مذاکره‌ای که صورت گرفته است، قرا راست ۱۳۰میلیارد تومان برای تامین این وسایل در اختیار سازمان بهزیستی قرار بگیرد که پیش‌بینی بخشی از این اعتبارات در متمم بودجه‌ی ۹۴ و بخش دیگری در بودجه‌ی ۹۵ لحاظ شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به تلاش این سازمان جهت بهبود وضعیت آماری معلولان، خاطرنشان کرد: بایستی آمار معلولان به‌روز باشد و به‌همین جهت بنا داریم سامانه‌ای را در این زمینه طراحی کنیم.

وی به آخرین وضعیت لایحه‌ی بازنگری‌شده قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت اشاره کرد و گفت: به اذعان مرکز پژوهش‌های مجلس این لایحه از ۱۷ الی ۱۸ نقطه‌ی قوت نسبت به قانون قبلی برخوردار است و لایحه‌ی اشاره‌شده هم‌اکنون در کمیسیون مشترکی متشکل از "کمیسیون بهداشت و کمیسیون اجتماعی مجلس" درحال بررسی است و پیش‌بینی می‌شود پس از تصویب این لایحه در کمیسیون اشاره شده، جهت تصویب نهایی به صحن مجلس ارجاع داده شود که امیدواریم تا پایان عمر مجلس نهم، لایحه‌ی اشاره‌شده در صحن علنی به تصویب برسد.

محسنی‌بندپی تاکید کرد: امیدواریم با بررسی‌های دقیق و کارشناسانه بتوانیم یک قانون کامل جهت تامین نیازهای معلولان به تصویب برسانیم و یکی دیگر از راه‌بردهای سازمان بهزیستی راه‌اندازی و ایجاد مراکز موقت روزانه در کنار مراکز شبانه جهت حمایت از معلولان است، به‌طوری‌که هم‌اکنون ۳۰ مرکز برای بچه‌های اوتیسم، پیش‌بینی شده است که در آینده تعداد این مراکز افزایش خواهد یافت.

یکی دیگر ازکارهای ارزش‌مند سازمان بهزیستی در حوزه‌ی مشارکت‌های این سازمان عقد تفاهم‌نامه با بنیاد مستضعفان و هم‌چنین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بوده که براساس این تفاهم‌نامه قرار است برای خانواده‌هایی که دارای دو معلول به بالا هستند،‌ مسکن واگذار شود.

وی با اشاره به تسهیلات در نظر گرفته‌شده جهت واگذاری مسکن به خانواده‌های دارای دو معلول به بالا، تصریح کرد: در این زمینه ۳۰میلیون تومان کمک بلاعوض جهت ساخت ۸هزار واحد مسکونی در شهر و هم‌چنین ۱۶میلیون تومان برای احداث ۳هزارو۸۰۰ واحد روستایی پیش‌بینی شده است و تا به امروز ۴۵هزار واحد مسکن برای جامعه هدف بهزیستی احداث شده است.

محسنی‌بندپی درخصوص اشتغال معلولان تاکید کرد: در این زمینه هم‌کاری خوبی فی‌مابین بانک مرکزی برقرار شده است، اما هنوز نتوانسته‌ایم با بانک‌های عامل ارتباط خوبی را برقرار کنیم و این در حالی است که در ۸ ماهه‌ی گذشته از سال جاری، ۲۳هزارو۹۵۰ نفر شاغل شده‌اند که از این تعداد ۱۶هزارو۱۰۰ نفر آن‌ها معلولان بوده‌اند.

