در دومین روز هفته گرامیداشت علوم و فناوری صنعت چاپ مطرح شد؛
توجه به سرمایه انسانی و دانشگاهی در صنعت چاپ فراموش شده است
رئیس انجمن علمی صنعت چاپ ایران از صنعت چاپ به عنوان صنعت فوق پیشرفته و جزو صنایع اول دنیا نام برد و تاکید کرد: این در حالی است که جایگاه واقعی این صنعت در ایران فراموش شده است.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۱ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۲۸
 
توجه به سرمایه انسانی و دانشگاهی در صنعت چاپ فراموش شده است
 
رئیس انجمن علمی صنعت چاپ ایران از صنعت چاپ به عنوان صنعت فوق پیشرفته و جزو صنایع اول دنیا نام برد و تاکید کرد: این در حالی است که جایگاه واقعی این صنعت در ایران فراموش شده است.

به گزارش تحریرنو از روابط عمومی انجمن علمی صنعت چاپ ایران در نشست تخصصی "علوم و فناوری چاپ؛ ارتقاء سرمایه های انسانی و اجتماعی" که توسط این انجمن در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد فرصتها و چالش های صنعت چاپ ایران در زمینه سرمایه های اجتماعی و منابع انسانی بررسی شد.

مهندس محمد بیطرفان (رییس انجمن علمی و فناوری چاپ ایران) گفتمان سازی در صنعت چاپ را یکی از برنامه های مهم این انجمن عنوان کرد و اظهار داشت: با وجود نیرو های توانمند و فنی در صنعت چاپ، متاسفانه توجه به سرمایه های انسانی در این صنعت مورد غفلت واقع شده است.

غلامرضا شجاع(مدیر عامل شرکت تعاونی لیتوگرافان ایران و نماینده تام الاختیار تشکلهای سراسر کشور) نیز در این گردهمایی تخصصی با اشاره به اینکه صنعت چاپ مادر همه صنایع محسوب می شود خاطرنشان کرد: صنعت چاپ در آمریکا صنعت سوم این کشور و در فرانسه جزو پنج صنعت اصلی است و این در حالی است که تا سه ماه پیش در ایران "چاپ" به عنوان "صنعت" محسوب نمی شد و زیر نظر وزارت ارشاد بود و از برج سوم سال ۱۳۹۶زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گرفت و به عنوان صنعت تلقی گشت.

وی با تاکید بر اینکه این صنعت با همه اهمیتش به شدت نیازمند حمایت مسئوولان است خاطرنشان کرد: صنعت چاپ مادر همه صنوف و صنایع است و صادرات، بازاریابی و توسعه اشتغال و کارآفرینی و ... درر این صنعت می تواند فرصت های بسیاری را برای کشورمان به همراه داشته باشد.

شجاع به چالش های این صنعت در ایران اشاره کرد و گفت: متاسفانه در ۱۰ سال گذشته به دلیل سیاست‌های غلط دولت دهم و عدم توجه کافی دولت یازدهم ۳۰ هزار نفر از افراد شاغل حوزه چاپ ریزش داشته‌ و بیکار شده‌اند.

دکتر مهرداد بیات استاد دانشگاه علم و صنعت نیز در این همایش با اشاره به اینکه سابقه صنعت چاپ در دنیا از جمله چاپ گوتنبرگ بیش از پانصد سال سابقه دارد خاطرنشان کرد: این در حالی است که تازه به فکر افتادیم که باید در مقاطع کارشناسی ارشد باید نیرو تربیت کنیم و باید به ارتباط دانشگاه و صنعت و جامعه اهمیت بدهیم.

وی با اشاره به اینکه بحث منابع انسانی و سرمایه های اجتماعی( social capital ) دو بحث جداگانه و لازم و ملزوم هم هستند گفت: درسرمایه های اجتماعی کارکرد ، ساختار، شبکه های اجتماعی و مشارکت عمومی از اصلی ترین مباحث سرمایه های اجتماعی هستند.

وی بر بحث آموزش مستمر در این صنعت تاکید کرد و گفت: در صنعت چاپ با آموزش مستمر می توان مباحث چاپ سبز را راه اندازی جایگزین و راه اندازی کرد و از مرکب های گیاهی به جای شمیایی استفاده کرد چرا که گوتنبرگ در سال ۱۴۲۸ ماشین چاپ را اختراع کرد و به علت کج فهمی و بدفهمی و نبود آموزش سرمایه های اجتماعی و جمعی این امر در سال ۱۳۹۴ یعنی بیش از ۵۰۰ سال بعد باید در ایران موفق بشویم فارغ التحصیل رشته چاپ را در مقطع فوق لیسانس از دانشگاه داشته باشیم .چرا؟چون این همدلی و هم فکری و جوانه های بحث سرمایه های اجتماعی در کشور ما زده نشده و همواره چاپ فراموش شده است.

مهندس علیرضا نجفی استاد دانشگاه فنی و حرفه ای ایران نیز در این نشست در سخنرانی خود با عنوان سرمایه های اجتماعی و نقش آموزش در ایجاد و رشد آنها گفت: یکی از مشکلات این صنعت نبود یک تشکل و انجمن توانمند و با ظرفیت های علمی و دانشی بود که خوشبختانه این مهمئ با ایجاد انمن علمی صنعت چاچ در کشور محقق شده است.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه صنعت چاپ یک صنعت خاص است اظهار داشت: باید تلاش کنیم سرمایه و منابع انسانی صنعت چاپ بتواند نقش واقعی خود را در رونق و توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور ایفا نماید و در این زمینه نقش نیروی انسانی تحصیلکرده و نقش آموزش های مهارتی سیار مهم است.

رضا رضایی پیشکسوت چاپ و به عنوان کسی که برای اولین بار روتوگرافی را در کشورمان بنیان نهاد نیز در این همایش دل پردردی داشت و گفت: متاسفانه این صنعت خیلی دیر به عنوان صنعت لحاظ شد و همین امر یکی از دلایل عقب ماندگی آن در کشور است.

وی با تاکید بر ارتقاء سرمایه های انسانی در این صنعت اظهار داشت: تربیت نیروی انسانی ماهر، مهارت دیده و دانشگاهی در این صنعت بسیار مهم است و باید تلاش کنیم توجه همه صنوف و صنایع به این صنعت جلب شود.

رضایی تولید، صادرات موفق ، سلامت مورد نیاز جامعه و ... را مدیون توجه به صنعت چاپ عنوان کرد و گفت: این صنعت می تواند حرف های بسیاری برای گفتن داشته باشد به شرط آنکه به جایگاه واقعی آن به عنوان یک صنعت حیاتی توجه کنیم.

گفتنی است ذکر فضائل مولا امیر المومنین علی ع از دیگر برنامه های این همایش بود.
کد مطلب: 12929