نوش آبادی؛
گفتمان و فرهنگسازی اولویت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفتمان و فرهنگ سازی را از اولویت برنامه های این وزارتخانه با توجه به نامگذاری سال جاری عنوان كرد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۳ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۲۶
 
گفتمان و فرهنگسازی اولویت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است
 
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفتمان و فرهنگ سازی را از اولویت برنامه های این وزارتخانه با توجه به نامگذاری سال جاری عنوان كرد.

به گزارش تحریرنو، حسین نوش آبادی روز دوشنبه در جمع اصحاب رسانه در محل دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی، با اشاره به نامگذاری سال جدید از سوی مقام معظم رهبری ادامه داد: معظم له سال ٩٥ را سال اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل نامگذاری فرمودند و بر عزم همه مسئولان كشور و مردم برای تحقق اقتصاد مقاومتی تاكید نمودند.

وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اجرای بندهای ١٩، ٢٠ و ٢١ سیاست های كلی ٢٤ گانه اقتصاد مقاومتی، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و دستور ریاست محترم جمهوری به همه وزارتخانه ها و دستگاه های اجرائی، گفتمان سازی و فرهنگ سازی برای تحقق سیاست های ابلاغی را سرلوحه كار قرار داده و بلافاصله اقدام به تدوین اهداف، سیاست ها و برنامه های كلی و عملیاتی اقتصاد مقاومتی نموده است.

معاون حقوقی، پارلمانی و امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: شفاف سازی اقتصاد و سالم سازی آن و جلوگیری از اقدامات، فعالیت ها و زمینه های فساد زا در حوزه های پولی، تجاری و ارزی تقویت فرهنگ جهادی در ایجاد ارزش افزوده، تولید ثروت، بهره وری، كارآفرینی، سرمایه گذاری و اشتغال مولد و اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به اشخاص دارای خدمات برجسته  تبیین ابعاد اقتصاد مقاومتی و گفتمان سازی آن بویژه در محیط های علمی، آموزشی و رسانه ای و تبدیل آن به گفتمان فراگیر و رایج ملی، از جمله سیاست های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری است كه در حوزه فرهنگ و هنر تعریف و ابلاغ شده است.

نوش آبادی گفت: شورای اقتصاد در جلسه ١٦/٤/٩٣ در راستای اجرای سیاست های كلی اقتصاد مقاومتی، پیشنهاد مشترك وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی، برنامه های عملیاتی این وزارتخانه را برای تحقق بندهای سه گانه مورد تائید و تصویب قرار داد.

وی افزود: چابك سازی ساختار و تشكیلات دستگاههای بخش فرهنگ، شفاف سازی در توزیع منابع دولتی، تدوین، اصلاح و بازنگری قوانین و مقررات در راستای سالم سازی و رفع موانع اقتصادی در بخش فرهنگ و هنر  تقویت فرهنگ جهادی در تولید ثروت، بهره وری، كارآفرینی و سرمایه گذاری با استفاده از ظرفیت های فرهنگی، هنری و رسانه ای – فراهم كردن زمینه ها و فرهنگ سازی برای اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به اشخاص دارای خدمات برجسته در این زمینه  تبیین مفهوم اقتصاد مقاومتی و ابعاد فرهنگی آن، گفتمان سازی و ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی با استفاده از ظرفیت ها و ابزارهای فرهنگی، هنری و رسانه ای، همكاری با نهادها و مراكز فرهنگی كشور برای بهره گیری حداكثری از ظرفیت های فرهنگی موجود، از سیاست های مصوب حوزه فرهنگ و هنر در تحقق بندهای ١٩ ، ٢٠ و ٢١ اقتصاد مقاومتی محسوب می شود.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: بازنگری و مهندسی فرآیندها و روش ها و ساختارها با هدف شفاف سازی و جلوگیری از زمینه های فساد، تدوین سازو كارها و روش های صرفه جویی و ساماندهی هزینه ها و افزایش قابلیت نظارت پذیری هزینه های حوزه فرهنگ و هنر  حمایت از مطالعات و پژوهش های كاربردی در راستای تبیین و شناسائی وضع موجود فرهنگ و اخلاق كار ، كارآفرینی و روحیه جهادی در فعالیت ها و ارائه راهكارهای مناسب برای بهبود و ارتقای شاخص های آنها از دیگر برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای عملیای كردن اقتصاد مقاومتی است.