وی با اشاره به ارائه‌ی چند پیش‌نهاد از سوی این سازمان به دولت جهت تدوین لایحه‌‌ی برنامه ۹۵، خاطرنشان کرد: افزایش حداقل ۴۰‌درصدی مستمری مددجویان بر مبنای حقوق وزارت کار و هم‌چنین ورود معلولان پشت نوبت جهت دریافت خدمات از پیش‌نهادات بهزیستی به دولت محسوب می‌شود و با حمایت دولت‌مردان ۲۵۰ تا ۳۰۰‌هزار معلول پشت نوبت طی برنامه‌ی ششم توسعه وارد چرخه حمایتی این سازمان شوند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: پرداخت وام اشتغال به معلولان یکی از سیاست‌های سازمان بهزیستی محسوب می‌شود، به‌طوری‌که سال گذشته ۱۰میلیون تومان به‌عنوان وام اشتغال به معلولان پرداخت می‌شد که این رقم امسال به ۱۵میلیون تومان افزایش یافته است.

وی با اشاره به اعتبار هزار میلیارد تومانی اشتغال معلولان در سال جاری گفت: متاسفانه از این رقم تا به امروز ۱۰۰میلیارد تومان جذب شده است که امیدواریم در ادامه سال بقیه اعتبارات در اختیار سازمان بهزیستی قرار بگیرد و معلولان هم‌اکنون از هیچ بیمه تکمیلی استفاده نمی‌کنند، بنا داریم در آینده با عقد قرارداد با یکی از شرکت‌های بیمه‌ای شرایطی را برای پوشش بیمه تکمیلی معلولان فراهم کنیم.

محسنی‌بندپی با اشاره به مصوبه‌ی هیئت‌وزیران در تاریخ ۱۰ خرداد ۹۴، گفت: به پیش‌نهاد وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی این مصوبه به تصویب رسید که براساس آن دستگاه‌های اجرایی موظف به ارائه‌ی خدمات به معلولان شده‌اند و معلولیت ناشی از بیماری‌ها، سوانح و حوادث جاده‌ای و غیرجاده‌ای و معلولیت‌‌‌زایی ناشی از اختلالات ژنتیکی از علل معلولیت در جامعه هستند که بر همین اساس سازمان بهزیستی تلاش گسترده‌ای را جهت ارائه مشاور قبل از ازدواج به زوجین نموده است تا از بروز معلولیت‌های ناشی از اختلالات ژنتیکی جلوگیری کند.

وی تاکید کرد: چنانچه مشاوره‌های قبل از ازدواج توسط زوجین صورت گیرد و آزمایش‌های تشخیص اختلالات ژنتیکی صورت گیرد، قطعا آمار معلولیت ناشی از اختلالات ژنتیکی به شدت کاهش پیدا می‌کند و یکی از شعارهای انقلاب اسلامی، عدالت‌محوری است، امیدواریم محدودیت‌هایی که برای ثبت‌نام کاندیداتوری نابینایان در مجلس شورای اسلامی وجود دارد، برطرف شود و این درحالی است که سازمان بهزیستی به‌عنوان یک دستگاه متولی از حقوق معلولان دفاع خواهد کرد.

رئیس سازمان بهزیستی کشوربا اشاره به ارقام کمک‌های نقدی و غیرنقدی خیرین در سال ۹۳، گفت: ۴۲۰میلیارد تومان به‌صورت نقدی و ۳۰۰میلیارد تومان به‌صورت غیرنقدی در سال ۹۳ جمع‌آوری شده است، ضمن اینکه گروه‌های مختلف از جمله پزشکان آمادگی خود را برای حمایت از معلولان اعلام کرده‌اند.

وی درپایان درخصوص اشتغال معلولان گفت: نظارت سازمان بهزیستی در خصوص اشتغال معلولان درچند بخش انجام می‌گیرد تا معلولان به توانمندسازی رسیده و از چرخه حمایتی خارج شوند و کمک‌های مردمی نیز تاکنون درخصوص حمایت ازمعلولان بوده و امیدواریم با حمایت رسانه‌ها این کمک‌ها افزایش یابد که در این زمینه سازمان بهزیستی شرایط لازم را فراهم کرده است.
کد مطلب: 3563