در مراسم آغاز به‌کار مدرسه‌ی اینترنتی خواندن انجام شد:
ثبت‌نام دبیرکل نهاد به‌عنوان نخستین شرکت‌کننده
نخستین دوره‌ی مدرسه‌ی اینترنتی خواندن با حضور دبیرکل نهاد کتاب‌خانه‌های عمومی کشور آغاز به‌کار کرد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۹ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۱۷
 
ثبت‌نام دبیرکل نهاد به‌عنوان نخستین شرکت‌کننده
 
نخستین دوره‌ی مدرسه‌ی اینترنتی خواندن با حضور دبیرکل نهاد کتاب‌خانه‌های عمومی کشور آغاز به‌کار کرد.

به گزارش تحریرنو به‌نقل از روابط‌عمومی نهاد کتاب‌خانه‌های عمومی کشور، نخستین دوره‌ی "مدرسه اینترنتی خواندن" با حضور علیرضا مختارپور (دبیر‌کل نهاد)، دکتر مهردخت وزیرپور‌کشمیری (مشاور دبیرکل)، امین متولیان، (معاون برنامه‌ریزی، پژوهش و فن‌آوری اطلاعات)، جمعی از مدیران نهاد کتاب‌خانه‌های عمومی کشور و اهالی رسانه، صبح امروز، دوشنبه ۹ آبان در سالن کنفرانس کتاب‌خانه‌ی مرکزی تهران (پارک شهر) برگزار شد.

علیرضا مختارپور در ابتدای این نشست با اشاره به فرازهایی از دومین نامه‌ی مقام معظم رهبری خطاب به جوانان غربی که روز گذشته توسط رسانه‌ها منتشر شد، گفت: جهان اسلام، تاثیر زیادی در رشد علوم در غرب داشته است. در بخشی از نامه‌ی دوم مقام معظم رهبری اشاره شده است که جهان غرب در قرون گذشته از تمدن اسلامی، بهره‌های بسیار برده است. جهان اسلام (در انتقال علوم)، میزبان خوبی برای غربیان بوده است و کشور ایران به‌عنوان بخشی تاثیرگذار در گسترش فرهنگ اسلامی، تاثیر زیادی بر گسترش علوم در میان غربیان داشته است.

وی در ادامه با بیان پرسشی ادامه داد: مردم ما به‌ویژه نسل جوان و آینده‌ساز کشور، چه اندازه از گذشته‌ی افتخار‌آمیز تمدن شکوه‌مند ایرانی اسلامی خود، اطلاع دارند؟ آیا می‌دانند زمانی‌که برخی کشورهای غربی، دوران سیاهی و ظلمت قرون وسطی را طی می‌کرد در ایران، افرادی مانند بوعلی سینا، خوارزمی، بیرونی، رازی و خواجه نصیر و... به نشر علم می‌پرداختند؟

دبیرکل نهاد با اشاره به تعبیری از مقام معظم رهبری در تایید این مطلب، گفت: هم‌زمان با قرون وسطی در غرب، تمدن اسلامی در جهان اسلام، رشد و شکوفایی زیادی داشته است. مقام معظم رهبری در سخن‌رانی برای روسای دانشگاه‌ در ۲۰ آبان‌ماه با اشاره به کتاب "تاریخ علم" اثر جرج سارتن و "تاریخ علوم" اثر پی‌یر روسو، این مطلب را تایید کرده‌اند. هم‌چنین ایشان در سخن‌رانی دیگری با اشاره به کتاب "تمدن اسلامی در قرن چهارم" اثر آدام متز، بار دیگر به این مطلب اشاره کرده‌اند.

مختارپور با اشاره به اهمیت یادآوری گذشته پرافتخار ایران در تشویق جوانان به بازآفرینی آن دوران، ادامه داد: افتخار به گذشته، اگر به بازسازی آن منجر نشود، بی‌فایده است و تفاخر بی‌پایه محسوب می‌شود. اما همین اطلاع از گذشته، می‌تواند برای تشویق جوانان به بازآفرینی آن تمدن عظیم، مفید باشد.

