قیصری در تشریح برنامه‌های جشنواره‌ی داستان خاتم:
اهدای جایزه‌ی ویژه به برترین اثر داستانی پیرامون پیامبر اکرم (ص)
دبیرعلمی جشنواره‌ی داستانی خاتم با بیان اهدا جایزه‌ی ویژه برای بهترین اثری که تاکنون در این زمینه پیامبر اکرم منتشر شده است گفت: برای بهترین اثر درباره‌ی پیامبر اکرم (ص) جایزه‌ی ویژه‌ای در نظر گرفته‌ایم و برای همین منظور تمام آثار منتشر شده در سال‌های بعد از انقلاب مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۵ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۲۱
 
اهدای جایزه‌ی ویژه به برترین اثر داستانی پیرامون پیامبر اکرم (ص)
 
دبیرعلمی جشنواره‌ی داستانی خاتم با بیان اهدا جایزه‌ی ویژه برای بهترین اثری که تاکنون در این زمینه پیامبر اکرم منتشر شده است گفت: برای بهترین اثر درباره‌ی پیامبر اکرم (ص) جایزه‌ی ویژه‌ای در نظر گرفته‌ایم و برای همین منظور تمام آثار منتشر شده در سال‌های بعد از انقلاب مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

به گزارش خبرنگار تحریرنو، نشست خبری جشنواره‌ی داستان کوتاه خاتم صبح سه‌شنبه ۱۵ دی‌ماه با حضور مجید قیصری دبیر این جشنواره و علی‌اکبر اشعری رئیس شورای راه‌بری این جشنواره در محل بنیاد ارشاد و رفاه امام صادق (ع) برگزار شد.

در این نشست خبری اشعری در سخنانی اظهار داشت: یک سالی است که در قالب برنامه‌های فرهنگی بنیاد ارشاد و رفاه امام صادق (ع) مجموعه فعالیت‌هایی دیده شده است که یکی از آن‌ها منجر به برپایی جشنواره‌ی سالانه‌ی خاتم شده است که هدف از برگزاری این جشنواره تشویق به بازتولید محتوای تاریخی و معارف دینی برای مخاطب امروز است.

اشعری با بیان این‌که این جشنواره سعی دارد تا به تولید اثر و کشف منابع تاره برای تولید اثر داستانی دینی بپردازد، گفت: ما به این نتیجه رسیدیم که این اتفاق باید بیرون از دستگاه‌های دولتی و عمومی انجام شود به‌همین خاطر با هم‌کاری مجمع ناشران انقلاب اسلامی و دوستان شهر کتاب که هر دو از نهادهای خصوصی و غیردولتی هستند به این شکل از برگزاری رسیدیم.

به‌گفته‌ی وی علاقه‌مندان می‌توانند آثار خود را به صورت پستی و یا اینترنتی ارسال کنند هم‌چنین پیش‌نهاد بین‌المللی این جشنواره برای دوره‌ی بعد نیز در دست بررسی است.

رئیس شورای راه‌بردی جشنواره خاتم اضافه کرد: یک جایزه‌ی ویژه‌ی نیز برای بهترین اثری که تاکنون در این زمینه پیامبر اکرم منتشر شده است در نظر گرفته‌ایم که برای اهدای آن کل آثار منتشر شده با این موضوع در سال‌های پس از پیروزی انقلاب بررسی می‌شود.

در ادامه‌ی این نشست خبری نیز مجید قیصری، دبیر علمی جشنواره خاتم در سخنانی گفت: خلای جشنواره‌ای با نام خاتم و تمرکز بر وجود حضرت رسول (ص) از دغدغه‌های شخصی من بود. این‌که در حوزه‌ی داستان کوتاه‌نویسی جشنواره‌ای با محوریت حضرت رسول اکرم (ص) داشته باشیم را به‌یاد نمی‌آورم، البته منظورم از داستان کوتاه نوشتن یعنی بازآفرینی از شخصیت حضرت رسول (ص) وگرنه ما داستان‌های کوتاهی داریم که به‌شکل بازنویسی تاریخی چه به‌صورت کوتاه و چه بلند عرضه شده‌اند. در جهان در مورد حضرت موسی (ع) ۱۲۰ فیلم سینمایی و در مورد حضرت عیسی (ع) ۲۰۰ فیلم سینمایی ساخته می‌شود اما در مورد شخیصت حضرت رسول تنها دو فیلم هنری ساخته شده است. در حوزه‌ی ادبیات نیز وضع به‌همین منوال است.

قیصری افزود: آن چیزی که در این جشنواره بیش‌تر مدنظر ما است، نگاه امروزی است. همان‌طور که کلام خدا در زندگی ما جاری و ساری است، شخصیت حضرت رسول (ص) نیز در زندگی ما جاری است، اگر ما بتوانیم این جلوه‌ها را در قالب داستان کوتاه بیان کنیم، به یقین حرکت مبارکی شکل خواهد گرفت.

قیصری در ادامه در پاسخ به پرسشی در خصوص شیوه‌های داوری گفت: تلاش داریم هر بخش را به‌صورت مستقل داوری کنیم. هم‌چنین آثار در دو مقطع سنی کودک و نوجوان و بزرگ‌سال تفکیک شده‌ و مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: یکی از دغدغه‌ها مواردی است که در تاریخ جعل شده ، عده‌ای دغدغه‌مند بودند که نکند برخی از این مباحث وارد فضای داستان‌ها شود. به‌همین منظور ما از کارشناسان تاریخی در گروه‌های داوری بهره خواهیم گرفت تا این اتفاق نیفتد، علاوه بر آن ۱۵ عنوان کتاب نیز به‌عنوان منبع معرفی شده است که می‌تواند در این زمینه نویسندگان را یاری کند.

وی در پایان گفت: در اختتامیه‌ی جشنواره که هم‌زمان با مبعث حضرت رسول اکرم (ص) برگزار می‌شود، از یکی از شخصیت‌هایی که در عرصه‌ی داستان کار کرده است نیز تقدیر خواهد شد.

یادآوری می‌شود برای شرکت در این جشنواره علاقه‌مندان می‌توانند داستان‌های خود را حداکثر تا ۵۰۰۰ کلمه و تا تاریخ ۱۵ فروردین‌ماه سال آینده به دبیرخانه‌ی این جشنواره ارسال کنند. وب‌سایت این جشنواره به نشانی www.Khatamfestival.com و www.jashnvarehkhatam.com در دسترس است.
کد مطلب: 4015