حمید قبادی اعلام کرد:
لباس پل ارتباطی بین فرهنگ‌ها تلقی می‌شود
دبیرکارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی به مشارکت کارگروه مُد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با سایر نهادهای مرتبط اشاره کرد و گفت: باید در جهت احیای پوشاک اقوام ایرانی موثرعمل کنیم.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۰۴
 
لباس پل ارتباطی بین فرهنگ‌ها تلقی می‌شود
 
دبیرکارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی به مشارکت کارگروه مُد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با سایر نهادهای مرتبط اشاره کرد و گفت: باید در جهت احیای پوشاک اقوام ایرانی موثرعمل کنیم.

به گزارش خبرنگار تحریرنو، نشست خبری جشنواره‌ی پوشاک اقوام ایرانی "جشنواره پیوند" صبح امروز دوشنبه ۳۰ آذر‌ماه ۹۴ با حضور حمید قبادی (دبیر کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، محمدعلی معلم‌دامغانی (رئیس فرهنگستان هنر)، اکرم پوراکی (سرپرست موسسه‌ی فرهنگی هنری صبا) و اصحاب رسانه در فرهنگستان هنر برگزار شد.

دراین نشست خبری حمید قبادی، دبیر کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: یکی ازسیاست‌های مهم کارگروه سامان‌دهی مد و لباس، هم‌کاری مشترک با نهادهای دولتی و غیردولتی و عمومی است و طی این مدت هم تلاش کرده تا با برنامه‌های متعدد و متنوع از رویدادهای مختلف فرهنگی حمایت کرده و به‌نوعی سیاست محوری ایجاد نگرش منطقی به‌موضوع مد و لباس را به‌نوعی در کشور عملیاتی کند.

دبیر کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: لباس نقش موثر و سرنوشت‌ساز و پل ارتباطی بین فرهنگ‌ها تلقی می‌شود. علاوه بر کارکردهای متعدد که قبلا برشمردیم، به‌نوعی این مقوله کمک می‌کند که سنت‌ها و فرهنگ‌های دیگر بروز و ظهور پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: در این جشنواره تعدادی از استان‌ها مشارکت دارند و قرار است تعداد این استان‌ها در دوره‌های بعدی، افزایش داشته باشد؛ طوری که بتوانیم نقش لباس را در سنت‌های مختلف زندگی در جغرافیای ایران را ترسیم کنیم و طبیعتا فرهنگستان هنر کشور به‌عنوان یک نهاد مهم فرهنگی نقش بسزایی دارد و در کنار سایر دستگاه‌ها می‌تواند نقش‌آفرین باشد تا مفهوم بلند را در این جشنواره تبیین کنیم.

دبیر کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان داشت: ما در اکثر جشنواره‌های بزرگ، لباس اقوام نقش مهمی دارد، اما تاکیدی که داریم این است که به‌سمتی برویم، این لباس قالب کاربردی بگیرد و به‌ویژه همشهریان هر استان با کمال افتخار لباس محلی‌شان را بر تن کنند و تعدادی از استان‌های کشور در مقوله‌ی لباس و پوشاک خاص اقوام آن استان شرکت دارند که این تعداد در حال افزایش است به طوری که در چشم‌انداز آتی، می‌توانیم نقشه‌ای از تاثیر و استفاده لباس در سنت‌های مختلف زندگی و جغرافیای ایران را ترسیم کنیم.

قبادی، با اشاره به مشارکت کارگروه مُد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با سایر نهادهای مرتبط برای رسیدن به اهداف هدف‌مند و توسعه‌ی پایدار ابراز داشت: این کارگروه برای پیش‌برد برنامه‌های هدف‌مند و توسعه‌ی پایدار با بسیاری از نهادها و سازمان‌هایی که دغدغه‌ی مشترکی در این زمینه دارند، هم‌کاری داریم تا بتوانیم به‌سمتی حرکت نماییم تا به قالب‌‌های کاربردی برسیم و در جهت احیای پوشاک اقوام ایرانی موثر عمل کنیم.

محمد‌علی معلم‌دامغانی، رئیس فرهنگستان هنر در ادامه‌ی نشست خبری پوشاک اقوام ایرانی "جشنواره پیوند" اظهار داشت: شاید این سوال پیش بیاید که جشنواره‌ی پیوند چه ربطی به پوشاک دارد اما این دو با هم مرتبط هستند و همه‌ی ما می‌دانیم جشن در لغت فارسی ستایش است و از یَشم که همان کلمه‌ی یزد است باقی مانده، شهری که در آن سپاس ایزد را به‌جای می‌آوردند و هنوز هم به جای می‌آورند.

وی در پایان گفت: دو نگاه پدیده‌ی شگفت پوشاک و پیوند را کنار هم قرار دادیم تا خداوند را سپاس گوییم. خدا و رسول خدا در قرآن و اسلام نیز از پیوند به‌عنوان پوشاک یاد می‌کنند. مردها لباس زنان و زنان لباس مردان هستند همان‌طور که لباس ما را از گزند سرما و گرما محفوظ می‌کند مرد و زن نیز چنین نسبتی به‌هم دارند. جشنواره‌ی پیوند یک ضرورت بزرگ است و چند مساله را گوش‌زد می‌کند که حیات در خطر است.

اکرم پوراکی سرپرست موسسه‌ی فرهنگی هنری صبا در ادامه این نشست خبری اظهار داشت: به‌مناسبت هفته‌ی وحدت، جشنواره‌ی پیوند در ساعت ۹ صبح روز ۶ دی‌ماه در موسسه‌ی فرهنگی هنری آسمان آغاز به‌کار می‌کند و در مراسم گشایش این جشنواره، آئین سنتی خواستگاری تا ازدواج قوم لر از استان کهگیلویه‌وبویراحمد به‌همان گویش به‌صورت زند‌ه اجرا می‌شود.

سرپرست موسسه‌ی فرهنگی هنری صبا یادآور شد: از دیگر برنامه‌های این جشنواره برپایی نمایشگاهی از پوشش و نمایش آئین سنتی ۱۸ قوم خواهد بود که می‌توان به آئین استان‌های آذربایجان‌شرقی، آذربایجان‌غربی، خراسان‌شمالی، رضوی و جنوبی، البرز، زنجان، سیستان‌وبلوچستان، کرمان، فارس، کرمانشاه، خوزستان و بوشهر اشاره کرد.

وی در پایان گفت: علاوه بر این، طی دو روز متوالی در ۷ و ۸ دی‌ماه کارگاه آموزشی از لباس اقوام ایرانی را خواهیم داشت که کارگروه همه‌ی استان‌ها حضور دارند. در این کارگاه‌ها آئین سنتی و پوشش اقوام و اصطلاحات و گویش محلی آموزش داده می‌شود.

بنابر این گزارش، مراسم افتتاحیه‌ی جشنواره‌ی پوشاک اقوام ایرانی "جشنواره پیوند"، ششم دی‌ماه سال‌جاری، در نگارخانه‌ی آسمان برگزار می‌شود. این جشنواره تا ۱۶ دی‌ماه به‌جز روزهای تعطیل از ساعت ۱۰صبح تا ۱۸ برگزار می‌شود.
کد مطلب: 3810