مسئولان برگزاری سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در نشست خبری امروز به بیان جزئیات برگزاری نمایشگاه پرداختند.
به گزارش تحریرنو ؛ نشست رسانهای سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران امروز چهارشنبه ۲۸ فروردین ۹۸ با حضور محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس نمایشگاه کتاب تهران، قادر آشنا، قائممقام نمایشگاه و مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی و ایوب دهقانکار، مشاور معاونت فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس شورای نظارت بر نمایشگاه در موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران برگزار شد.
جوادی در آغاز سخنان خود از فاجعه سیل اخیر در کشور یاد و ابراز امیدواری کرد ناشران مناطق سیلزده همچون سالهای گذشته در نمایشگاه کتاب تهران حضور فعال داشته باشند. وی از همه بخشها و ارگانهایی که در برگزاری نمایشگاه همکاری داشتند ازجمله شهرداری و شورای شهر تهران و اتحادیه ناشران تشکر کرد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به اهداف برگزاری این نمایشگاه اشاره کرد و گفت: یکی از غرضهای اصلی این نمایشگاه در کنار فرهنگسازی برای کتابخوانی، تقویت صنعت نشر است. طی سالهای اخیر بعد از اعمال تحریمهای جدید و مشکلات قیمت کاغذ سعی کردیم با یارانههای این بخش صنعت نشر را حمایت کنیم.
وی ادامه داد: امسال تلاش کردیم تصدیگری کمتری در نمایشگاه داشته باشیم بنابراین بیشتر کارها به صنف مربوط یعنی اتحادیه ناشران واگذار شد که امیدواریم این روند را پیش ببریم.
جوادی به بیان آماری درباره شرکتکنندگان داخلی و خارجی در نمایشگاه سی و دوم پرداخت و گفت: نزدیک ۲۴۰۰ ناشر داخلی با ۳۰۰ هزار عنوان کتاب شرکت کردند. همچنین ۸۰۰ ناشر خارجی مستقیم یا از طریق نمایندههای خود با ۱۳۷ هزار عنوان کتاب در نمایشگاه امسال شرکت کردند که امیدواریم نمایشگاه پرباری را امسال در پیش داشته باشیم.
قادر آشنا، قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران و مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران در ادامه با پرداختن به جهتگیریهای نمایشگاه کتاب تهران گفت: امسال بر صرفهجویی تاکید شده؛ به همین سبب به طرف چابکسازی چارت سازمانی نمایشگاه رفتیم. بنابراین اصل امسال شاهد کاهش هزینه های برگزاری بودیم. نمایشگاه سال گذشته ۱۷ میلیارد و ۹۰۰ میلیون هزینه دربر داشت در حالی که امسال با هزینه ۱۵ میلیاردی نمایشگاه را برگزار میکنیم.
آشنا به اصل شفافسازی درآمدها به عنوان اصل مهم دیگر نمایشگاه امسال اشاره کرد و گفت: همه درآمدها را به مزایده گذاشتیم و همه درآمدها شفاف اعلام خواهد شد.
وی درباره مسقفسازی همه بخشهای نمایشگاه گفت: تنها بخشی که امسال در بخش مسقف قرار ندارد بخش دانشگاهی است که البته مکانی آبرومند و مناسب به آن اختصاص یافته است.
قائممقام نمایشگاه کتاب تهران در توضیح برنامههای فرهنگی طول نمایشگاه گفت: یکی از برنامههای امسال موضوع تصمیم اخیر دولت آمریکا درباره سپاه پاسداران است که بررسی حقوقی این تصمیم جزو برنامههای فرهنگی نمایشگاه امسال است. موضوع مقاومت و همچنین فاجعه سیل اخیر و حماسهای که مردم ما در کمک به سیلزدگان آفریدند از جمله موضوعاتی است که در نمایشگاه کتاب جای دارد.
ایوب دهقانکار، مشاور معاونت فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس شورای نظارت بر نمایشگاه در ادامه به اهرم های نظارتی نمایشگاه پرداخت که یکی از آنها سامانه پیامکی با شماره ۱۰۰۰۳۸۵۱ برای دریافت شکایات و پیشنهادها است.
وی درباره یارانه خرید کتاب گفت: خوشبختانه امسال مشکلی به لحاظ تخصیص یارانه نداریم. ثبتنامها شروع شده و مبلغ آن نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد افزایش داشته که به دانشجویان و طلاب تعلق میگیرد.
دهقانکار به حضور استارتآپهای فرهنگی به عنوان حرکت جدیدی در نمایشگاه کتاب تهران اشاره کرد و گفت: امسال ۵۰ تا ۱۰۰ استارتآپ فرهنگی مرتبط با حوزه کتاب و نشر در نمایشگاه حضور دارند که همگی با هدف توسعه نشر و تقویت کتابخوانی در جامعه فعالیت میکنند.
در پایان از پوستر سیودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که طراح آن حمیدرضا بیدقی است رونمایی شد.