دکتر جواد بختیاری اعلام کرد:
برپایی همایش بزرگ صلح در آیین هنر و اقدام برای ثبت جهانی خط نستعلیق
رئیس شورای عالی انجمن خوش‌نویسان ایران از برپایی همایش بزرگ "صلح در آیین هنر و ادبیات" و "جایزه بزرگ خوش‌نویسی" و اقدام برای ثبت جهانی خط نستعلیق خبر داد.
تاریخ انتشار : شنبه ۷ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۱۷
 
برپایی همایش بزرگ صلح در آیین هنر و اقدام برای ثبت جهانی خط نستعلیق
 
دکترجواد بختیاری، رئیس شورای عالی انجمن خوش‌نویسان ایران از برپایی همایش بزرگ "صلح در آیین هنر و ادبیات" و "جایزه بزرگ خوش‌نویسی" و اقدام برای ثبت جهانی خط نستعلیق خبر داد.

به گزارش خبرنگار تحریرنو، نشست خبری "انجمن خوش‌نویسان ایران" پس از ثبت رسمی و قانونی صبح امرور شنبه ۷ آذر ماه ۹۴ با حضور دکتر جواد بختیاری (رئیس شورای عالی انجمن خوش‌نویسان ایران)، یداله کابلی (عضو شورای ارزشیابی هنری انجمن)، علی‌اشرف صندوق‌آبادی (عضو شورای عالی)، عارف براتی (مدیر اجرایی شورای عالی انجمن)، محمدحسین ساکت (نماینده‌ی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در انجمن خوش‌نویسان ایران) و اصحاب رسانه در گالری "نقش و خط" برگزارشد.

دراین نشست خبری محمدحسین ساکت، نماینده‌ی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درانجمن خوش‌نویسان ایران درخصوص روند ثبت این انجمن اظهارداشت: انجمن خوش‌نویسان ایران از دیرین‌ترین و سازمانی‌ترین انجمن‌های هنری و علمی در ایران است و کارنامه‌ی باشکوهی را با هم‌گامی استادان سرشناس گذشته و اکنون دارد، اما چندی بود به‌علت دوگانگی‌های موجود دچار رکود و پس رفت در برخی جنبه‌های هنری شده بود.

ساکت تصریح کرد: سوگ‌مندانه این شکاف و بی‌‌بهرگی از زایش هنری چند سالی به درازا کشید اما سرورمندانه پس از یک بررسی و دست یازیدن به کاری بسیار بزرگ و برخاسته از یک شهامت و دل‌سوزی، به‌وسیله‌ی وزیر محترم فرهنگ وارشاد اسلامی تصمیم گرفته شد به این بی‌سروسامانی‌ها پایان داده شود.

نماینده‌ی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: در آذرماه سال گذشته به بنده به‌عنوان نماینده‌ی وزیر ارشاد در انجمن ماموریتی داده شد که به این کشمکش‌ها پایان بدهم و خدا را شاکرم که پس از کوشش‌های فراوان، برگزاری جلسات بسیار با استادان سرشناس این رشته سرانجام کام‌یاب شدیم و این انجمن با برگزاری یک مجمع عمومی در مردادماه ۹۴ به‌ثبت رسمی رسید و در تاریخ ۲۴ آبان‌ماه ۹۴ آگهی آن در روزنامه رسمی به چاپ رسید و به این ترتیب تنها انجمن رسمی و قانونی خوش‌نویسان ایران در چهره‌ی جدید، فعالیت خود را با انتخاب اعضای شورای عالی آغاز کرد.

وی به برگزاری همایش بانوان خوش‌نویس اشاره و عنوان داشت: با توجه به فعالیت نزدیک به ۱۴۰۰ بانوی خوش‌نویس در کشور که در مرحله‌ی استادی و فوق ممتاز و ممتاز فعالیت دارند، برای نخستین‌بار برآن هستیم که همایشی از بانوان خوش‌نویس را برگزار کنیم و امیدوار هستیم که بتوانیم بانوان خوش‌نویس منطقه‌ی خاورمیانه را نیز به این همایش دعوت کنیم که در این صورت دست‌آورد سترگی را به‌بار خواهد داشت.

