مومنیشریف در نشست خبری اعلام کرد:
اجتماع اربعین زمینهساز وحدت امت اسلامی با محوریت ارزشهای قیام حسینی است
رئیس حوزهی هنری با اشاره به اینکه همایش ملی اربعین ۲۰ آبانماه در حوزهی هنری برگزار میشود، عنوان کرد: اربعین نقطهی عطف شکلگیری تمدن نوین اسلامی، زمینهساز وحدت و یادآور جهان آرمانی شیعیان است.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۱۸
رئیس حوزهی هنری با اشاره به اینکه همایش ملی اربعین ۲۰ آبانماه در حوزهی هنری برگزار میشود، عنوان کرد: اربعین نقطهی عطف شکلگیری تمدن نوین اسلامی، زمینهساز وحدت و یادآور جهان آرمانی شیعیان است.
به گزارش خبرنگار تحریرنو، نشست رسانهای همایش ملی اربعین، ظرفیتهای فرهنگی و تمدنی کنگرهی اربعین حسینی، پیشازظهر امروز (دوشنبه ۱۸ آبان) با حضور محسن مومنیشریف رئیس حوزهی هنری، سیدشهاب لاجوردی، دبیر اجرایی و مسعود معینیپور دبیر علمی همایش برگزار شد.
در ابتدای این نشست محسن مومنیشریف طی سخنانی عنوان کرد: از قدیم به بزرگداشت اربعین از سوی اولیا و بزرگان تاکید شده و پیادهروی اربعین جایگاه ویژهای در بین مسلمانان دارد، اما از ۱۲ سال پیش که رژیم صدام ساقط شد اتفاقی نوظهور برای پیادهروی رخ داد که برخی اعتقاد داشتند این رخداد ناشی از ممانعتهای رژیم بعثی برای برپایی مناسک دینی بوده است و بهزودی این موج خاموش خواهد شد.
وی در ادامه افزود: اما هرسال مشاهده کردیم که همایش اربعین باشکوهتر از سالهای قبل برگزار میشود و مخاطبان آن از مرزهای عراق فراتر رفتهاند. در سال گذشته مردم بیش از ۴۰ کشور در این رخداد دینی شرکت کردند و از ایران اسلامی نیز نزدیک به دو میلیون نفر در پیادهروی اربعین حضور داشتند.
مومنی با تاکید بر اینکه کسانی که نخستینبار این رستاخیز انسانی را تجربه کردند دچار بهت و شگفتی شدند و خود را در فضایی یافتند که متعلق به دنیای مادی نبود، اظهار داشت: پیادهروی اربعین یادآور جهان آرمانی شیعه و الهامبخش تمدن دینی و عقلانی اسلامی است. اربعین نقطهی عطف شکلگیری تمدن نوین اسلامی و زمینهساز وحدت امت اسلامی با محوریت قیام امام حسین (ع) است. بنابراین کنگرهی اربعین نشانهی شکست نظریهی برخورد تمدنها در عصر حاضر و در روزگاری است که اتوبان لیبرال دموکراسی و ایدئولوژیهای چپی به بنبست رسیده و جادهی نجف کربلا دنیا را بهسوی تمدن جدید سوق داده است.
رئیس حوزهی هنری با بیان اینکه نخبگان ما باید به تولید ادبیات و نظریه در این حوزه بپردازند توضیح داد: دنیای رسانهی غرب تلاش کرد این واقعه را نادیده بگیرد اما شکست خورد بنابراین در دو سال گذشته گزارشهایی را از نگاه خود منتشر و به تولید نظریه پرداخته است. در این راستا لازم بود متفکران حوزهی دین جهان اسلام ساکت ننشینند و به تولید محتوا بپردازند.
وی در پایان اظهار داشت: همایش ملی اربعین چهارشنبه ۲۰ آبان با ارائهی نظریات اندیشمندان اسلامی برگزار میشود. مجموعهی مقالات این کنگره بهصورت کتاب درآمده و در روز همایش رونمایی خواهد شد.
در ادامهی این نشست معینیپور عنوان کرد: افرادی که به پیادهروی اربعین مشرف شده باشند نمونههای ایثار، از خودگذشتگی، احسان و دیگر رفتارهای پسندیده انسانی را مشاهده کردند که امروز در بسیاری از جوامع بهصورت آرمانی و دست نیافتنی درآمده است.
معینیپور دربارهی مقالات همایش ملی اربعین توضیح داد: در مجموع مقالات معنویت، عقلانیت و مدنیت در بستر اربعین با سه هدف بازشناسی ظرفیتهای تمدنی مناسک دینی، تلاش برای طرح مسائل جدید در حوزهی علوم اجتماعی اسلامی و به میدان آمدن اندیشمندان علوم اجتماعی در شناخت پدیدهها در قالب کتاب منتشر شده است امیدواریم جلد دوم این مجموعه نیز پس از همایش تدوین شود.
وی دربارهی بخشهای مختلف کنگرهی اربعین توضیح داد: بخش نخست همایش صبح چهارشنبه ۲۰ آبان با سخنرانی محسن مومنیشریف رئیس حوزهی هنری، حججاسلام علیرضا پیروزمند، بابایی و رهدار به انضمام رونمایی از کتاب "مدنیت، عقلانیت، معنویت در بستر اربعین" و بخش دوم با سخنرانی حسین کچویان، علیرضا شجاعیزند و آیتاله محسن اراکی برپا خواهد شد. اختتامیهی کنگره نیز با سخنرانی حسن رحیمپورازغدی و روضهخوانی حاجعلی انسانی همراه است.