نوش آبادی همچنین، بكارگیری ظرفیت های فرهنگی و هنری كشور برای ترویج فرهنگ جهادی، حمایت از آثار سینمائی، نمایشی رسانه ای، فرهنگی و تبلیغی در راستای بستر سازی برای گفتمان سازی و ترویج فرهنگ و روحیه كارآفرینی و سرمایه گذاری و اشتغال مولد حمایت از هنرمندان، اندیشمندان و نویسندگان برای تبیین و ترویج سیاست ها و ابعاد اقتصاد مقاومتی، ترویج الگو و سبك زندگی ایرانی  اسلامی، اصلاح الگوی مصرف و ارتقاء فرهنگ عمومی متناسب با الزامات و اهداف اقتصاد مقاومتی  بهره گیری ظرفیت شبكه های اجتماعی و مجازی و دیجیتال در راستای ترویج اهداف اقتصاد مقاومتی را از دیگر برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال ٩٥ برشمرد.

وی از دیگر این برنامه ها را، بهره گیری از ظرفیت فضاها و رخدادهای فرهنگی، دیپلماسی عمومی و فرهنگی با هدف كاهش تهدیدات خارجی و فعال سازی و بهره گیری از ظرفیت كانونهای فرهنگی هنری مساجد و سایر مجامع و كانون ها فرهنگی و موسسات مذهبی برای ترویج و تعمیق مبانی اعتقادی مرتبط با اقتصاد مقاومتی، همكاری با سایر نهادها و مراكز فرهنگی كشور برای بهره گیری از ظرفیت های فرهنگی موجود در راستای هم افزایی و اجرای برنامه های مشترك و جلوگیری از موازی كاری، كاستن از فعالیت های موازی در حوزه فعالیت های فرهنگی خارج از كشور و تلاش جهت تجمیع اینگونه فعالیت ها دانست.

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: طراحی و استقرار سامانه و نظام اطلاع رسانی دقیق در خصوص توزیع منابع ، برگزاری دوره های آموزشی ضمن خدمت و سایر برنامه های آموزشی از جمله برگزاری همایش ها، سخنرانی ها و جشنواره ها در خصوص تبیین شاخص های اقتصاد مقاومتی  حمایت از تولید فیلم های مناسب و مستند در زمینه ترویج فرهنگ و روحیه كارآفرینی و سرمایه گذاری و اشتغال مولد و مقابله با زمینه های فرهنگی با ناامنی اقتصادی و رانت جوئی و فساد از دیگر برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه اقتصاد مقاومتی است.

نوش آبادی ادامه داد: حمایت از رسانه های تخصصی مرتبط با اقتصاد مقاومتی و پژوهش های مرتبط با آن ، حمایت از آثار و تولیدات فرهنگی و هنری حرفه ای و فاخر متناسب با سبك زندگی ایرانی  اسلامی حمایت از كانونهای فرهنگی هنری مساجد و وبلاگ های مسجدی در جهت تولید و نشر محتوا  حمایت از برگزاری جشنواره ها و مسابقات در حوزه فضای مجازی و اقتصاد مقاومتی  برگزاری نمایشگاه های آثار هنرهای تجسمی در داخل و خارج از كشور و ساخت و اجرای سمفونی مشترك با كشورهای خارجی با هدف عرضه و اجرا در كشورهای مختلف جهان را می توان از دیگر برنامه های مصوب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در رابطه با اجرای اقتصاد مقاومتی برشمرد.

وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله دستگاه های پیشرو در حوزه اقتصاد مقاومتی است كه با اعتقاد راسخ به سیاست های ابلاغی تمام تلاش خود را در جهت تحقق این سیاست ها بكار خواهد گرفت.

