رئیس کمیته کودک و نوجوان ستاد دهه فجردرخصوص برنامه های استانی این کمیته در دهه فجرگفت: مسابقاتی با روز شمار انقلاب در حوزه های کتاب، فیلم، داستان، سرود و تئاتر برگزار می شود و یادواره شهدای دانش آموز نیز در مراکز ۹۲۰گانه برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرنگارتحریرنو، نشست رسانهای برنامههای کمیته کودک و نوجوان ستاد دهه فجرانقلاب اسلامی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان صبح امروز ۶ بهمن ماه ۱۳۹۴ با حضور"علیرضا حاجیان زاده" مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و اصحاب رسانه در سازمان تبلیغات اسلامی برگزارشد.
دراین نشست خبری"علیرضا حاجیان زاده" رئیس کمیته کودک و نوجوان ستاد دهه فجر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اظهارداشت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان انتقال ارزش های انقلاب اسلامی به کودکان و نوجوانان در قالب فعالیت های فرهنگی، هنری و ادبی را به زبان کودکانه و به صورت غیرمستقیم رسالتی خواند که با همراهی مربیان توانمند و آگاه خود محقق می سازد.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تصریح کرد: با توجه به این که برنامه های روز هجدهم با عنوان "انقلاب اسلامی، معنویت گرایی، حاکمیت ارزش ها، فرهنگ و تمدن نوین اسلامی" به کمیته های قرآن، کودک و نوجوان و انجمن های اسلامی سپرده شده است.
وی خاطرنشان کرد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان مسئول کمیته کودک و نوجوان با هماهنگی و همکاری اعضای کمیته در ایام الله دهه فجر به اجرای برنامه های متنوع و جذاب به صورت غیرمستقیم وظایف خود را در ترویج مفاهیم انقلاب انجام می دهد و مفاهیم انقلاب و موضوع های دینی را با تشکیل یک اتاق فکر به گونه ای طراحی می کنیم که این مفاهیم در شیرازه همه برنامه ها وجود داشته باشد و این اتاق فکر مفاهیم موردنظر را استخراج کرده و در اختیار قصه گویان، فیلمنامه نویسان و تهیه کنندگان قرار می دهد تا در تولیدا هنری به شکل غیرمستقیم به جریان افتد.
حاجیان زاده درخصوص فعالیت های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای مقابله با تهاجم فرهنگی دنیای غرب و شبکه های اجتماعی و ماهواره عنوان داشت: سیاست ما در این زمینه مقابله نیست بلکه با ارائه جذابیت های کانون تلاش می کنیم تا خود کودکان و نوجوانان انتخاب کنند و با توجه به اینکه ممانعت در چنین مواردی جواب نمی دهد لذا خود به دنبال راه اندازی شبکه های اجتماعی با عنوان "پورتال ویژه کودک" هستیم و امیدواریم تا پایان سال این پورتال رونمایی شود.
وی افزود: با استفاده از فناوری های جدید می توان در این حوزه ها معادل سازی کرد تا کودکان و نوجوان جذب چنین برنامه هایی شوند و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که در آستانه پنجاهمین سالگرد تاسیس قرار دارد، در ابتدای انقلاب دارای ۲۰۰ مرکز فرهنگی هنری بود و پس از انقلاب به بیش از ۹۲۰ مرکز افزایش یافته و در شرایط بین المللی و داخلی در زمینه های فیلم، سینما، کتاب، تئاتر، اسباب بازی و سرگرمی های سازنده پیشرفت های خوبی داشته است.
مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از افتتاح ۲۶ مرکز فرهنگی هنری خبر داد و گفت: این مجتمع های فرهنگی به شکل ثابت یا سیار در ۱۳استان راه اندازی خواهد شد و برخی از این طرح ها مربوط به سفر رهبر معظم انقلاب به برخی از استان هاست که در استان های آذربایجان شرقی، اصفهان، بوشهر ، خراسان شمالی، قم، کردستان، کرمان، کرمانشاه، گلستان، مازندران، هرمزگان، همدان و یزد آغاز به کار می کنند.
