رضا فیاضی؛
قصه‌ها را با بازی و نمایش همراه کنید
رضا فیاضی، نویسنده و بازیگر، همراه کردن قصه با بازی و نمایش را برای کودکان کار موثری می‌داند که سبب می‌شود قصه در ذهن کودک نقش ببندد.
تاریخ انتشار : جمعه ۲۹ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۰۳
 
قصه‌ها را با بازی و نمایش همراه کنید
 
رضا فیاضی، نویسنده و بازیگر، همراه کردن قصه با بازی و نمایش را برای کودکان کار موثری می‌داند که سبب می‌شود قصه در ذهن کودک نقش ببندد.

به ‌گزارش تحریرنو از اداره کل روابط ‌عمومی و امور ‌بین‌الملل کانون، فیاضی بازیگر، نویسنده، صداپیشه، کارگردان و مجری است. او همچنین در زمینه نمایش عروسکی، کارهای رادیویی و آثار تولید شده برای کودکان و نوجوانان نیز فعال بوده است.

فیاضی در کودکی مجذوب شنیدن قصه‌های عموی‌اش بوده است. می‌گوید: اهل جنوب، متولد اهواز و عرب زبان هستیم. عموی من قصه‌های زیادی به زبان عربی بلد بود و همیشه با زبان عربی شروع می‌کرد به گفتن جمله "سلطانی بود..." و در ادامه قصه یا روایتی را برای‌مان تعریف می‌کرد. نفس گرمی داشت و مجذوب شنیدن قصه از زبان او بودم. یادم نیست به چه مناسبتی قصه گفتن را شروع می‌کرد اما من و خواهران و برادرانم عاشق این بودیم که عمو برای‌مان قصه بگوید.

او ادامه داد: از طرف دیگر پدرم سواد خواندن و نوشتن ندارد اما بداهه به زبان عربی شعر می‌گفت. حس عجیب و غریبی بود وقتی می‌زد زیر آواز و با صدای حزن‌انگیز شعرهایش را می‌خواند. او هم نقش به سزایی داشت تا من مجذوب شعر و داستان بشوم و بعدها به سراغ ادبیات و نویسندگی بروم.

فیاضی در باره تجربه قصه گفتن خودش برای فرزندانش می‌گوید: برای فرزندان خودم زمانی‌که کودک بودند گاهی قصه می‌گفتم و البته بیشتر کتاب می‌خواندم. بزرگ‌تر که شدند کتاب‌های مختلفی را در اختیار آن‌ها می‌گذاشتم. یک دورانی هم کانون پرورش فکری اسلایدهای قصه‌گویی داشت که قصه‌هایی را تعریف می‌کرد. برای بچه‌هایم این اسلاید را تهیه می‌کردم تا قصه بشنوند.

بازیگر سریال "قصه‌های تابه‌تا" در باره نقش قصه‌گویی در ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی توضیح داد: بی‌شک این کار تاثیر به سزایی دارد. نسل جدید به دلیل مسایل مختلفی از قبیل اینترنت از کتاب دور شده است. یادم می‌آید خودم حتی در دوران دبستان تا دبیرستان به صورت دوره‌ای کتاب‌ها را تهیه می‌کردم و می‌خواندم. با دوستانم کتاب رد و بدل می‌کردیم. از هگل و فروید می‌خواندم. اما نسل امروز حتی از نویسندگان معاصر هم اطلاعی ندارد.

او ادامه داد: همین مساله نشان می‌دهد چه‌قدر از کتاب و کتاب‌خوانی فاصله گرفته‌ایم. اگر خانواده‌ها امکان قصه‌خواندن و قصه شنیدن را برای بچه‌هایشان فراهم کنند شاید تا حدی این فاصله پر شود. برای مثال یکی از بهترین کتاب‌ها در زمینه قصه، مجموعه آثار مصطفی رحماندوست است که قصه‌ها را با بازی همراه می‌کند.

فیاضی تاکید کرد: هنگامی‌که قصه با بازی و نمایش همراه می‌شود بهتر در ذهن بچه‌ها باقی می‌ماند پیشنهاد می‌کنم خانواده‌ها این شیوه را رواج دهند و بچه‌ها را در قصه‌ها شریک کنند.

او به آشنایی و ارتباطش با کانون اشاره و اظهار کرد: از دوران دانشجویی با کانون همکاری داشتم. به عنوان مربی تئاتر کانون به شهرستان‌ها می‌رفتم. خیلی از هم دوره‌ای‌های من نیز در رشته‌های دیگر این فعالیت و همکاری را داشتند. اما امروز جای خالی چنین چیزی را در برنامه‌های کانون می‌بینم.

بازیگر دنیای شیرین یادآور شد: ما در آن دوران از طریق کانون بچه‌ها را آموزش می‌‌دادیم. شاگردان خوبی هم در حوزه تئاتر توانستم پرورش بدهم که در حال حاضر کار می‌کنند و از چهره‌های به‌نام تئاتر هستند.

او ادامه داد: من احساس می‌کنم کانون نباید نقش خودش را فراموش کند و کیفیت تئاترهایی که تولید می‌کند نباید از گذشته پایین‌تر باشد. من عاشق کانون هستم؛ چراکه خودم را کانون می‌دانم و به نظرم این مساله به کانون لطمه می‌زند.

فیاضی در پایان تاکید کرد: این روزها در حال گردآوری و تدوین نمایش‌نامه‌ها و مباحثی هستم که در آن دوران در کلاس‌های کانون آموزش داده‌ام تا در قالبی کتاب برای چاپ به کانون تحویل بدهم. امیدوارم این کار قابل استفاده مربیان جدید باشد و بتوانم به اعضای کانون خدمتی کنم.

نوزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از ۲۷ بهمن ۱۳۹۵ تا ۱ اسفند در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری برگزار می‌شود.
کد مطلب: 10341