در کمترین زمان ممکن توسط نسل جوان شرکت انجام شد؛
بومی سازی دو دستگاه "ولو" حیاتی مرکز انتقال نفت شاهرود
رییس واحد نگهداری و تعمیرات مکانیک منطقه شمال‌شرق از تعمیر اساسی و بومی سازی دو دستگاه بال‌ولو برقی ۱۸ اینچ کلاس ۶۰۰ مرکز انتقال نفت و تاسیسات شهید سربرزگر شاهرود خبر داد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۰۱
 
بومی سازی دو دستگاه "ولو" حیاتی مرکز انتقال نفت شاهرود
 
رییس واحد نگهداری و تعمیرات مکانیک منطقه شمال‌شرق از تعمیر اساسی و بومی سازی دو دستگاه بال‌ولو برقی ۱۸ اینچ کلاس ۶۰۰ مرکز انتقال نفت و تاسیسات شهید سربرزگر شاهرود خبر داد.

به گزارش تحریرنو از روابط عمومی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال‌شرق؛ غلامرضا عجمی گفت: پس از تشکیل جلسه‌های تخصصی و بررسی و ارزیابی فنی، کار تعمیرات با استفاده از امکانات داخلی و کارگاههای تخصصی موجود آغاز شد که با تلاشکارشناسان واحد تعمیرات مکانیک، ولوها تعمیر و در سرویس عملیاتی قرار گرفت.

وی ادامه داد: تعمیر اساسی، بومی سازی و تست‌های استاندارد بال‌ولوهای ۲۰۲ و ۲۶۶مرکز انتقال نفت شاهرود در کمترین زمان ممکن درکارگاه‌های این منطقه انجام و پس از کسب تأییدیه بازرسی فنی بدون مشکل در محل خود نصب و جایگزین ولوهای معیوب شده و تحویل بهره‌برداران شد.

وی با تاکید بر قدمت، میزان کارکرد بالا و عدم وجود قطعات یدکی این ولوهای خارجی تصریح کرد: با حمایت مدیر و ابتکار و تلاش کارکنان واحد مکانیک منطقه، بیش از ۴۰درصد بخش‌های مهم و اصلی این بال‌ولوها(Ball valve) توسط متخصصین نسل جوان شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران بومی سازی، باز طراحی و ساخته شده است.

عجمی جلوگیری از توقف‌های ناخواسته و تداوم عملیات انتقال پایدار و ایمن را از مهمترین اهداف تعمیر اساسی ولوها ذکر کرد و گفت: این ولوها به جهت ارسال فرآورده به سمت استان‌های خراسان رضوی و جنوبی، رسید فرآورده در شاهرود و جلوگیری از آلودگی ناشی از نقص فنی، در مرکز انتقال نفت شاهرود حیاتی به شمار می‌روند.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به کمبود قطعات یدکی مورد نیاز، ساخت و تعمیر اساسی قطعات ولوها در دستور کار واحد تعمیرات مکانیک منطقه قرار گرفته و خوشبختانه همسو با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و خودکفایی در تجهیزات، گام‌های بلندی برداشته ایم.

تعویض ۳۴ کیلومتر از خط لوله ۳۰ اینچ نفت خام مارون به اصفهان

با بهره برداری از فاز یک پروژه تعویض ۶۷ کیلومتر از خط لوله ۳۰ اینچ نفت خام مارون به اصفهان، ۳۴ کیلومتر از این خط لوله از کیلومتر ۲۰ تا ۵۴ تعویض شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران ـ منطقه اصفهان، مجتبی بشارتیان مدیر منطقه در تشریح این عملیات گفت: پروژه تعویض ۳۴ کیلومتر از خط لوله ۳۰ اینچ نفت خام مارون به اصفهان حد فاصل کیلومتر ۲۰ تا ۵۴ (از رودخانه مارون تا مرکز انتقال نفت شهید بدیع صنایع رامهرمز واقع در استان خوزستان) طی ۱۱۷ ساعت توقف، با همت و تلاش شبانه روزی کارکنان این منطقه انجام شد.

وی ابراز امیدواری کرد که در صورت مساعد بودن شرایط جوی و رفع برخی از معارضات پیش بینی می شود فاز ۲ این پروژه طی بهار سال آینده به بهره برداری برسد.

مدیر منطقه ادامه داد: با توجه به عمر بالای این خط لوله و بر اساس اطلاعات پیگرانی هوشمند مبنی بر وجود عیوب در ۸۰ محدوده از آن پس از بررسی و کارهای کارشناسی، با موافقت مسئولین شرکت تصمیم بر تعویض ۶۷ کیلومتر از خط لوله گرفته شد.

بشارتیان با بیان اینکه برای تخلیه خط از روش تزریق هوا در خط لوله ۳۰ اینچ استفاده شده است در تشریح نحوه تخلیه خط قدیم و بهره برداری از خط جدید اظهار داشت: پس از تزریق آب و ارسال ۲ دستگاه پیگ ردیاب با تزریق هوا نفت خام موجود در خط لوله قدیم به طرف مخازن مرکز انتقال نفت شماره یک امیدیه هدایت شد که بدون هیچ گونه حادثه و آلودگی زیست محیطی خط تخلیه و پس از عملیات قطع و وصل خط جدید مورد بهره برداری قرار گرفت.

ابتکار همکار منطقه اصفهان در صرفه جویی آب

مهدی حبیبی خوراسگانی همکار منطقه اصفهان طرحی خلاقانه با عنوان «سیکل ترکیبی در دستگاه آب مقطرگیری» اجرا کرده است.

به گزارش روابط عمومی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران ـ منطقه اصفهان، طرح فوق با هدف صرفه جویی و استفاده مجدد از آب در کمیته نظام پیشنهادات منطقه مطرح و پس از تأیید، در مرکز انتقال نفت شماره ۵ مارون ـ اصفهان اجرا شده است.

حبیبی خوراسگانی در تشریح طرح فوق گفت: به منظور تأمین برق DC پایدار مورد نیاز تغذیه کارت های الکترونیکی سیستم های کنترل صنعتی از باطری های اسیدی یا بازی استفاده می شود که در این روند نیاز به آب مقطر برای برقراری تعادل الکترولیتی باطری ها است.

وی افزود: در این رابطه برای ساخت آب مقطر از دستگاه آب مقطرگیری در مراکز استفاده می شود که در این دستگاه برای خنک سازی بخار از مسیر آبی که در حال جریان اطراف لوله های بخار استفاده می شود.

حبیبی خوراسگانی بیان داشت: بر اساس طرح تأیید شده از این آب خنک کننده استفاده مجدد می شود، به این صورت که در یک مخزن جمع آوری و با استفاده از یک پمپ مجدداً به سیستم تزریق می شود.

وی ادامه داد: با اجرای طرح فوق در طول ۲۴ ساعت به میزان ۴ متر مکعب آب صرفه جویی می شود.
کد مطلب: 17031