وی ایجاد آگاهی در جامعه را از مهم‌ترین اهداف ارگان‌های فرهنگی مانند نهاد کتاب‌خانه‌های عمومی کشور دانست و اظهار کرد: هدف از فعالیت نهاد کتاب‌خانه‌ها در کشور، تنها گسترش کتاب‌خوانی نیست. هدف نهایی ما رسیدن به جامعه‌ای متمدن و پیش‌رفته، با اخلاقی اسلامی و فرهنگی است که روابط آن بر پایه‌ی اسلام و انسانیت باشد و یکی از مقدمات رسیدن به چنین جامعه‌ای، ارتقای سطح آگاهی در میان مردم است.

دبیرکل نهاد کتاب‌خانه‌های عمومی کشور، مطالعه را برای همه اقشار جامعه لازم و ضروری دانست و تصریح کرد: افراد جامعه می‌توانند پس از گذراندن واحدهای درسی در هر نهاد و دستگاه دولتی یا عمومی، مشغول به‌کار شوند اما علم و آگاهی به این شکل، گسترش نمی‌یابد. علم و آگاهی زمانی گسترش می‌یابد که فرد کتاب بخواند، مطالب خوانده شده را درونی کند و به آن عمل کند. آگاهی اگر در انسان درونی شود و به شکل باور درآید، رفتار وی را دست‌خوش تغییر می‌کند و به این شکل خود را در جامعه نشان خواهد داد.

وی در تشریح اصول فعالیت دوره‌ی کنونی مدیریت نهاد کتاب‌خانه‌های عمومی کشور، ادامه داد: ما در دوره‌ی جدید، خود را نسبت به استفاده از آخرین دست‌آوردهای علمی و تحقیقاتی در حوزه‌ی علم اطلاعات و دانش‌شناسی، موظف می‌دانیم و در این راه از مشاوره اساتید و ارتباط مداوم با آنان بهره‌مند می‌شویم.

مختارپور افزایش مهارت‌های حرفه‌ای کتاب‌داران را از دیگر اصول مورد توجه در دوره‌ی جدید خواند و ادامه داد: کتاب‌داری، یک مهارت است. چه‌گونگی انتخاب کتاب، چگونه خواندن آن، یادداشت‌برداری از کتاب و معرفی و نقد آن از مهم‌ترین مهارت‌های مورد نیاز یک کتابدار است تا بتواند با اتکا به آن، مراجعین کتابخانه را به درستی راهنمایی کند.

وی با تاکید بر اصل "گسترش عدالت در بهره‌گیری" به‌عنوان یکی دیگر از اصول نهاد کتاب‌خانه‌های عمومی کشور در دوره‌ی کنونی گفت: حضور همه‌ی کتاب‌داران سراسر کشور در دوره‌های آموزشی، نیاز به‌صرف زمانی طولانی دارد و برگزاری این دوره‌ها به‌شکل اینترنتی، امکان حضور آسان همه‌ی کتاب‌داران در این دوره‌ها را در زمانی نزدیک، فراهم می‌کند.

دبیرکل نهاد ضمن اعلام خبری مبنی بر آغاز به‌کار دوره آموزشی اینترنتی "مشاوره کتابدار" در ماه‌های آینده تصریح کرد: دوره‌های آموزش اینترنتی کتاب‌داران، تنها به حوزه‌ی معاونت پ‍ژوهشی محدود نمی‌شود و طی ماه‌های آینده، شاهد برگزاری دوره‌های اینترنتی "مشاوره کتابدار" خواهیم بود.

مختارپور ادامه داد: برگزاری نشست‌های کتاب‌خوان در سراسر کشور، برپایی برنامه "به تماشای کتاب" و انواع همایش‌های مربوط و... از فعالیت‌هایی هستند که با هدف ارتقای علمی، فرهنگی و اطلاعاتی کتاب‌داران و رشد تخصصی بدنه‌ی نهاد کتاب‌خانه‌ها، پی‌گیری می‌شوند.

وی خطاب به کتاب‌داران گفت: مدیران و مشاورین نهاد کتاب‌خانه‌های عمومی کشور در حال پی‌گیری وظایف خود و ارتقای سطح علمی و معیشتی کتاب‌داران هستند و از کتاب‌داران نیز توقع دارم تا با مطالعه کتاب در ارتقای سطح معلومات و توانایی‌های خود، کوشا باشند.

گفتنی است در پایان این جلسه، علیرضا مختارپور به‌عنوان نخستین شرکت‌کننده‌ی "مدرسه اینترنتی خواندن" در این سامانه نام‌نویسی کرد.
کد مطلب: 3479