مختارپور در آئین رونمایی "آئینه‌گردانی":
گواهی رهبر انقلاب به تولد سبک تازه‌ای از شعر فارسی
علیرضا مختارپور در نشست معرفی کتاب آئینه‌گردانی گفت: رهبر انقلاب اسلامی تاکید داشته‌اند به‌همت شاعران معاصر ایران می‌توان ظهور و بروز سبک تازه‌ای از شعر را در ایران معاصر هویدا شده دید.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۴
 
گواهی رهبر انقلاب به تولد سبک تازه‌ای از شعر فارسی
 
علیرضا مختارپور در نشست معرفی کتاب آئینه‌گردانی گفت: رهبر انقلاب اسلامی تاکید داشته‌اند به‌همت شاعران معاصر ایران می‌توان ظهور و بروز سبک تازه‌ای از شعر را در ایران معاصر هویدا شده دید.

به گزارش تحریرنو، آیین معرفی و رونمایی از کتاب "آئینه‌گردانی" شامل مجموعه‌ی اشعار قرائت‌شده توسط شاعران آیینی در محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی شب گذشته در حوزه‌ی هنری برگزار شد.

در این مراسم، محسن مومنی‌شریف، رئیس حوزه‌ی هنری در سخنانی عنوان کرد: نقش رهبر انقلاب اسلامی در رشد و تعالی شعر معاصر نقشی ممتاز و بی‌بدیل است. در روزگاری که تلقی برخی از مدیران از شعر عوامانه و مخرب بوده است، ایشان از حیثیت شعر دفاع کرده و از تمام امکانات‌شان برای معرفی آن بهره برده‌اند. نگاه ایشان به شعر و شاعران هیچ‌گاه تشریفاتی نبوده بلکه آن‌ها را باور داشته و همواره از اهمیت شعر و شاعری یاد می‌کنند تا جایی‌که از شعر به‌عنوان ثروت ملی نام می‌برند.

مومنی شریف ادامه داد: ملت بدون شعر اگر بی‌آرمان نباشد، حتما در معرفی آرمان‌هایش ناتوان خواهد بود. شاعران پاس‌دارانِ هویت ملت‌ها هستند و فراتر از آن مدافعان کشورشان.

رئیس حوزه‌ی هنری تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی نخستین کسی بودند که در روزهای شلوغ و پرالتهاب ابتدای انقلاب به‌سراغ شاعران رفتند و از آنان خواستند که به انقلاب کمک کنند. خود ایشان عنوان داشتند که در روزهای اوج انقلاب هر وقت که فرصت استراحتی به‌دست می‌آوردند در جلسات شعر حوزه‌ی هنر و اندیشه اسلامی شرکت و از دوستان می‌خواستند تا با ابزار شعر از آرمان‌های انقلاب دفاع کنند.

در ادامه‌ی این مراسم، علیرضا مختارپور معاون موسسه‌ی پژوهشی فرهنگی امام خمینی (ره) دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌اله العظمی خامنه‌ای نیز در سخنانی عنوان کرد: هر ساله در نیمه‌ی ماه مبارک رمضان و در شب ولادت امام حسن (ع) تعدادی از شاعران میهمان رهبر انقلاب هستند که داستان این مجالس بسیار شنیدنی است. می‌دانیم که رهبر انقلاب از سال‌های دور در جلسات شعرخوانی شرکت کرده و نقل شعر می‌کرده‌اند که این جلسات بعد از انقلاب شکل دیگری گرفت، در آغاز داستان نیز خوانده می‌شد.

مختارپور ادامه داد: کتاب آئینه‌گردانی شامل ۲۷۴ شعر از ۱۸۶ شاعر که طی سالهای ۶۸ تا ۹۲ و طی ۹ دیدار شاعران با رهبری قرائت شده است. در این فاصله زمانی ۱۰ سخن‌رانی از ایشان نیز درباره‌ی شعر مطرح شده که من از میان آن‌ها در مقاله‌ای ۳۷ نکته را استخراج کرده‌ام.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب در باب بررسی شعر نخست همواره خرسندی‌شان را از رشد شعر و ظهور شاعران جوان عنوان کرده‌اند و افزوده‌اند ظهور و بروز سبک تازه‌ای از شعر در ایران معاصر هویدا شده است و با همت شاعران این دوران، تاریخ می‌تواند در آینده سبک جدیدی از شعر را برای ایران بشمارد و البته ایشان همیشه توصیه می‌کردند که شاعران نباید به‌وضع موجود قانع شوند و تلاش‌شان را کم کنند.

دبیرکل نهاد کتاب‌خانه‌های عمومی کشور ادامه داد: مقام معظم رهبری همیشه در بحث شعر به مضمون و زبان و محتوا توجه فراوانی می‌کنند و در بعد شاعری نیز اشاره دارند به عواطف شخصی، احساسات بشری و اندیشه و تفکر شاعر و تاکید می‌کنند که شاعران باید سه بخش معارف دینی، معارف انقلابی و بصیرت درباره‌ی مسائل روز ایران را در خود تقویت کنند.

مختارپور هم‌چنین گفت: به باور رهبر معظم انقلاب، شاعران ایران نخست در برابر خداوند که چنین قریحه‌ای را به آن‌ها داده است مسئول هستند و سپس در برابر اسلام، تشیع و پس از آن انقلاب اسلامی و پس از آن در برابر حوادث جهانی. ایشان بارها عنوان کرده‌اند که شاعر بی‌طرف نیست و حتما باید از جبهه‌ی حق و طرف‌دار آن باشد.

وی هم‌چنین گفت: رهبری همیشه به‌حفظ ارتباط با محافل سالم شعری تاکید داشته و دوری از پوچی و ابتذال اخلاقی در شعر را به شاعران تذکر جدی داده‌اند.
کد مطلب: 3774