وی یادآورشد: ۵۴ کتاب پرمخاطب کانون که مورد استقبال مخاطبان بوده رونمایی خواهند شد،که این کتاب ها مربوط به ۴۰ تا ۴۵ سال گذشته است و از میان ۲ هزار کتاب یکصد عنوان شامل ۲۳ رمان و ۷۰ کتاب کودک را در دستور کار خود قرار داده که در ایام دهه فجر از ۵۴ عنوان رونمایی خواهد شد و تا پایان سال این صد عنوان در بازار کتاب عرضه می شود.
رئیس کمیته کودک و نوجوان دهه فجر تاکید کرد: هجدهمین جشنواره بین المللی قصه گویی در دو بخش رقابتی و جنبی در تهران برگزار می شود که در بخش رقابتی مربیان فرهنگی، هنری، ادبی و قصه گویان آزاد داخلی و خارجی شرکت کردند و بخش جنبی نیز به قصه گویی پدربزرگ ها، مادر بزرگ ها و معرفی و تجلیل از مروجان قصه گویی اختصاص دارد.
وی ابرازداشت: ۳۱۶ قصه گوی برگزیده این دوره از جشنواره از میان هزار و ۷۰۰ قصه گوی شرکت کننده در مرحله استانی به مرحله داوری رسیدند و در بخش رقابتی نیز ۲۰ قصه گوی انتخاب شده در روزهای برپایی جشنواره برای کسب رتبه های اول تا سوم قصه گویی تلاش خواهند کرد و در بخش غیررقابتی و تقدیری ۱۰ قصه گوی منتخب در جشنواره حضور دارند و چهار قصه گوی برگزیده سیزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) به این جشنواره دعوت شدند تا با بیان قصه های آموزنده از آن امام همام، زمینه ساز ترویج فرهنگ رضوی شوند.
حاجیان زاده ازهمکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای برپایی هفته های دوستی کودکان در کشورهای خبرداد و اضافه کرد: امسال برنامه های ویژه ای برای هفته دوستی کودکان ایران و بلغارستان درنظر گرفته شده که در بخش نمایشگاهی آن ۱۲۰ عنوان کتاب به نمایش گذاشته شد و مجموعه ای از فیلم های پویانمایی کانون پرورش فکری در ایام دهه فجر در سینما کانون در خیابان خالد اسلامبولی به صورت رایگان نمایش داده می شود که صبح ها دانش آموزان مدارس با ثبت نام قبلی و بعدازظهرها کودکان و نوجوانان به همراه خانواده می توانند به تماشای این فیلم بنشینند.
وی ادامه داد: ما اجرای تئاتر عروسکی به صورت رایگان را نیز خواهیم داشت و این برنامه ها در سالن غدیر در مرکز آفرینش های فرهنگی و هنری تهران در خیابان حجاب به روی صحنه خواهد رفت.
برگزاری مسابقه عکس در پورتال کودک ۲۴، اجرای برنامه تلویزیونی نقل و نبات با ارائه برنامه هایی با موضوع انقلاب مانند سرود، موسیقی و مسابقه پیامکی، گرامی داشت لحظه تاریخی ورد حضرت امام خمینی(ره) در مرقد مطهر امام (ره) ، برگزاری برنامه حاملان قرآن و حضور مربیان قصه گوی کانون در مدارس تهران از دیگر برنامه هایی است که به گفته حاجیان زاده در ایام الله دهه فجر برگزار خواهد شد و برپایی کارگاه های هنری، رصد خورشید بر بام مرکز آفرینش های فرهنگی و هنری، مسابقه نقاشی و نشست برای مربیان کانون از برنامه هایی است که در ایام پیروزی انقلاب اسلامی برگزار می شود.
وی با اشاره به عضویت سازمان بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی(ره)، گروه کودک و نوجوان رادیو ایران، گروه کودک و نوجوان شبکه ۲ سیما، گروه کودک و خردسال شبکه پنج سیما و انتشارات مدرسه به معرفی برنامه های این دستگاه ها پرداخت.
حاجیان زاده درخصوص برنامه های استانی این کمیته در دهه فجر هم تصریح کرد: مسابقاتی با روز شمار انقلاب در حوزه های کتاب، فیلم، داستان، سرود و تئاتر برگزار می شود و یادواره شهدای دانش آموز نیز در مراکز ۹۲۰گانه برگزار خواهد شد و غرفه هایی در مسیرهای راهپیمایی ۲۲ بهمن در سراسر کشور طراحی شده تا کودکان و نوجوانان به همراه خانواده و با نشاط و خاطره ای به یادماندنی حضور پیدا کنند.