ساکت بایادی از استادان خوش‌نویس درگذشته و حال عنوان داشت: هر کدام از استادان خوش‌نویس امروز ایران از جمله غلامحسین امیرخانی، استاد عباس اخوین، خروش و... به‌سهم خود در صحنه هنر خوش‌نویسی ایران فعالیت کرده اند و امیدواریم که این هنر قدسی بتواند هم‌چنان از نفس‌های قدسی و دست هنرمندانه‌ی آ‌ن‌ها بهره‌مند شود.

وی ضمن درخواست از همه‌ی هنرمندان سراسر کشور برای هم‌راهی و هم‌دلی با این انجمن بیان کرد: با هم‌راهی و هم‌دلی همه‌ی هنرمندان سراسر کشور باید کاری کنیم تا شمع فروزان هزارساله این هنر کم‌سو نشود و خط نستعلیق که با هویت ملی ما گره خورده است و این زیباترین بخش خوش‌نویسی ماست که با ذوق و هنر و تخصص ایرانی هم‌راه است و باید کاری کنیم که از دیگر کشورها که در این زمینه می‌کوشند واپس نمانیم و در جهان بتوانیم مظهر کهن ملیت خود را در هم‌راهی با خط فارسی به‌خوبی نشان دهیم.

یداله کابلی، عضو شورای عالی ارزش‌یابی انجمن خوش‌نویسان ایران نیز با ابراز خرسندی از شروع فصل تازه‌ای در فعالیت‌های این انجمن بیان کرد: هنر و به‌ویژه خوش‌نویسی نقش گسترده‌ای را در ترویج و توسعه‌ی ادب، اخلاق و کمال ایفا کرده است و ما می‌خواهیم در این مقطع از حقانیت همه‌ی هنرمندانی که در طول این نیم‌قرن در زمینه‌ی خوش‌نویسی فعالیت داشته و خود را عضو انجمن می‌دانند، دفاع کنیم.

کابلی تاکید کرد: این انجمن به قضاوت مسئولان و متولیان فرهنگ و هنر کشور از جمله مجموعه‌های بی‌نظیر فرهنگی در کشور است و امیدوار هستیم که بتوانیم در کنار استادان دیگر جای‌گاه خود را برای جامعه، فرهنگ و تاریخ خود به‌درستی تبیین کنیم.

در ادامه، جواد بختیاری رئیس شورای عالی انجمن خوش‌نویسان ایران با اشاره به چالشی که در طول‌سال‌های گذشته در این انجمن رخ داده بود، بیان کرد: این چالش درس بزرگی برای ما داشت و شاید اگر این موضوع به جامعه تسری یابد می‌‌تواند به‌شرایط کار جمعی در جامعه‌ی ما کمک کند واین چالش بر ما معلوم کرد که اگر سعه‌ی صدر داشته باشیم و بر اساس خردجمعی حرکت کنیم و بتوانیم تحمل سلیقه‌های مختلف را داشته باشیم، حرکت جامعه‌ی فرهنگی رو به‌جلو خواهد بود.

بختیاری با بیان این‌که انجمن خوش‌نویسان ایران از این آزمون سربلند بیرون آمد، یادآور شد: بعد از ۲۰ سال انجمن خوش‌نویسان ایران موفق شد به‌ثبت رسمی برسد که آرزوهای بزرگی را پیش روی ما قرار داد.

وی به توان‌مندی‌های بسیار در زمینه‌ی هنر خوش‌نویسی اشاره داشت و اظهار کرد: پیشینه‌ی قوی انجمن، نیروی انسانی فرهیخته با راندمان بالا و قابلیت‌های بسیار هنرمندان این انجمن شرایط نوینی را ایجاد کرده که بر اساس خردجمعی فراهم شده است و امیدوار هستیم که ظرف ۲ سال آینده انجمن نمونه‌ ای را در سطح منطقه ایجاد کنیم.