برگزاری سومین همایش حقوق مالكیت معنوی در دولت یازدهم

وی اظهار كرد: این همایش در راستای اهداف فرهنگی و هنری رسانه ای كشور است كه حقوق پیام آورندگان و همچنین پیوند بدنه نخبگان با حوزه فرهنگ رعایت شود.

این همایش ۱۳ اردیبهشت ماه جاری از همایش هایی در حوزه دفاع از صیانت آثار مالكین و آثار هنری است كه از كشورهای مختلف برای حضور در این همایش دعوت شده است.

شكایت كردن حق قانونی همگان است

وی در ادامه در پاسخ به خبرنگاری درخصوص اظهارات روز گذشته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی كه گفته بود دولت یازدهم از هیچ رسانه‌ای شكایت نكرده است، این در حالی است كه ما شاهد خلاف این ادعا هستیم، اظهار داشت: شكایت كردن حق قانونی هر فردی است كه احساس كند به حق او تجاوز شده، چه این شخصیت حقیقی و چه حقوقی مانند دولت باشد.

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه كرد: مشی دولت تدبیر و امید همواره بر این بوده كه وقت خود را خیلی صرف این مسائل نكند و ما در حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی هم كمتر شاهد شكایتی از سوی شخص وزیر و یا مسئولان این وزارتخانه از رسانه خاصی هستیم.

معاون حقوقی، پارلمانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح كرد : این گله را هم داریم كه بسیاری از رسانه‌ها ممكن است ملاحظات اخلاقی را مدنظر قرار ندهند. با این وجود اگر آقای جنتی مطلبی در خصوص شكایت نكردن این وزارتخانه از رسانه‌ها بیان كرده، حرف درستی است.

تدوین سند جامع موسیقی نقشه راه آینده

نوش آبادی در بخش دیگری به موضوع تدوین سند موسیقی كشور اشاره كرد و اظهار داشت: برای اینكه ما در موسیقی چراغ راهی داشته باشیم، سند موسیقی می تواند نقشه راه ارزشمندی باشد.

به گفته وی، این سند حاصل زحمات هنرمندان، حقوقدان ها و مسئولانی است كه تلاش كردند آن را تا به اینجا برسانند.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز امیدواری كرد كه هر چه زودتر شاهد تصویب این سند باشیم.

انجام پژوهش دباره پیوستن به كنوانسیون های بین المللی حوزه كپی رایت

معاون حقوقی پارلمانی و امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص احتمال پیوستن ایران به كنوانسیون‌های بین‌المللی حوزه كپی رایت مانند رم و برن گفت: تصمیم در این خصوص نیازمند اجماع مسئولان است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی راسا نمی‌تواند در این مورد تصمیم بگیرد.

وی افزود: البته پژوهشی را درباره منافع و مضرات پیوستن احتمالی به كنوانسیون‌های یاد شده آغاز كرده ایم اما این پژوهش‌ها هنوز به جمع‌بندی نهایی نرسیده است.

آزادی بیان و پس از بیان

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد اظهارات روز گذشته علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تعهد دولت به تامین آزادی بیان و آزادی پس از بیان و اینكه آیا این سخن به معنای آن است كه سال جدید، پایانی بر توقیف مطبوعات خواهد بود یا خیر؟ گفت: آزادی قلم، بیان و عقیده بر اساس قانون اساسی محترم شمرده شده و تا زمانی كه این آزادی تعرضی به حقوق و آزادی های دیگران نباشد، به رسمیت شناخته می شود.

مرزها را بشناسیم

نوش آبادی اظهار داشت: ما باید مرزها را هم بشناسیم؛ در اصل هفتم قانون اساسی تصویب شده است كه هیچ كس حق ندارد به بهانه حفظ وحدت و امنیت داخلی در كشور، آزادی‌های مشروع مردم را سلب كند و در عین حال كسی هم حق ندارد به بهانه آزادی، به وحدت و امنیت ملی كشور خدشه وارد كند.
کد مطلب: 5073