بختیاری در ادامه به برنامه‌های انجمن بعد از ثبت رسمی اشاره کرد و در این‌باره توضیح داد: برنامه‌های عمومی انجمن تدوین شده است که تغییر ساختار تشکیلاتی انجمن در صدر این برنامه‌ها قرار داشت و اکنون کمیته‌های مختلفی در انجمن فعال شده است از جمله کمیته‌ی انتشارات، پژوهش، بانوان، بین‌الملل و‌... که کار عضوگیری آن‌ها در حال انجام است تا در روند تصمیم‌گیری‌های انجمن موثر باشند.

وی از برپایی همایش بزرگ "صلح در آیین هنر و ادبیات" و "جایزه‌ی بزرگ خوش‌نویسی" خبر داد و درباره‌ی این دو رویداد بیان کرد: این همایش با مشارکت یونسکو، بنیاد رودکی، فرهنگ‌سرای نیاوران در شرف برگزاری است و "جایزه بزرگ خوش‌نویسی" نیز در بهار سال ۹۵ برگزار خواهد شد که امیدوار هستیم انجمن متولی آن باشد.

رئیس شورای عالی انجمن خوش‌نویسان ایران از برگزاری نشست‌های تخصصی در موزه‌ی هنرهای دینی امام علی (ع) خبر داد و افزود: این نشست‌ها پنج‌شنبه‌های هر ماه در این موزه برگزار می شود و تمرین دیالوگ و گفت‌وگو را در کنار تبادل افکار و اندیشه تبلیغ می‌کنیم که این رویکرد انجمن در جهت توسعه و ترویج هنر خوش‌نویسی است.

وی هم‌چنین از انجام اقدامات لازم برای ثبت جهانی خط نستعلیق خبر داد و افزود: خط نستعلیق هنر شناس‌نامه‌ای ماست. این خط تنها ذهن و دست ساخته بشر در طول اعصار است که ساختار زیبایی‌شناسی آن بر اساس نسبت‌های طلایی است و این افتخاری است که تنها ذوق بشر که نسبت‌های طلایی در تار و پود آن وجود دارد، خط نستعلیق است و ما برای ثبت جهانی این خط اقدامات لازم را انجام داده‌ایم.

علی‌اشرف صندوق‌آبادی، عضو شورای عالی این انجمن نیز در سخنانی به‌ثبت رسمی این انجمن اشاره کرد و یادآورشد: پس از هشت‌سال تلاطم و چالش با حضور و حمایت همه‌ی خوش‌نویسان فهیم و حق طلب سراسر کشور توانستیم شاهد ثبت این انجمن و پایان دادن به چالش‌ها باشیم و از وزیر ارشاد که بر مدار قانون حرکت کردند تا یک انجمن قانونی خوش‌نویسی شکل بگیرد سپاس‌گزارم.

وی با یادی از هنرمندان فقید خوش‌نویسی و استادان امروز آن که عمر خود را صرف تعالی این هنر کردند، اضافه کرد: خوش‌حالیم که امروز فصل نوینی از خوش‌نویسی را آغاز کرده‌ایم، این انجمن خانه‌ی همه‌ی خوش‌نویسان کشور است، هیچ‌کس را غریبه نمی‌دانیم و آغوش انجمن به‌روی همه‌ی خوش‌نویسان از استادان گرفته تا هنرجویان سراسر کشور باز است.

عارف براتی، مدیر اجرایی شورای عالی انجمن خوش‌نویسان ایران در سخنانش از هم‌راهی همه‌ی استادان و خوش‌نویسان سراسر کشور با انجمن خوش‌نویسان ایران قدردانی کرد و ادامه داد: با حمایت همه‌ی هنرمندان سراسر کشور مردادماه امسال اتفاق مبارکی رخ داد و تغییری را در مسیر انجمن قرار داد که امید به آینده‌ی روشن را نوید می‌دهد.
کد مطلب: 3463